Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Genbrugsbutikkernes bøn til danskerne: Vent med at aflevere dit genbrugsguld

26-03-2020
Forårssolen står højt på himlen i disse dage, hvor de fleste af os tilbringer ualmindeligt meget tid derhjemme pga. corona. Den kombination har sat ild under danskernes lyst til at rydde ud i gemmerne – men hold på genbrugsguldet til samfundet åbner op igen, lyder bønnen fra Kræftens Bekæmpelse.
Vent med at aflevere dit genbrugsguld til IGEN-butikkerne åbner igen.

Vent med at aflevere dit genbrugsguld til IGEN-butikkerne åbner igen. Foto: Tomas Bertelsen.

Foråret sætter gang i danskernes lyst til at rydde op og rydde ud i gemmerne. Det betyder, at genbrugsbutikkerne modtager masser af donationer på denne tid af året fra gavmilde danskerne, som gerne vil give deres ting nye hjem og samtidig støtte en god sag. Men i år er situationen helt anderledes, end den plejer. Coronaepidemien har sat hele verden på den anden ende og lukket hele samfund ned. Også herhjemme i lille Danmark.

- Vi sætter stor pris på alle de mange donationer, som betyder, at vi kan drive vores IGEN-butikker. Desværre kan vi lige nu ikke tage imod donationerne, da vi for at passe på både vores frivillige og kunder har lukket vores butikker. Der er derfor ingen til at tage imod donationerne, siger Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Fortsæt endelig med at rydde ud, men vent med at aflevere dit genbrugsguld til butikkerne igen er åbne

Charlotte Gerhauge, frivilligchef i Kræftens Bekæmpelse.

Efterlad ikke poserne uden for butikken

Mange efterlader i god tro poser og ting foran butikkerne, men Kræftens Bekæmpelse opfordrer i stedet folk til at gemme poserne med genbrug derhjemme, indtil vi er ude på den anden side, og butikkerne igen er åbne som normalt. Til den tid er de frivillige tilbage i butikkerne og tager med glæde imod danskernes genbrugsguld fra forårsrengøringen.

- Det kan være fristende at kaste sig over at rydde op og rydde ud i disse dage, hvor alle går hjemme og skal have tiden til at gå. Og når forårssolen samtidig skinner fra en skyfri himmel, begynder det at krible i de fleste af os for at gøre hjemmet klar til en ny sæson og sige farvel til alt det, vi ikke længere bruger. Fortsæt endelig med at rydde ud – men sæt poserne ud i skuret eller i kælderrummet, eller hvor du nu end har plads, indtil videre. Så kan du aflevere dem, når verden igen ser lidt mere normal ud, siger Charlotte Gerhauge.

IGEN-butikkerne holder foreløbigt lukket indtil den 14. april i tråd med myndighedernes anbefaling.

Kræftens Bekæmpelses har 15 IGEN-butikker fordelt således:

Aalborg, Randers, Århus, Herning, Horsens, Vejle, Kolding, Odense, Helsingør, Hillerød, Virum, Roskilde, Ringsted, Næstved og Birkerød.