Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Årets repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse holdes på ny måde

19-03-2020
På grund af situationen med ny coronavirus har foreningen besluttet at afholde sit store, årlige møde for frivillige på anden vis end normalt.

Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, ses her på talerstolen under et tidligere repræsentantskabsmøde i Kolding. I år bliver rammerne noget anderledes. Foto: Tomas Bertelsen

Det traditionsrige og vigtige repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse bliver i år ikke afholdt i Kolding, der ellers skulle have dannet ramme om mødet 2.-3. maj.

Grundet den alvorlige situation med ny coronavirus har Kræftens Bekæmpelse besluttet at holde mødet på en anden måde end normalt. Det vil stadig blive afholdt i den første weekend i maj – men via digitale drøftelser og afstemninger i stedet for det fysiske møde.

På repræsentantskabsmødet mødes frivillige fra lokalforeninger i hele landet og foreningens Hovedbestyrelse. De tager bl.a. stilling til Kræftens Bekæmpelses arbejde i det foregående år samt foreningens indsatsområder det kommende år.

Der er normalt op mod 500 deltagere. Blandt dem er tidligere og nuværende kræftpatienter samt pårørende til kræftramte.

- Mange af deltagerne er særligt udsatte i forhold til coronasmitte. Som situationen er nu, ville det ikke være forsvarligt gennemføre mødet på normal vis, siger formand for Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen.

Hun understreger, at Kræftens Bekæmpelse følger alle retningslinjer fra myndighederne om at undgå smitte. Og selvom der er et stykke tid til 2. maj, og meget kan nå at ændre sig, har foreningen besluttet at annullere mødet i Kolding i år.

- Jeg havde glædet mig til repræsentantskabsmødet, som er et årligt højdepunkt i Kræftens Bekæmpelse. Det er her, vi lægger kursen for foreningens videre arbejde, og det er en kæmpe inspiration for mig at deltage i mødet med mine fantastiske frivillige kollegaer. De udgør foreningens hjerte. Også blandt frivillige vil der uden tvivl være skuffelse, men samtidig er jeg sikker på, at alle vil bakke op om beslutningen, siger hun.

Er du kræftpatient eller pårørende og urolig over corona? Læs mere:

Spørgsmål og svar om corona

Sidst sket under 2. verdenskrig

Normalt afholdes repræsentantskabsmødet over to dage, der ud over det formelle repræsentantskabsmøde også byder på samtaler, drøftelser, oplæg, markedsstande, middag, underholdning og meget mere.

Men i år bliver det altså noget anderledes. Frem for at sætte hinanden stævne i Kolding bliver rammerne for repræsentantskabsmødet i stedet digitale drøftelser og afstemninger.  Det er for øvrigt stadig muligt at tilmelde sig, ligesom man også fortsat kan fremsætte forslag og opstille til valg gennem de vante kanaler.

I Kræftens Bekæmpelses vedtægter er der ingen formkrav for afviklingen af mødet. Én gang før har man i foreningens historie besluttet ikke at holde det på normal vis. Det var under besættelsen til valget til hovedbestyrelsen i 1943-44, som blev afviklet skriftligt via post.