Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Genbrugsbutikkerne støtter op om Landsindsamlingen

11-04-2021
Søndag den 11. april løb Kræftens Bekæmpelses årlige Landsindsamling af stablen og tusindvis af frivillige trodsede både sne og slud for at stemme dørklokker til fordel for kræftsagen. I Rudersdal Kommune foregik udleveringen af indsamlingsbøtterne fra genbrugsbutikken i Birkerød. Blandt de ca. 90 indsamlere, som havde meldt sig under fanerne, var bl.a. kommunens borgmester.
Familien Bjerg Norup er klar til at gå ud og samle ind til kræftsagen.

Familien Bjerg Norup er klar til at gå ud og samle ind til kræftsagen. Foto: Lone Kindberg

Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker har normalt ikke åbent på søndage, men igår havde flere af dem slået dørene op. Og ikke fordi der var udsalg eller et jubilæum, der skulle fejres. Anledningen til de åbne døre var derimod Landsindsamlingen. Flere steder i landet fungerer genbrugsbutikkerne nemlig som udleveringsted for indsamlingen. En af dem er butikken i Birkerød.

-Vi er glade for at kunne gøre en forskel for kræftsagen og alle os frivillige nyder at være i butikken, sådan en dag som i dag. Det er altid noget helt særligt at være hernede i forbindelse med Landsindsamlingen, udtaler Sri Sai Das, som foruden at være kampagneleder for Landsindsamlingen også er formand for Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Rudersdal, medlem af Kræftens Bekæmpelses Hovedbestyrelse og af Regionsudvalget.

Udover Das og hans kone, Kalpana Das, er seks frivillige mødt op i butikken for at gøre klar til Landsindsamlingen. Alle glæder sig til at sende de mange lokale borgere godt afsted med indsamlingsbøtter og tasker med bl.a. foldere, mundbind og håndsprit.

Kampagneleder Das på vej ud for selv at samle ind til kræftsagen.

Kampagneleder Das på vej ud for selv at samle ind til kræftsagen. Foto: Lone Kindberg

Hver en krone tæller i kræftsagen
Som kampagneleder for Landsindsamlingen har Das det overordnede ansvar for indsamlingen i Rudersdal. I år har han at valgt smutte fra butikken et par timer for selv at tage ud og samle ind. For som han siger, ’hver en krone tæller jo i kræftsagen’.

-Som kampagneleder går jeg selvfølgelig meget op i, hvor mange penge vi kan samle ind på sådan en dag. Og personligt vil jeg gerne gøre mit til, at vi får så mange penge i bøtten som overhovedet muligt. Hver en kroner tæller jo i kræftsagen, siger Das på vej ud i sne og slud for at stemme dørklokker. 

TV 2 Lorry laver et indslag om Landsindsamlingen fra genbrugsbutikken.

TV 2 Lorry laver et indslag om Landsindsamlingen fra genbrugsbutikken. Foto: Lone Kindberg

TV2 Lorry dukkede også op i genbrugsbutikken
Dagen igennem vælter det ind med regnvåde lokalborgere, som er taget til butikken for at støtte op om Landsindsamlingen. En af dem er Karen Grue, og med sig i hælene har hun TV 2 Lorry, som skal følge hendes indsamling. 

-Jeg har samlet ind for Landsindsamlingen i mange år. Jeg synes, det er et rigtig godt formål og vigtigt at støtte op. Og så har min mand haft kræft for 15 år siden, men han er heldigvis rask og frisk i dag, udtaler Karen, inden hun og TV 2 Lorry trasker ud af butikken.

Butiksfrivillig Kalpana Das og borgmester Jens Ive i genbrugsbutikken i Birkerød.

Butiksfrivillig Kalpana Das og borgmester Jens Ive i genbrugsbutikken i Birkerød. Foto: Lone Kindberg

Borgmesterbesøg
En anden lokalborger som også havde valgt at dedikere tre timer af sin søndag til kræftsagen var borgmester for Rudersdal kommune, Jens Ive. Han var taget alene ud for at samle ind til den vigtige sag.

- Kræft er en ganske forfærdelig sygdom. Når man kommer op i min alder, begynder det jo at ramme både ens venner og kollegaer, og så kommer det pludselig meget tæt på. Så selvfølgelig vil jeg gerne støtte den gode sag, udtaler Jens Ive, som kom tilbage med en relativ tung indsamlingsbøtte.

Familie støtter op om Landsindsamlingen og genbrug

I løbet af dagen kom der også flere børnefamilier, som havde valgt at vise flaget. En af dem var familien Bjerg Norup, som foruden mor Julie og far Michael, består af tvillingerne Charlie og Vilfred på bare tre år. 

- Jeg har samlet ind med min mor, siden jeg var barn, men det er første gang, at vi har taget børnene med. Vi gør det, fordi vi har muligheden for det, fordi vi gerne vil støtte op om den gode sag og fordi vi synes, at det er vigtigt at vise børnene, at vi kan være med til at gøre en forskel for andre. Og vores drenge har glædet sig helt enormt meget til det hele ugen. De har faktisk forberedt sig en hel del. Den ene af dem skal ringe på, og når døren så bliver åbnet, skal den anden spørge: Vil du støtte Kræftens Bekæmpelse? siger Julie og kigger på sine to sønner.

Det er langt fra første gang, at familien sætter fødderne i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Birkerød. Igennem årene har familien nemlig købt en masse af børnenes legetøj hernede, ligesom de har doneret masser af brugte ting til butikken. Og det har de tænkt sig at fortsætte med, for familien går nemlig ind for både at støtte kræftsagen og genbrug.

Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Roskilde op til Landsindsamlingen.

Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Roskilde op til Landsindsamlingen. Foto: Lars Jessen

At butikken i Birkerød fungerer som udleveringssted for Landsindsamlingen vækker ikke kun glæde hos lokalborgerne, også de frivillige er glade for det.

- Det er en god måde at vise indsamlerne, at Kræftens Bekæmpelse har en genbrugsbutik, og samtidig er det er en god måde at gøre kunderne opmærksomme på Landsindsamlingen, udtaler Das.

Alle genbrugsbutikkerne støtter op om Landsindsamlingen
Selv om det ikke er alle Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker, der fungerer som udleveringssted for Landsindsamlingen, så fungerer de dog alle som 'udstillingsvindue'  for den årlige begivenhed i månederne op til. Små film om Landsindsamlingen kører nemlig på butikkernes infoskærme og indgangspartierne er dedikeret til indsamlingen med bl.a. indsamlingsbøtter og tasker. Med andre ord gør genbrugsbutikkerne alt hvad de kan, for at gøre opmærksom på Landsindsamlingen.

Læs også

14.000 danskere samlede ind til kræftsagen – indsamlingen fortsætter digitalt

Det går din støtte til

Du kan stadig oprette digitale indsamlinger

Opret en digital indsamling på Facebook

Opret en digital indsamling på indsamling.dk

Om landsindsamlingen
  • Ca. 14.000 indsamlere var ude med indsamlingsbøtterne søndag den 11.4..
  • I år kan man også oprette en digital indsamling via Facebook, og den fortsætter indtil søndag den 18. april; det endelige resultat offentliggøres i uge 16
  • De indsamlede penge er med til at gøre en stor forskel for kræftsagen. For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 60 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 18 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration
  • Kun 3 pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter kommer fra det offentlige.