Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

141,9 mio. kr. samlet ind til Knæk Cancer

28-10-2018
Danskerne har igen bakket markant op om Knæk Cancer. I år blev der samlet hele 141.895.200 kr. ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse. De første penge sendes i arbejde de kommende uger.

Den historisk store opbakning til Knæk Cancer fortsætter i 2018, hvor en uge med oplysning om kræft og en stor indsamling til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, patientstøtte og forebyggelse kulminerede lørdag aften med ’Knæk Cancer Live’ på TV 2.

I forbindelse med årets – den syvende – udgave af Knæk Cancer-ugen indsamlede danskerne 141.895.200 kroner. Resultatet er igen blandt de største indsamlede beløb i Danmark i de senere år, og hermed har Knæk Cancer-indsamlingerne passeret én mia. kr. på syv år.

Læs her om nogle af de projekter, som er sat i gang med penge fra Knæk Cancer:

Knæk Cancer sætter markante aftryk på kræftsagen

Stolthed og glæde på TV 2

Hos TV 2 er der både stolthed og glæde over Knæk Cancer, der har fået en kolossal folkelig opbakning, og som har givet kampen mod kræft – og støtten til kræftramte og deres familier – et stærkt løft.

- Kræft rammer hver tredje dansker, og dermed kender vi alle sammen familiemedlemmer eller venner, som er ramt af sygdommen. Det har gjort indsatsen mod kræft til en folkesag. Danmark har igen leveret en fantastisk opbakning til at knække cancer, og det skaber kolossal stolthed på TV 2 at være en del af Knæk Cancer, siger TV 2s indholdsdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, der udtrykker stor tak til de stærke og modige medvirkende i TV 2s Knæk Cancer-programmer, -indslag og -artikler.

- Ugen har bragt mange bevægende øjeblikke, hvor kræftpatienter og deres pårørende fortæller om deres situation, og hvor borgere og virksomheder i hele landet står sammen for at hjælpe, siger indholdsdirektør Anne Engdal Stig Christensen, TV 2.

Læs mere om Knæk Cancer gennem syv år:

Fra flaskepant til kræftforskning

Danskernes store gavmildhed og Knæk Cancer-engagement har været tydelig over hele Danmark. Det var ikke alene med pengepungen, Dankortet og telefonen, at privatpersoner og virksomheder bakkede op. Det skete overalt i landet, hvor der – blandt meget andet – blev holdt lysceremonier, solgt kager, perleplader og grydelapper, holdt auktioner til fordel for Knæk Cancer og gennemført spisearrangementer i alle størrelser.

Resultater til gavn for kræftpatienter og deres pårørende

- Det er overvældende med den massive støtte og opbakning, som danskerne giver til ’Knæk Cancer’. Danskerne sender et klart signal om, at vi står sammen i kampen mod kræft. Jeg er dybt berørt og kan garantere, at vi i Kræftens Bekæmpelse vil sikre, at der kommer mest muligt ud af pengene. Knæk Cancer har allerede sat gang i næsten 250 projekter, som gennem forskning og forebyggelse har støttet kræftpatienter og deres pårørende. Senest så vi blandt andet i liveshowet lørdag, hvordan Knæk Cancer helt konkret har været med at til hjælpe danskere med at overleve kræft. Vi er utroligt taknemmelige, siger Jesper Fisker, administrerende direktør for Kræftens Bekæmpelse.

Kræftens Bekæmpelse glæder sig også over, at det igen i år er lykkedes at få en masse oplysning og rådgivning om kræft ud til danskerne gennem formidling på tv, web og sociale medier samt i Kræftens Bekæmpelses rådgivninger overalt i landet.

Ugen kulminerede med showet ’Knæk Cancer Live’ lørdag aften, og også andre TV 2-programmer som ’Vild med dans knækker cancer’, ’Go’ morgen Danmark’ og ’Go’ aften Danmark’ har bidraget stort til indsamlingen. En lang række virksomheder har ligeledes støttet Knæk Cancer - læs mere her.

Knæk Cancer er resultatet af en stor holdindsats fra medarbejdere hos produktionsselskaber, Kræftens Bekæmpelse og TV 2. Herudover har Knæk Cancer fået opbakning fra sangere, musikere, komikere, skuespillere og tv-værter, ligesom der i lørdagens kommunikationscenter sad et stort antal kendte danskere klar til at modtage bidrag fra de mange seere og virksomheder, der ringede ind.

Det går pengene til

Kræftens Bekæmpelse har på forhånd prioriteret og via hjemmesiden detgårpengenetil.dk orienteret om, hvordan Knæk Cancer 2018-pengene fordeles på temaer og projekter. En lang række projekter vil de kommende uger få at vide, at de får penge fra Knæk Cancer og kan sætte gang i arbejdet.

De projekter, som støttes med 2018-indsamlingen, handler bl.a. om etablering af to nationale forskningscentre, støtte til unge forskere, hjælp til pårørende, støtte til Børnecancerfonden samt forskellige forebyggende initiativer, herunder kampagnen De 7 Tegn.

Se hvad pengene fra Knæk Cancer 2018 går til:

Det går pengene til fra Knæk Cancer 2018

Se hvad pengene fra Knæk Cancer-indsamlingerne går til:

Det går pengene til