Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

En ny stafetsæson er skudt i gang

15-11-2019
Over 200 frivillige tog i weekenden hul på Stafet For Livet 2020 ved et kick-off arrangement i Vejle. Dagen var en festdag, hvor den forgangne sæson og de flotte resultater blev fejret, og samtidig blev der set frem mod næste år. Og så var der også plads til en overraskelse, som gav våde øjne rundt omkring i salen.

Salen er fyldt af frivillige til kick-off arrangementet. Foto: Sophie Lundbæk.

Det er et overvældende syn, der møder de mange stafetfrivillige, da dørene til mødesalen i Vingstedcentret i Vejle bliver åbnet. Ud brager lyden af en sækkepibe, der spiller en langsom march.

Lyset er slukket, og kun skæret fra de mange små hvide lysposer viser vej rundt i salen. Her er pyntet op som til en ægte Stafet For Livet med telte, boder, balloner og lysposer. Alle går banen rundt stille og eftertænksomt til minderne om årets stafet, om 'Fighterne' (nuværende og tidligere kræftpatienter) og alle dem, vi vil gå stafetterne for i 2020.

Tema for 2020: Et døgn der bevæger
Der er over 200 frivillige med til kick-off arrangementet for Stafet For Livet 2020. Her bliver nye ideer og mål præsenteret, og næste års tema afsløres. I 2020 er temaet ’Et døgn der bevæger’.

Læs mere om, hvad Stafet For Livet er:

Stafet For Livet

Kick-off dagen er samtidig en fest for at takke frivillige og runde året af med en fejring af de flotte resultater fra stafetterne, oplysning om hvad de indsamlede penge bruges til, fakta om den nyeste kræftforskning, og hvor der er lejlighed til at tale om de fælles minder fra året, der gik.

De mange stafetfrivillige vandrer stille ind i stafetten i salen. Foto: Sophie Lundbæk.

Fællesskabet er nøglen
Alle er nu kommet på plads i salen, og Kræftens Bekæmpelses administrerende direktør Jesper Fisker går på talerstolen.

Han byder varmt velkommen og takker de frivillige for deres indsats og understreger, at frivillige er Kræftens Bekæmpelse ude i hele landet.

Jesper Fisker byder velkommen og åbner årets kick-off med en varm tak til de frivillige. Foto: Sophie Lundbæk.

- Det fællesskab, I stiller til rådighed, er helt fantastisk, og det håb, I vækker hos mange, er helt unikt. Det kan kun lade sig gøre, fordi I er så gode og giver det så meget energi. Tusind tak for det!, siger Jesper Fisker.

Ny inspiration på Kick-off 2020

Stafetterne er kun synlige for offentligheden fra maj til oktober, men bag scenen arbejder logistikken, kassereren, pr-teamet og alle de mange andre frivillige hele året. De forsøger for eksempel at få endnu flere med til stafetterne næste år.

Kick-off arrangementet er en anledning til at dele erfaringer med hinanden og suge ny viden til sig, så man kan få nye idéer med sig hjem til lokalområdet.

Emilie Frillerhøj Madsen fra Odense er 25 år. Hun er formand for stafetten i Odense og deltager sammen med tre andre unge frivillige fra Odense for første gang i kick-off arrangementet.

- Det at mødes her midt på året, hvor der er lang tid til næste stafet, giver så god mening for mig. Det er en god måde at starte op på igen og samle inspiration, siger Emilie Frillerhøj Madsen.

Emilie Frillerhøj Madsen er formand for stafet For Livet i Odense sammen med et godt hold af både unge og garvede frivillige. Foto: Sophie Lundbæk.

Emilie startede lige på og hårdt som ny frivillig få måneder før stafet-start i 2019, hvor hun blev spurgt om hun ville tage formandskasketten på. Der var opgaver i alle retninger, fortæller Emilie grinende, så næste år vil hun forsøge at holde hovedet mere koldt og give sig mere tid til det hele.

- Dagen i dag har givet mig lyst til at fortsætte, og jeg glæder mig til at komme i gang igen. Vi er et godt hold i ét stort fællesskab, og vi konkurrerer ikke. Det kan godt mærkes. Til næste år vil jeg til gengæld stole på, at alt nok skal lande lige der, hvor det skal, smiler Emilie.

Læs mere om at være frivillig i Stafet For Livet:

Hvad kan jeg engagere mig i?

Michael og Lykke Becker er erfarne på stafetten i Sorø som logistikleder og kasserer. Foto: Sophie Lundbæk.

Det skal være nemt at være frivillig
Michael og Lykke Becker er gift og bor i Dianalund. De meldte sig som frivillige på stafetten i Sorø, da deres gode veninde fik brystkræft for år tilbage. De fortsatte efterfølgende og har været med i fem år nu.

Michael er god til at organisere og blev spurgt, om han ville være logistikleder. Og Lykke er god til tal og blev kasserer. Det er første gang, de er med til kick-off arrangementet, og de håber, at de kan byde ind med deres viden og erfaringer - både om, hvad der virker, og hvad der mangler, så stafetterne kan blive endnu bedre. Nogle gange skal der bare et lille bitte prik til, så kører det, siger Michael:

- Det skal være nemt at være frivillig på stafetten, så vi skal have bedre gang i apps og gode hjemmesider, så vi kan nå flere og blive mere synlige. Det vil vi gerne bidrage til, fortæller Michael Becker.

Du gør en forskel for mig
Der er indlagt en sidste overraskelse til de frivillige som en varm tak fra nogle helt særlige personer.

Musiker Gritt Møller går på scenen med sin guitar og begynder at synge en sang med teksten ’Du gør en forskel for mig’, mens 14 Fightere inklusiv Per Larsen, vicepræsident i Kræftens Bekæmpelse, træder ind i salen i deres gule Fighter-T-shirts og en taske over skulderen med en overraskelse i.

Personligt håndskrevet takkekort. Ét blandt mere end 200 kort, som Fighterne selv deler ud med et håndtryk og en tak. Foto: Sophie Lundbæk.

De vandrer stille igennem stafetten langs lysposerne og slutter ved scenen, hvor alle 14 Fightere sammen med Per går ned igennem rækkerne og giver hver enkelt frivillig hånden og takker med et personligt håndskrevet kort og en blomst, de tager op af tasken.

Det er en bevægende oplevelse både for de frivillige, som bliver takket personligt, og for Fighterne, som har glæden af at give noget tilbage helt personligt.

Fra hele salen bliver der klappet taktfast, mens følelsen af fællesskab og taknemmelighed fylder salen op.

Sammen træder alle Fightere derefter op på scenen og står som et stærkt Fighterhold i gule T-shirts, mens Per holder en takketale til de mange hundrede frivillige, som knokler hele året for at skabe Stafet For Livet.

En ny sæson med mange døgn, der bevæger, er skudt i gang.