Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Forebyg kræft til Tour de France

24-06-2022
Kræftens Bekæmpelse er med til Tour de France i Danmark. Vi varmer bl.a. op til løbet på Kgs. Nytorv i bedste Experimentarium-stil i Fanparken, hvor du kan opleve forebyggelse på egen krop.

Kræftens Bekæmpelse stiller skarpt på forebyggelse i Fanparken under Tour de France. Med et større fokus på forebyggelse kan vi undgå 40 kræfttilfælde hver dag. Foto: Colourbox

Kom og vær' med til at fejre optakten til Tour de France. Kræftens Bekæmpelse har en stand i Fanparken på Kgs. Nytorv onsdag, torsdag og fredag:

  • Den 29. juni kl. 14-19
  • Den 30. juni kl. 10-19
  • Den 1. juli kl. 9-20

Der er gratis entré og du kan bl.a. blive klogere på solbeskyttelse med skygge-hygge, solhat og solcreme, få testet om du har solskader i huden og mærke hvad cigaretter kan gøre ved din lungekapacitet.

Oplev forebyggelse på egen krop
  • Lær om hudtyper, solbeskyttelse og uv-indekset
  • Se om du har solskader under huden med uv-kamera
  • Hop på motionscyklen med et sugerør i munden og mærk, hvad cigaretter kan gøre ved din lungekapacitet
  • Prøv at gå på linje med promillebriller, der giver dig en følelse af at være fuld
    Snup en alkoholfri drink i vores mocktail-bar
  • Sæt dit fodaftryk på Wall of support og skriv hvem, der har støttet dig i livet. Et stort maleri bliver skabt sammen af kunstmaler, kræftramte og pårørende live i FanParken

Læs mere om Fanparken og vær' med til at tælle ned til Tour de France starter:

Den officielle Fanpark

Vi kan undgå 40 kræfttilfælde hver dag, hvis vi prioriterer forebyggelse højere

Forebyggelseschef Mette Lolk Hanak fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse har fokus på forebyggelse i Fanparken under Tour de France og du kan især opleve, hvad rygning og uv-stråling kan gøre ved kroppen, da de er nogle af de største årsager til kræft.

- Rygning er skyld i 1300 dødsfald i Danmark hvert år, og uv-stråling fra sol og solarier er årsag til 90 pct. af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft.

Men vi kan undgå 40 kræfttilfælde hver dag, hvis vi prioriterer forebyggelse højere, fortæller forebyggelseschef Mette Lolk Hanak fra Kræftens Bekæmpelse.

Behov for en røgfri fremtid

Unge i Danmark er dem der starter tidligst med at ryge i hele verden. De er i gennemsnit 16 år, når de begynder at ryge regelmæssigt. Hvis vi ser på rygestart globalt er unge 19 år, når de begynder at ryge regelmæssigt.når de begynder at ryge regelmæssigt. 

Det skal der gøres noget ved. Det kræver et politisk skarpt fokus på forebyggelse af rygning blandt unge i Danmark.

Røgfri Fremtid arbejder for at ingen børn og unge skal ryge. Læs mere om partnerskabet:

Røgfri Fremtid på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside

Kræftens Bekæmpelse træder til 
Kræftens Bekæmpelse er med til verdens største cykelløb, Tour de France, der kører i Danmark fra den 1.-3. juli. Vi hylder alle de hjælperyttere, der hjælpe andre i mål – uanset om det er på cyklen eller i et kræftforløb. Dem, der træder til og skaber håb for alle berørt af kræft bl.a. pårørende, frivillige, forskere og rådgivere.

Med som ambassadør er cykelrytter Michael Mørkøv, som er kåret til verdens bedste hjælperytter i 2021. Han har selv oplevet kræftens konsekvenser helt tæt inde på livet.

Læs hele Michael Mørkøvs fortælling:

Michael Mørkøv cyklede sig gennem sorgen over sin fars død