Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

89-årige Karen er frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug: 'Vi har et fantastisk sammenhold'

15-05-2021
Da 89-årige Karen Thomsen besluttede sig for at blive frivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Aarhus, anede hun ikke hvilket givende fællesskab, hun var på vej ind i. Men det erfarede hun ret hurtigt. Foruden den gode sag, er sammenholdet i butikken faktisk en af årsagerne til, at Karen i år kan fejre 25 års jubilæum.

Karen Thomsen arbejder stadig i butikken på Åbogade i Aarhus. Foto: Anita Graversen

- Mens jeg gik med forskellige overvejelser faldt jeg så over avisannoncen, der startede det hele. Det var Kræftens Bekæmpelse Genbrug, der søgte frivillige til butikken i Aarhus. Kræftsagen var og er en vigtig sag, og det ville jeg gerne bidrage til. Så jeg valgte at besøge butikken, og fornemmede ganske hurtigt, at der var rart at være. Derfor gik jeg straks op til de frivillige ved kassen og spurgte om de stadig havde brug for flere kræfter, mindes Karen.

Det havde de. Allerede nogle uger efter startede Karen på eftermiddagsholdet om torsdagen og havde derudover også en fast vagt hver femte lørdag. Sådan har det været siden – og i år kan Karen derfor fejre 25 års jubilæum.

Læs hele Karens historie her

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Genbrugsbutikkerne drives af  knap 1000 engagerede og ulønnede frivillige. Overskuddet fra butikkerne går  til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Bliv frivillig