Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

’Det er en stor tilfredsstillelse at aflevere pengene fra vores distrikt'

24-06-2020
Camilla Friborg Madsen er i fuld gang med at gøre klar til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 16. august. Som frivillig indsamlingsleder får hun god erfaring på CV’et, og hun nyder at se de indsamlede penge gå videre til at støtte bl.a. kræftpatienter og pårørende.
Indsamlere til Landsindsamlingen.

Søndag den 16. august samler Kræftens Bekæmpelse ind til forskning, patientstøtte og forebyggelse af kræft. Foto: Nille Gry Klinge.

25-årige Camilla Friborg Madsen har mange bolde i luften i disse dage. Hun har fuldtidsjob i Miljøstyrelsen i Odense, hvor hun bor. Og samtidig er hun frivillig indsamlingsleder i Kræftens Bekæmpelses landsindsamling.

- For fire år siden spurgte en af mine gode venner mig, om vi ikke skulle deles om jobbet som distriktsleder. Han skulle være distriktsleder i en del af Odense centrum for første gang, hvor der er 40 ruter, man som indsamler kan gå, og han var alene om arbejdet. Siden har vi hvert år været sammen om opgaverne, og det har altid været spændende og sjovt. Det er godt, at man kan være to om jobbet, for vi har begge været beskæftiget med enten studie eller fultidsarbejde ved siden af. Opgaverne bliver også bare sjovere, når man er to, siger Camilla Friborg Madsen.

Camilla Friborg Madsen

Camilla Friborg Madsen er frivillig indsamlingsleder i en del af Odense centrum. Foto: Privat.

Hun valgte at engagere sig i Kræftens Bekæmpelse, fordi hun synes, kræftsagen er vigtig, og fordi der er mange muligheder for at være frivillig i foreningen og dermed mulighed for at udvikle sig på mange områder. Men fællesskabet med de andre frivillige betyder også rigtig meget for hende.

- Det er bare sjovt, spændende og givende at være fælles om at skaffe penge til forskning, til forebyggelse og til støtte til patienter med kræft og deres pårørende. Det er en stor tilfredsstillelse at høre om indsamlernes positive oplevelser fra ruten, og når dagen er slut at aflevere de penge, der samles ind i vores distrikt og vide, at det er penge, der går til kræftsagen, fortæller Camilla Friborg Madsen.

Skriver kompetencerne på sit CV
Som indsamlingsleder til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling er man f.eks. med til at hverve indsamlere i lokalområdet og sørge for, at indsamlingsstedet er klar til selve dagen, og at ruterne er opdaterede. Derudover uddeler man indsamlingsbøtter til indsamlerne søndag den 16. august og hjælper med at tælle penge op og melde beløbet ind til det centrale landskontor. Undervejs i planlægningen af indsamlingen er ansatte i Kræftens Bekæmpelse klar til at hjælpe med råd, sparring, materialer, systemer og praktisk hjælp m.v., så man står ikke alene med opgaven.

- Jeg har lært meget af at være frivillig distriktsleder, for man har en meget tværgående og koordinerende rolle. Det er kompetencer, som jeg også bruger i mit daglige arbejde og kan skrive på mit CV. Ved siden af det kommer alle de gode sociale oplevelser, man får ved at være frivillig. Jeg kan derfor kun opfordre andre til at blive frivilligt engageret i Kræftens Bekæmpelse, siger Camilla Friborg Madsen.

Vil du hjælpe os med Landsindsamlingen?

Lige nu mangler vi frivillige indsamlingsledere i:

Region Syd: Ejby, Gram, Ærøskøbing, Holsted og Helle

Region Midt: Bjerringbro, Hadsten, Aarhus Ø, Hasle/Aarhus V, Sallingsund, Sundsøre, Purhus

Region Sjælland: Tornved (Holbæk), Tølløse (Holbæk), Hvidebæk (Kalundborg), Maribo (Lolland), Højreby (Lolland), Rudbjerg (Lolland), Suså (Næstved)

Region Hovedstaden: Glostrup, Albertslund, Brøndby, Høje-Taastrup, Rudersdal, Lyngby, Ørestad Syd (København)

Vil du høre mere om opgaven, er du velkommen til at kontakte os på mail landsindsamling@cancer.dk eller på tlf. 35 25 75 03.

Kunne du tænke dig at bruge 2-3 timer som frivillig indsamler for Kræftens Bekæmpelse søndag den 16. august, så meld dig som indsamler i din by:

Bliv indsamler søndag den 16. august 2020

Din støtte er vigtig

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Så vi har brug for støtte fra dig og andre, der vælger at bakke op om kræftsagen og derved er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Som indsamler kan du samle ca. 1.000 kroner ind på 2-3 timer.

Som indsamlingsleder gør du det muligt at afholde landsindsamling flere steder i Danmark, så vi kan samle mest muligt ind til kræftsagen.