Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Han samler ind: På cykel for kræftforskningen

22-10-2018
To timers cykling på en motionscykel. Med den idé bad Daniel Qvist fra Solrød Strand i 2016 sponsorer om at støtte hans indsamling til Knæk Cancer.

I 2018 samler Daniel Qvist ind til Knæk Cancer for tredje gang. Privatfoto

Det lyder måske ikke af meget, men med til historien hører, at Daniel er spastisk lammet og sidder i kørestol. Han kan ikke gå, og for at blive siddende på motionscyklen får han bundet fødderne til pedalerne – og så kan han kun holde fast med venstre hånd.

Det bremser imidlertid ikke Daniel, der i år er med for tredje år i træk. I 2016 indsamlede han 15.000 kr., og sidste år indsamlede han 20.800 kr. ved at cykle 27 km på to timer.

Det er ikke tilfældigt, at Daniel har valgt at støtte kræftsagen. I 2010 døde Daniels far af kræft, han har mistet to mostre og sin morfar til sygdommen, og hans gudfar er ramt af kræft.

Se hvad pengene fra Knæk Cancer-indsamlingerne går til:

Det går pengene til

Daniel har fået stor opbakning både fra fysioterapeuterne i det center, hvor han cykler, og fra sponsorer. Men især to oplevelser har rørt ham.

– I 2017 kom Medina forbi, mens jeg trænede. Hun optog en lille film med os og lagde den på sin Facebookside. Det gav virkelig medvind til indsamlingen. Og så har det betydet meget, at min lillebror bakker mig op, fortæller Daniel.

For Daniel ligger der også et stort arbejde i tiden før og efter cyklingen. Han får trykt flyers, som han deler ud som reklame, sender kontrakter til sponsorer og sørger for opfølgning og afregning. Han udsender også løbende nyhedsbreve om sin træning og om projektet på hans Facebookside ’Knæk Cancer Med Daniel’.

Læs mere om Knæk Cancer og dem, der er med:

Fra flaskepant til kræftforskning

Claus værdsætter hver ekstra dag, han får

De samler ind: Flasker for tusindvis af kroner

Hun er vært: Ingen må stå alene med kræft

Han samler ind: En særlig aften på hotellet

Jan er med i forskning: Træning mod stråleskader