Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Danske golfklubber indsamler 2 mio. kr. til brystkræft på trods af corona

13-10-2020
Årets lyserøde Pink Cup, som er en golfturnering under Støt Brysterne-kampagnen, er netop afsluttet. På trods af corona formåede hele 57 golfklubber at afholde Pink Cup i 2020 – og endnu flere bakkede op. I alt indsamlede golfklubberne 2 mio. kr. til brystkræftsagen. En af klubberne var Aalborg Golf Klub, der samlede det højeste beløb ind og vandt årets hovedpræmie.
2.000.000 kr. indsamlet til Pink Cup 2020

Golfklubben var klædt i pink – papirblomster, guirlander, flag, konfetti og en stor pink løber tog imod de mange deltagere, som var begyndt at møde op. Flere var klædt i en lyserød Pink Cup-polo eller lyserødt udklædningstøj. Humøret var højt fra morgenstunden i den nordjyske golfklub.

Dagen var den 6. september 2020. Aalborg Golf Klub havde efter en lang pause valgt at deltage igen i Pink Cup-turneringen.

- Det var en fantastisk beslutning at være med igen i Pink Cup. Turneringen har betydet, at vi har fået endnu mere sammenhold og fællesskab i klubben. Det at vide, at vi sammen har været med til at gøre en forskel for kvinder med brystkræft, er meget livsbekræftende, fortæller Lis Lundby, en af arrangørerne fra Aalborg Golf Klub.

Lis og Inge fra Aalborg Golf Klub

Lis og Inge fra Aalborg Golf Klub var pga. corona nødsaget til at udskyde tuneringen fra juni til september, for forsat at kunne afholde Pink Cup forsvarligt.

En turnering under svære omstændigheder
Med coronas indtog, hvor landet lukkede ned i marts, blev Pink Cup-turneringen 2020 ikke, som de fleste danske golfklubber havde forventet. Flere klubber måtte desværre aflyse tuneringen, mens andre formåede at tilpasse sig og ændre forholdene, så de fortsat kunne afholde turneringen under de givne retningslinjer fra myndighederne. En af dem var Aalborg Golf Klub.

- Vi besluttede at udskyde turneringen fra juni til september for fortsat at kunne afholde Pink Cup. Samtidig måtte vi tænke nyt, da vi konstant blev udfordret af ændrede retningslinjer omkring afstand, forsamlingsforbud mm. Vi hoppede simpelthen i arbejdstøjet – for aflyses, skulle turneringen i hvert fald ikke, siger Lis Lundby.

For Aalborg Golf Klub var de mange anstrengelser og den nøje planlægning det hele værd. Dagen sluttede nemlig fantastisk af for den nordjyske golfklub med et flot resultat på hele 155.507 indsamlede kroner. Det var nok til, at klubben løb med sejren for flest indsamlede penge totalt og årets hovedpræmie, som var et foredrag med Mette Blomsterberg.

Vi er taknemmelige for den opbakning vi har fået ved dette års Pink Cup turnering trods udfordringer med corona. I alt blev der indsamlet 2. mio. kr. til brystkræftsagen. Det er et resultat, som vi kan være stolte af. 

Charlotte Jespersen, Projektleder Pink Cup

Et fantastisk samlet resultat
Det var ikke kun Aalborg Golf Klub, som gav den en ekstra skalle for at få den lyserøde turnering til at lykkes. Hele 57 golfklubber afholdte Pink Cup i år. Det er 34 færre golfklubber end i 2019. Men med en uforudsigelig corona-epidemi er projektleder for Pink Cup, Charlotte Jespersen, tilfreds med resultatet.

- Vi er meget taknemmelige for den opbakning, vi har fået ved dette års Pink Cup-turnering trods udfordringer med corona. Det er fantastisk, at hele 57 golfklubber har formået at afholde en turnering – og endnu flere har bakket op. I alt blev der indsamlet 2 mio. kr. til forskning, forebyggelse og patientstøtte inden for brystkræft. Det er et resultat, som vi kan være stolte af, fortæller Charlotte Jespersen.

Tilmelding til næste års Pink Cup er åben
Som afslutningen for Pink Cup-turneringen 2020 netop har fundet sted, påbegynder nu planlægningen af næste års turnering. Turneringen kan afholdes fra 26. april til 18. august 2021 – og tilmeldingen er netop åbnet.

Tilmeld din klub allerede nu

- Vi håber fortsat at få støtte fra de danske golfklubber i 2021. Vi har en masse materiale, som golfklubberne kan bruge, når de planlægger deres turnering, og vi i det lyserøde kontor er klar ved telefonerne eller på mail til at hjælpe med stort og småt. Hvis der er golfklubber, der ligesom Aalborg Golf Klub har mod på at være med i turneringen igen eller for første gang, så er de ikke alene, når de skal planlægge en Pink Cup-turnering, forklarer Charlotte Jespersen.

Fakta om Pink Cup
  • Pink Cup-turneringen er en velgørenhedsturnering under Støt Brysterne-kampagnen i Kræftens Bekæmpelse
  • Det er en årlig golfturnering primært for kvinder, hvor der sættes fokus på at samle penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte inden for brystkræft
  • Turneringen har fundet sted siden 2003
  • Der er to hovedpræmier hvert år – den klub der indsamler det største beløb total set, og den klub der indsamler det største beløb pr. kvindelig deltager

Læs mere om turneringen:

Pink Cup

Pink Cup: En del af Støt Brysterne

Pink Cup golfturneringen er en del af kampagnen 'Støt Brysterne'. Kampagnen har fokus på brystkræft - en sygdom, der rammer knap 5.000 kvinder i Danmark om året. 

Læs mere om kampagnen:

Støt Brysterne