Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

10-kampen sætter fokus på træning i hverdagen

05-02-2021
Forebyggelseskampagnen 10-kampen sætter den kommende uge fokus på, hvordan motion - udover at gavne vores velvære - også er et godt middel til at forebygge blandt andet kræft.

Alle har nok på et tidspunkt hørt, hvordan motion er godt for både krop og sind. Men faktisk er det ikke kun en floskel. Forskning peger på det samme. Også inden for kræftforskning har flere projekter påvist, at motion er gavnligt både under og efter behandlingsforløb, men faktisk også i forhold til at have en forebyggende effekt mod flere kræftsygdomme. For eksempel har man konstateret, at fysisk aktivitet - uanset art og intensitet - nedsætter risikoen for at udvikle blandt andet brystkræft, tyktarmskræft og livmoderkræft.

Inspiration til både nybegyndere og øvede
Landet over deltager omkring 37.000 danskere i Kræftens Bekæmpelses forebyggelsesindsats 10-kampen.

Denne uge guider kampagnen til, hvordan vi får mere motion ind i vores hverdag. Vært for 10-kampen, Micki Cheng, bliver denne uge udfordret og inspireret af Anne Hjernøe, Tv-vært og –kok og fast gænger i sit lokale motionscenter. For hvordan sørger man for at gøre træningen lidt sjovt og ikke bare en sur pligt?

Find noget der kan holde motivationen - 10-kampen kan hjælpe
Grundlæggende er det vigtigt at vælge en motionsform, som både træner kondition og muskelstyrke – men man skal også vælge den motion, som man synes er sjovest. Så er det nemmere at holde motivationen og sikre, at man faktisk får gjort det. Ved at tilmelde sig 10-kampen får man løbende e-mails med tips og tricks samt samt inspiration til træningen.

Alle minutter tæller, men helst minimum 2x20 minutter ugen
Det er vigtigt at få pulsen op et par gange om ugen. Som minimum skal man helst være fysisk aktiv, med høj intensitet, i mindst 20 minutter, to gange om ugen. Høj intensitet vil sige, at der skal sved på panden og man skal være stakåndet. Det kan være konditionstræning eller muskeltræning.

Al den motion og bevægelse, du får lavet, har en positiv indflydelse på din sundhed. Har du brug for at starte et sted, så kan du ved at tilmelde dig 10-kampen få gode råd til, hvordan du kan tilrettelægge en træning, der passer til dig og samtidig kan gavne dit helbred nu og på længere sigt.

Du kan stadig nå, at være med i 10-kampen – tilmeld dig her

Hvad får du, når du tilmelder dig 10-kampen:

  • En e-mail hver fredag og tirsdag med udfordringer, tips og tricks
  • Inspiration til mad og træning i 10-kampens trænings- og opskriftsunivers
  • Mulighed for at deltage i spændende konkurencer