Skip navigation

Landsindsamling 2024: Det går din støtte til

Midlerne fra Landsindsamlingen går til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Sidste år var omkring 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Kontanter, sms, MobilePay eller et bidrag på indsamling.dk. 

Der findes mange forskellige måder at støtte Landsindsamlingen på søndag 7. april, men alle donationerne går til samme gode formål: 

Forskning, forebyggelse og Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende. 

Overskuddet fordeles konkret med 63 pct. til forskning, 22 pct. til patientstøtte, 11 pct. til forebyggelse og 4 pct. til administration. Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. 

Derfor er foreningen dybt afhængig af danskere, der vælger at støtte sagen og som på den måde er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft. 

Sidste år var omkring 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har til huse på Strandboulevarden i København. Foto: Kræftens Bekæmpelse

162 forskningsprojekter i 2023

Kræftens Bekæmpelse udfører og støtter hvert år forskning i kræft med ca. 400 mio. En stor del heraf går til forskningsprojekter på hospitaler og forskningsinstitutioner rundt omkring i landet. 

Donationer fra især befolkningen gjorde det sidste år muligt for Kræftens Bekæmpelse at støtte 162 forskningsprojekter. Det er forskning i bl.a. behandling med immunterapi, en ny og lovende form for strålebehandling kaldet FLASH, lymfødem hos mænd med prostatakræft – og brug af kunstig intelligens, der skal føre til bedre kræftbehandling.

Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har til huse på Strandboulevarden i København. Forskningen i centret omfatter epidemiologisk og biologisk forskning samt områder som forebyggelse, personlig medicin og perspektiver for kræftoverlevere. Hvert år offentliggør centrets forskere ca. 300 videnskabelige artikler af høj kvalitet. 

Læs mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning: Forskningsårsrapport 2023

Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Kræft kan forebygges

Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse omsættes til mærkbare forbedringer. 

Forebyggelsesarbejdet omfatter bl.a. udvikling af initiativer, undervisning, kampagner, oplysning og påvirkning af lovgivning.

Vi arbejder blandt andet for, at flere bliver røgfri, flere deltager i screening, flere drikker mindre alkohol, og flere passer på i solen og undgår solariesol.  

Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde.

Læs mere om, hvordan du selv kan forebygge kræft: Forebyg kræft 

Alle kræftpatienter, pårørende og efterladte kan få gratis, professionel rådgivning i Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Støtte til patienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet. 

Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. 

Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet. 

Læs mere: Rådgivning til patienter og pårørende

Vi kan alle være helte

Meld dig som indsamler til Landsindsamlingen 7. april