Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Danskernes støtte gør en forskel for kræftforskningen

01-04-2020
Hvert år støtter Kræftens Bekæmpelse dansk kræftforskning med over 200 mio. kr. – støtte, som er mulig takket være danskernes bidrag, store som små. Læs nogle af resultaterne fra Kræftens Bekæmpelses store forskningsindsats i en ny rapport.

Ny rapport samler nogle af de mange fremskridt, der er kommet fra forskning støttet af Kræftens Bekæmpelse. Foto: Büro Jantzen

Klik på videoen for en præsentation af nogle af de fremskridt, forskning støttet af Kræftens Bekæmpelse har ført med sig.

Der knokles i kræftforskningens verden, og næsten dagligt giver store og små fremskridt os mere viden om kræft og bringer os tættere på nye, mere skånsomme og effektive behandlinger mod sygdommen. 

En del af forskningen er støttet af Kræftens Bekæmpelse, og i Kræftens Bekæmpelses Forskningsårsrapport for 2019 kan du læse om nogle af de resultater, der er opnået i 2019.

Det handler for eksempel om kunstig intelligens, som i stigende grad bliver brugt af forskere til at forudsige, hvordan hver enkelt kræftpatients sygdom vil udvikle sig, og til at sikre den bedste behandling. Om nye teknikker, der gør, at kræft kan måles gennem eksempelvis blodprøver. Og skolerobotter, som vil gøre det muligt for kræftramte børn at gå i skole og dermed bevare kontakten til deres klassekammerater.

Ny forskning giver også håb om bedre behandling af specifikke kræftsygdomme så som vulvacancer og modermærkekræft. Og nationale forskningscentre giver mulighed for en ekstra stærk indsats inden for specifikke områder, eksempelvis for at mindske den sociale ulighed i kræft. 

Eksemplerne er mange, og i Kræftens Bekæmpelses forskningsårsrapport for 2019 kan man både læse om forskning, der er udført i Kræftens Bekæmpelses eget forskningscenter, såvel som på universiteter, hospitaler og forskningsinstitutioner landet over.

Kræftens Bekæmpelses Forskningsårsrapport kan læses eller downloades her

Kræftens Bekæmpelse driver eget forskningscenter og støtter samtidig kræftforskningen rundt om i Danmark