Spring navigation over

Kræftens Bekæmpelses frivillige fra hele landet mødes i Kolding

Ildsjæle fra Kræftens Bekæmpelse samles til stort årsmøde.

Repræsentantskabsmødet er foreningens øverste myndighed og sætter retningen for Kræftens Bekæmpelses fremtidige arbejde. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Det bliver en weekend med fokus på fællesskab og kræftsagen, når 400 deltagere, hvoraf 300 er frivillige, den 3.-4. maj mødes i Kolding til Kræftens Bekæmpelses årlige repræsentantskabsmøde. Rammen er igen i år Comwell Kolding.

Repræsentantskabsmødet er foreningens øverste myndighed og sætter retningen for Kræftens Bekæmpelses fremtidige arbejde. Deltagerne tæller frivillige fra lokalforeninger, regionsudvalg, præsidium og hovedbestyrelse. 

– Det er vores frivillige, der bærer Kræftens Bekæmpelse ud i hele landet og gør en konkret forskel for mennesker ramt af kræft – hver eneste dag. Deres engagement er uvurderligt. Det er både stærkt og rørende at mærke det fællesskab og den drivkraft, der præger mødet, siger Helen Bernt Andersen.

I år vil der blandt andet blive drøftet, hvordan foreningen bedst bidrager i et forandret sundhedsvæsen, og hvordan det frivillige arbejde kan styrkes lokalt.

Tre spændende gæster

I år gæster Søren Gade, folketingets formand, repræsentantskabsmødet, hvor han lørdag holder tale. Søren Gade mistede i 2008 sin kone til kræft og har dermed oplevet sygdommen helt tæt på.

Senere lørdag holder museumsinspektør og arkæolog Jeanette Varberg oplæg om kræftens historie. I 2023 fik Jeanette Varberg konstateret kræft i brystet, og det fik hende til at dykke ned i de historiske kilder med viden om kræft i fortiden. Det er blevet til bogen ’Onkos’, der handler om både kræftens oprindelse og hendes eget kræftforløb.

Søndag får repræsentantskabet besøg af Ninna Thomsen, der er direktør i Mødrehjælpen og tidligere sundhedsborgmester i København. Hun vil i et temaoplæg stille skarpt på stærke lokale fællesskaber.

Ny præsident

Et centralt punkt på dagsordenen i år er valget af ny præsident for præsidiet. Lykke Friis, direktør i Tænketanken Europa, forlader posten efter at have været præsident siden 2016. Hun har siddet de maksimale tre perioder og kan derfor ikke genvælges.

 

Bliv frivillig

Kræftens Bekæmpelse har mere end 35.000 frivillige med en fælles vision, nemlig at færre får kræft, flere overlever kræft, og flere får et bedre liv efter kræft. Som frivillig hos bliver du en del af et fællesskab, og der er et væld af aktiviteter, du kan engagere dig i.

Læs mere

Organisation og forening

Kræftens Bekæmpelse har lokalforeninger over hele landet og styres gennem et repræsentantskab af en hovedbestyrelse, et forretningsudvalg samt et præsidium.

Læs mere