Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

- Tænk, hvis det kan gøre en forskel

01-09-2022
Jeanette har gode chancer for at blive kræftfri med den almindelige behandling for brystkræft, da hun bliver tilbudt at være med i et forsøg med ny medicin. Men skal hun sige ja til noget, der kan give bøvl og bivirkninger, men som måske kan beskytte mod tilbagefald?

Jeanette gjorde sig mange overvejelser og tanker, inden hun sagde ja til at være med i et medicinsk forsøg. Foto: Madeclear

Jeanette og hendes kæreste Morten er et øjeblik alene på hospitalsstuen. Sygeplejersken har smidt den tomme pose med medicin i skraldespanden. De kigger på hinanden – skal de undersøge, hvad der var i posen? Vil de have svar på, om Jeanette får ’rigtig’ medicin eller placebo?

Jeanette er en af de mere end 2000 kræftpatienter, der i 2021 sagde ja til at være med i et forsøg, hvor forskere tester en ny behandling mod kræft. Det betyder, at hun ud over kemo får en anden type medicin. Måske. For forsøget er et lodtrækningsforsøg, hvor kun halvdelen af deltagerne får den nye behandling. Den anden halvdel får placebo, der ligner medicinen, men som ikke har nogen effekt.

Kigger Morten og Jeanette i skaldespanden?

Læs hele historie og få svaret her:

- Tænk, hvis det kunne gøre en forskel