Skip navigation

Tusindvis samler ind til mennesker ramt af kræft

Søndag samler frivillige i hele landet ind til Kræftens Bekæmpelses Landsindsamling.

- Jeg håber, at rigtig mange er hjemme og tager lige så godt imod os, som de plejer, når vi kommer forbi, siger Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Udstyret med hvide bøtter og røde superheltekapper går tusindvis af små og store indsamlere søndag på gaden for at samle ind til kræftsagen. 

Så hvis det pludselig ringer på døren midt i formiddagskaffen, kan det være en indsamler, der beder om din hjælp til at støtte de mere end 385.000 mennesker i Danmark, som lever med eller efter kræft - og fremtidens kræftpatienter gennem forskning. 

En af dem, der glæder sig til at deltage i årets Landsindsamling, er formand i Kræftens Bekæmpelse, Helen Bernt Andersen.

- Hvert eneste år ser jeg frem til at gå fra dør til dør og mærke, hvordan lokalsamfundet står sammen om at gøre en forskel for kræftramte og deres pårørende. Det er vi meget taknemmelige over, siger hun og sender en dybfølt tak til de tusindvis frivillige indsamlere og alle, der støtter kampen mod kræft med en donation. 

- Jeg håber, at rigtig mange er hjemme og tager lige så godt imod os, som de plejer, når vi kommer forbi, siger hun og understreger, at der heldigvis er god mulighed for at støtte, selvom man ikke er hjemme.

Kræftens Bekæmpelses formand, Helen Bernt Andersen, ser frem til årets Landsindsamling. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Støt som du vil

Du kan blandt andet støtte med et valgfrit beløb via MobilePay til 45 65 00, betalingskort på indsamling.dk eller via den husstandsfolder, der bliver efterladt i din postkasse på søndag, hvis du ikke er hjemme.  

Du kan også støtte via sms ved at sende sms KB50, KB150 eller KB200 til 1422, så støtter du med henholdsvis 50 kr., 150 kr., eller 200 kr. 

Din støtte nytter

Sidste år var mere end 15.000 frivillige indsamlere med til at samle over 35 mio. kr. ind ved Landsindsamlingen. I gennemsnit indsamles der 1.600 kr. pr. bøtte.

De penge, der kommer ind ved Landsindsamlingen, går til forskning, forebyggelse og Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende.

For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 63 kr. til forskning i kræft, 22 kr. til patientstøtte, 11 kr. til forebyggelse af kræft og 4 kr. til administration.

Kun 3 procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Foreningen er derfor afhængig af dig og andre, som støtter sagen og derved er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft. 

Vi kan alle være helte

Meld dig som indsamler til Landsindsamlingen 7. april