Skip navigation

Støt kræftsagen: I dag samler frivillige helte ind i hele landet

Er du ikke hjemme, kan du stadigvæk støtte via sms, MobilePay eller en overførsel.

Sidste år var omkring 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

385.000 lever med eller efter kræft, og det er flere end nogensinde før. Antallet af nye kræfttilfælde svarer til, at der hver eneste time i døgnet er fem mennesker, som får en kræftdiagnose i Danmark.

I dag har du mulighed for at støtte kræftsagen, når frivillige indsamlere går på gaden for at samle ind til årets Landsindsamling. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 63 kr. til forskning i kræft, 22 kr. til patientstøtte, 11 kr. til forebyggelse af kræft og 4 kr. til administration.

Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Foreningen er derfor afhængig af dig og andre, som støtter sagen og er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

- Det er en fornøjelse at samle ind, fordi vi altid bliver mødt med masser af varme og flotte bidrag til kræftsagen, siger formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Vi kan alle være helte

Under overskriften ’Vi kan alle være helte’ hylder Kræftens Bekæmpelse igen i år de frivillige indsamleres store indsats ved Landsindsamlingen. For uden deres engagement ville indsamlingen ikke være mulig.

 - Det er en utroligt vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft, og jeg er dybt taknemmelig over, at så mange frivillige endnu en gang står klar til at bakke op om indsamlingen, siger formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen, der glæder sig til selv at skulle ud og samle ind. 

- Det er en fornøjelse at samle ind, fordi vi altid bliver mødt med masser af varme og flotte bidrag til kræftsagen. Desværre er der ikke nogen hjemme hos omkring halvdelen, men der er heldigvis god mulighed for at støtte alligevel. 

Støt som du vil 

Du kan blandt andet støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort på indsamling.dk eller via den husstandsfolder, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme.  

Du kan også støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr. 

Sidste år var mere end 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.