Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Gymnasieelever festede i den lyse morgen

28-02-2020

Eleverne på Århus Statsgymnasium festede ikke til den lyse morgen onsdag d. 26. februar. De festede i den lyse morgen. Fra kl. 8-9 var der nemlig alkoholfri morgenfest i anledning af, at gymnasiet havde vundet en filmkonkurrence, som Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står bag. 

Dansende elever på Århus Statsgymnasium. Foto: Kræftens Bekæmpelse

Høj musik fyldte salen, og øl og chips var skiftet ud med juice og chokoladeboller. Konceptet var en alkoholfri morgenfest, hvor eleverne kunne give den gas, inden den ellers almindelige skoledag startede.

Musik og dans blev samlingspunkt for eleverne

Dansegulvet blev hurtigt fyldt, og DJ’en Alexander Brown sørgede for, at eleverne lagde morgenmaden fra sig, så de kunne skråle med på DJ’ens eget hit ”Skub til taget”.

Og netop musikken blev festens centrum: - Morgenfest er god måde at samle folk på og lave noget sammen uden alkohol. Især musik – på vores gymnasium elsker vi musik og vi elsker at danse, fortæller Cecilia Olesen, der går i 2.A på gymnasiet, i en kort pause fra dansen.

Skolens rektor, Dorte Fristrup, betragtede festlighederne fra sidelinjen, og hun var også begejstret for arrangementet: - En morgenfest viser, at man kan holde fest på mange måder - også uden alkohol. Selvom morgenfesten er på et aparte tidspunkt, en våd februar morgen, så havde eleverne en fest, siger Dorte Fristrup.

Morgenfest til vinderne af filmkonkurrencen ’Drik mindre – oplev mere’

Over 6.000 1.g.’s elever fra 26 gymnasier over hele Danmark konkurrerede i november og december 2019 om at lave den bedste kampagnefilm om, hvorfor det kan være en god idé at drikke mindre og opleve mere. Konkurrencen blev arrangeret af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens alkoholkampagne ’Fuld af liv’.

Fire elever, Mikkel, Gustav, Astrid og Miriam, fra første årgang på Århus Statsgymnasium løb med sejren med filmen ”The Dark Knight Crisis” og præmien var onsdagens alkoholfri morgenfest. Vinderfilmen kan ses her.

En alkoholfri morgenfest passer rigtig godt ind, mener rektor Dorte Fristrup: - Det har været en super præmie for at vinde lommefilmskonkurrencen ’Drik mindre - oplev mere’, siger hun. 

Alle ungdomsuddannelser kan afholde alkoholfri ’Fuld af liv’-morgenfester

Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ’Fuld af liv’-kampagne har efterhånden mange gode erfaringer med alkoholfri morgenfester på landets ungdomsuddannelser.

Konceptet er, at festen afholdes en hverdagsmorgen på ungdomsuddannelsen – inden skoledagen starter. Morgenfesten har en ambition om at skabe en inkluderende festoplevelse, hvor eleverne får en positiv, sjov og sanselig oplevelse, som skaber god energi til resten af dagen. Dette gøres ved at lægge festen om morgenen, hvor det er naturligt at vælge en kop kaffe eller en smoothie i stedet for at drikke alkohol.

Håbet med udbredelsen af ’Fuld af liv’ morgenfesterne er at give en positiv oplevelse af at være til fest, hvor alkoholen ikke er i centrum. Og at disse erfaringer tages med – også når weekenden banker på døren.

Kender du en ungdomsuddannelse, der kunne bruge en morgenfest?

Alle ungdomsuddannelser kan arrangere ’Fuld af liv’ morgenfester.

Læs mere her, hvor der kan bestilles en gratis morgenfest-pakke: https://www.fuldafliv.dk/ung/