Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Henriette får energi af at arbejde frivilligt

10-07-2019
Efter Henriette Weibel selv fik kræft meget tæt ind på livet, føltes det som et helt naturligt skridt for hende at blive frivillig i Kræftens Bekæmpelse. Og det er faktisk blevet en ren ’energibooster’ for hende.
Henriette Weibel

Det betyder meget for Henriette Weibel at kunne gøre en forskel for andre, der har kræft. Foto: Nille Gry Klinge.

Det er seks år siden, Henriette Weibel havde sit første møde med Kræftens Bekæmpelse. Hun var blevet inviteret med på et hold til Stafet For Livet i Vordingborg, fordi flere i hendes familie var ramt af kræft.

- Vi mindedes et familiemedlem, der var gået bort. Og min far var ’Fighter’. Der forelskede jeg mig smask med det samme i det koncept. Det er en kæmpe, intim fællesskabsfølelse, der kommer på stafetterne, fortæller Henriette Weibel.

Siden da har hun deltaget i Stafet For Livet hvert år, og hendes engagement i Kræftens Bekæmpelse har efterhånden grebet om sig, som hun selv siger det.

Læs om de forskellige muligheder for at være frivillig i Kræftens Bekæmpelse:

Hvad kan jeg engagere mig i?

Giver energi at hjælpe andre
Henriette Weibel hjalp med at starte Stafet For Livet op i Rødovre i 2018, hun har været kampagneleder på landsindsamlingen, og i marts i år blev hun valgt ind som næstformand i lokalforeningen i Rødovre. Undervejs har hun selv været igennem et kræftforløb.

- Jeg har haft brystkræft og fik den fulde pakke behandlingsmæssigt, men at træde ind i hele denne her verden, da jeg var syg, det gav mig faktisk ’power’ til at komme hele behandlingsforløbet igennem. Det var simpelthen min ’energibooster’, husker Henriette Weibel.

Jeg har altid været en person, der er frivillig. Det har bare mest været inden for sportens verden som fodboldtræner og løbetræner. Men nu, hvor jeg har haft kræft så tæt inde på livet, som jeg har haft, så er det den vej, jeg vil.

Henriette Weibel, frivillig i Kræftens Bekæmpelse

Hendes gejst og energi er sågar blevet bemærket uden for Danmarks grænser. I februar blev Henriette Weibel nemlig udnævnt til ‘Global Hero Of Hope’. Det er Stafet For Livets globale anderkendelse af personer, som gennem deres kræftforløb og overlevelse har inspireret andre kræftramte ved at give håb, mod og vilje i kampen mod kræft.

Alle 29 stafetlande kan indstille Fightere, så det er ganske få, der bliver udvalgt.

Gør en forskel
I dag er Henriette Weibel kræftfri, men lever med senfølger. For hende betyder det meget at kunne gøre en forskel for andre, der har kræft.

Læs om senfølger efter kræftsygdom og behandling:

Bivirkninger og senfølger

- Jeg har altid været en person, der er frivillig. Det har bare mest været inden for sportens verden som fodboldtræner og løbetræner. Men nu, hvor jeg har haft kræft så tæt inde på livet, som jeg har haft, så er det den vej, jeg vil, fortæller Henriette Weibel.

Den frivillige indsats gør en reel forskel. For eksempel var der sidste år et overskud på 107.000 kr. fra Stafet For Livet Rødovre, som Henriette var med til at starte op under sit sygdomsforløb. Pengene går direkte til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Læs mere om de indsamlede midler fra Stafet For Livet:

Hvad går pengene til?