Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Det er ikke kun kærlighed og omsorg, der udveksles i et kræftforløb

07-02-2021
Sarah-Martine havde brug for noget, der kunne hjælpe hende igennem det lange behandlingsforløb, som fulgte med hendes brystkræftdiagnose. Men når gennemsnitsalderen for ens kræftform er 65 år, og man selv er 22 år, kan det være svært at spejle sig i den information og de gode råd, man møder på sin vej. Det blev i stedet drømmestudiet og de store ambitioner, der hjalp hende igennem den svære tid.

Privatfoto.

I august 2018 fik Sarah-Martine konstateret HER2-positiv brystkræft. En diagnose som sjældent rammer kvinder under 35 år. Fra at have fået at vide, at det kun var forstadier til brystkræft, skulle hun pludselig både have fjernet det ene bryst, have kemoterapi og efterfølgende antihormonbehandling.
Men ud over det, stod den 22-årige Sarah-Martine også med nogle hårde beslutninger, der skulle træffes her og nu: Ville hun have fjernet det raske bryst, så hun ikke skulle bekymre sig om, at sygdommen kom tilbage? Og skulle hun få fjernet den ene æggestok, så den senere kunne bruges i fertilitetsbehandling, hvis kemoterapien gjorde hende steril?

Læs hele Sarah-Martines historie her