- Jeg ser store muligheder med den kommende infrastruktur der baner vejen for helt ny forskning indenfor en bred vifte af felter. Det kræver højt specialiseret viden og udstyr at benytte denne teknologi, og ved at samle udstyr og ekspertise på et sted kan vi sikre den optimale brug af metoderne og sikre både videndeling og udvikling, forklarer Jakob Nilsson:
- Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning har i forvejen højt avancerede mikroskopi-faciliteter og ekspertise i genetisk forskning, så det giver rigtig god mening at lægge den nye infrastruktur her, siger han.
Sætter Danmark på verdenskortet
Den nye infrastruktur vil være open access, hvilket betyder, at forskere fra hele landet kan få adgang til den. Der fokuseres på at gøre den avancerede teknologi tilgængelig for forskere ved at yde teknisk support og rådgivning samt give adgang til det nødvendige apparatur.
- Vi hjælper forskere med at planlægge deres eksperimenter og tilbyder vejledning gennem hele processen herunder udførsel af forsøg samt efterfølgende analyse. Det er en enormt kompleks teknologi, som kræver ekspertise at bruge effektivt, siger Jakob Nilsson.
Den 6-årige bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver infrastrukturen mulighed for at holde sig på forkant med den teknologiske udvikling. Ambitionen er, at ekspertisen vedvarende skal udvikles, efterhånden som der kommer nye teknologiske fremskridt.
- Jeg tror på, at den nye infrastruktur vil gøre Danmark førende inden for CRISPR gen-redigering og screening, siger Jakob Nilsson.