Skip navigation

Flere frivillige sikrer flot indsamlingsresultat: 37,7 mio. til kræftsagen

37,7 mio. kroner blev der indsamlet ved Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling.

- Meget af Kræftens Bekæmpelses arbejde ville ganske enkelt ikke være muligt uden indsatsen fra vores frivillige indsamlere, siger Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Frivillige med hvide bøtter og røde kapper gik søndag 7. april på gaden i hele landet for at samle ind til forskning i kræft, forebyggelse og støtte til de mange tusind mennesker, der bliver ramt af kræft.

Kræftens Bekæmpelses årlige Landsindsamling fortsatte herefter digitalt en uge frem, og nu kan foreningen endelig præsentere et indsamlingsresultat på 37,7 mio. kroner. Formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen, glæder sig over det flotte resultat, der er det næsthøjeste siden indsamlingens begyndelse i 1986.

- Jeg har gået rundt med en rigtig god fornemmelse af, at vi ville ende med et flot resultat. Alle indsamlere, jeg har talt med, fortæller, at de blev taget rigtig godt imod, og at bøtterne virkede tunge. Nu er jeg glad for, at fornemmelsen holdt stik, og dybt taknemlig for alle jer, der selv har samlet ind eller støttet med en donation. 

- I bidrager til, at Kræftens Bekæmpelse hvert år kan udføre og støtte ny kræftforskning med ca. 400 mio. kr., tilbyde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende samt oplyse om, hvordan man kan forebygge kræft, siger hun. 

Flere frivillige samlede ind

Årets resultat er 2,7 mio. højere end sidste år, hvor der blev indsamlet 35 mio. kroner til kræftsagen. Det skyldes blandt andet en stigning i antallet af frivillige. I 2023 gik flere end 15.000 på gaden for at samle ind, men i år steg antallet af indsamlere til over 16.000. 

- Meget af Kræftens Bekæmpelses arbejde ville ganske enkelt ikke være muligt uden indsatsen fra vores frivillige indsamlere. Takket være en fantastisk indsats fra indsamlingsledere i hele landet er det ikke alene lykkedes at fastholde antallet af indsamlere, men også at tiltrække flere end sidste år, siger Helen Bernt Andersen, der med glæde bemærker, at årets kampagne også har appelleret til mange børnefamilier.

For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 63 kr. til forskning i kræft, 22 kr. til patientstøtte, 11 kr. til forebyggelse af kræft og 4 kr. til administration. Kun 3 procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. 

Derfor er Kræftens Bekæmpelse afhængige af alle jer, der støtter sagen og derved er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.