Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Alene sammen: Fællesskab for kræftpatienter i corona-isolation

23-03-2020
Hvis du som kræftpatient oplever, at det er svært at være isoleret og meget alene, som den nuværende situation med corona kræver, kan du finde støtte og fællesskab i nystartet digital gruppe på Kræftens Bekæmpelses onlineforum Cancerforum.
Foto af en IPad med Cancerforums forside.

I en ny gruppe på Cancerforum.dk kan kræftpatienter dele erfaringer med andre, der føler sig isolerede under coronaepidemien. Foto: Simon Beck-Jensen.

Mennesket er et socialt væsen, og vi mærker formentlig alle, at det påvirker os, at vi lige nu skal undgå mest mulig kontakt med andre mennesker for at undgå spredning af corona. Særligt for sårbare grupper som kræftpatienter, der i endnu højere grad end andre skal være påpasselige med den menneskelige kontakt, kan det være hårdt.

Foto af Peter Genter, der er rådgivningsleder og vært for den nye digitale gruppe.

- Vi håber, at vi kan skabe et nyt, digitalt fællesskab på tværs af landet i en tid, hvor vores normale fællesskaber er sat på standby, siger psykolog og rådgivningsleder Peter Genter, der er vært for den nye gruppe. Foto: Henriette Bonde.

Derfor har Kræftens Bekæmpelse nu oprettet en ny digital gruppe for kræftpatienter, der føler sig isolerede netop nu.

Fællesskab hjemmefra 

- Vi ved, at isolation kan være psykisk belastende og f.eks. kan øge risikoen for angst og depression. Det mærkes også allerede tydeligt i flere af de henvendelser, vi har fået i kræftrådgivningen, at det er krævende at være meget alene. Vi har derfor valgt at forsøge os med en ny digital gruppe for kræftpatienter, der lige nu har særligt brug for et netværk, siger Peter Genter, psykolog og rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Herlev.

Alle kræftpatienter er velkomne til at tilmelde sig gruppen på Cancerforum.dk. Her kan deltagerne fra deres hjem – eller hvor de nu engang opholder sig – udveksle tanker, erfaringer og gode råd til at håndtere situationen.

Modvægt til isolationen

Peter Genter er gruppevært i den nye gruppe, og han vil facilitere debatten og komme med input undervejs.

Formålet med gruppen er at modvirke følelsen af isolation og give en oplevelse af at være en del af et fællesskab, selv om det ikke er muligt at mødes fysisk. Håbet er, at deltagerne kan støtte og inspirere hinanden i forhold til at tackle den ekstraordinære situation.

- Det her et eksperiment og også en ny måde for mig som rådgiver at facilitere en gruppe på. Men vi står i en særlige situation pga. corona. Normalt tilbyder Kræftens Bekæmpelse samtalegrupper og en række fællesskabsaktiviteter i vores kræftrådgivninger landet over. Det kan vi ikke nu. Derfor håber vi, at vi i stedet kan skabe et nyt, digitalt fællesskab på tværs af landet i en tid, hvor vores normale fællesskaber er sat på standby, siger Peter Genter.

Corona og kræft

Kræftens Bekæmpelses onlineforum Cancerforum 

Om gruppen ’Alene sammen – i corona-isolation’

I gruppen ’Alene Sammen – i corona-isolation’ på Cancerforum kan du udveksle tanker og erfaringer med andre kræftpatienter, som er isolerede og meget alene på grund af coronaepidemien.

Peter Genter, psykolog og rådgivningsleder i Kræftrådgivningen i Herlev er gruppevært. Han faciliterer debatten og komme med input undervejs.

Du finder gruppen på Cancerforum.dk, der er kræftens Bekæmpelses onlineforum. Alle kræftpatienter er velkomne til at være med i gruppen, det kræver kun, at du opretter en profil på Cancerforum.dk.

På Cancerforum finder du også en række andre grupper for både kræftpatienter og pårørende. Blandt andet en gruppe, hvor du kan stille spørgsmål om corona og kræft.

Find den nye gruppe på Cancerforum via linket nedenfor:

Alene sammen - i coronaisolation