Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Bedre viden om senfølger efter kræft

09-11-2018
Ny hjemmeside fortæller om forskning og resultater fra Kræftens Bekæmpelses tre nationale forskningscentre for senfølger støttet af Knæk Cancer.

Flere og flere overlever kræft, og dermed er der også flere, der lever med fysiske og psykiske mén af sygdommen og behandlingen – det man også kalder senfølger. Og de skal have en langt bedre hjælp og behandling, end de får i dag.

Det er målet for ’Bedre Viden om Senfølger’, som er et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC), Senfølgerforeningen og – ikke mindst – Kræftens Bekæmpelses tre nationale forskningscentre for senfølger, som blev etableret med støtte fra Knæk Cancer-indsamlingen 2017.

Bedre Viden om Senfølger er nu gået i luften med en fælles hjemmeside, som skal formidle ny viden om senfølger efter kræft fra det nationale samarbejde.

- Hjemmesiden skal være en fælles platform for viden fra samarbejdet. Her vil vi fortælle om de projekter, de tre senfølgecentre sætter i gang, og formidle ny viden og resultater af den forskning, som udføres af centrene, fortæller Emilie Sofia Sonnenschein, som er projektleder for Bedre Viden om Senfølger.

De tre senfølgecentre fokuserer på henholdsvis senfølger efter brystkræft, senfølger efter kræft i bækkenorganerne og  senfølger der går på tværs af kræftdiagnoser, f.eks. depression. De er placeret på Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet.

De tre forskningscentre for senfølger og det nationale samarbejde  fik i alt 36 mio. kr. fra Knæk Cancer-indsamlingen 2017. Samarbejdet er etableret for perioden 2018-2022.

Besøg hjemmesiden Bedre Viden om Senfølger:

Bedre Viden om Senfølger

Kræftens Bekæmpelses tre forskningscentre for senfølger

De tre nationale forskningscentre for senfølger er:

  • Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for senfølger efter kræft i bækkenorganerne
  • Kræftens Bekæmpelse: Nationalt Center for Brystkræftsenfølger
  • Kræftens Bekæmpelses Nationale Center for Senfølger hos Kræftoverlevere (CASTLE)