Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

De samler ind: Flasker for tusindvis af kroner

22-10-2018
Skal vi hente pant hos jer? Det spørgsmål stillede Jeanett Louise Jul Andersen og Karin Lykke Nielsen på Facebook i 2014. Her startede de nemlig en indsamling til fordel for Knæk Cancer, hvor de indsamlede flaskepant i deres hjemby, Aalborg.

Jeanett Louise Jul Andersen har sammen med sin veninde og kæreste fyldt flere sække og biler med tomme flasker for at donere panten til Knæk Cancer. Privatfoto

Opslaget blev delt flittigt, og hver anden eller tredje søndag året igennem kørte de to veninder rundt til omkring 200 adresser og hentede sække med flasker, som de afleverede og fik pant for. I oktober samme år kunne Jeanett og Karin give 117.000 kr. til Knæk Cancer.

Succesen blev gentaget året efter, hvor Jeanett fik hjælp af sin mand Kenneth. I løbet af det år blev det til hele 134.000 kr.

Se hvad pengene fra Knæk Cancer-indsamlingerne går til:

Det går pengene til

For flaskesamlerne var det en til tider noget klistret affære – en del flasker havde stået længe i udhuse og garager eller havde været brugt til askebægre. Men det er ikke det, der fylder hos Jeanett.

– Jeg mistede min mor til lungekræft i 2012, og både Karin, Kenneth og jeg havde et ønske om at støtte forskning i kræft. Vi var overvældede over resultatet, siger hun.

– Vi fik så mange positive tilbagemeldinger, og tit lagde folk gaver ud til os: Slik, kontanter eller sodavand. Vi fik også to gange hjælp af bilforhandlere, som lånte os biler, fortæller Jeanett Louise Jul Andersen.

Læs mere om Knæk Cancer og dem, der er med:

Fra flaskepant til kræftforskning

Claus værdsætter hver ekstra dag, han får

Han samler ind: På cykel for kræftforskningen

Hun er vært: Ingen må stå alene med kræft

Han samler ind: En særlig aften på hotellet

Jan er med i forskning: Træning mod stråleskader