Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Her kan du komme til Tænd Et Lys under Knæk Cancer

25-10-2021
Knæk Cancer: I seks forskellige byer har du i år muligheden for at være med til den smukke lysceremoni under Knæk Cancer i uge 43.

Når Knæk Cancer-ugen løber af stablen, så tændes der lys rundt omkring i Danmark. I år bliver der nemlig afholdt den smukke lysceremoni Tænd Et Lys i seks byer i løbet af uge 43.

Kulminationen bliver den live-transmitterede lysceremoni fra Billund under Knæk Cancer Live, der sendes på TV2 lørdag den 30. oktober.

Lysceremonien er en mindestund, hvor et fællesskab mødes og dekorerer og tænder en lyspose for en, der kæmper eller har kæmpet med kræft. Den er traditionelt en del af Stafet For Livet, der også samler ind til kræftsagen med stafetter over hele landet i sommerhalvåret.

Vær med til Tænd Et Lys

Her kan du få et overblik over, hvad du kan opleve i de seks byer og hvornår:

Silkeborg: 
Lunden tirsdag den 26. oktober.
Fra klokken 16 er der streetfood, lotteri og masser af aktiviteter, og du kan købe og dekorere en lyspose, som bliver en del af Tænd Et Lys. Du kan også komme til auktion med Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker som auktionarius. Når mørket falder på, går lysceremonien i gang, hvorefter Lars Lilholt også spiller.
Læs mere

Esbjerg: 
Musikhuset Tobakken tirsdag den 26. oktober.
I Esbjerg går det også løs fra klokken 16. Du kan glæde dig til musikalsk underholdning, taler og selvfølgelig den smukke lysceremoni, når mørket falder på. Der vil være salg af frikadeller og kartoffelsalat, hvis du skulle trænge til en bid mad.
Læs mere

Odense: 
Platanhaven torsdag den 28. oktober.
Bor du i Odense, vil du måske i ugen optil lysceremonien støde på frivillige ved lokale arrangementer, der opfordrer dig til at dekorere en lyspose. Lysposerne bliver samlet sammen, så de kan stilles op i den smukke Tænd Et Lys-formation - en Knæk Cancer-blomst – til ceremonien, der finder sted, når mørket falder på. Der er også mulighed for at købe en lyspose og skrive en hilsen online op til ceremonien.
Læs mere

Viborg:
Ravnstrup Forsamlingshus torsdag den 28. oktober.
I Viborg bliver de dekorerede lysposer sat op i Knæk Cancer-blomsten fra klokken 18.30 og fra klokken 19 er der mindetale og derefter fællessang, hvor sangen ’Livstræet’ synges. Der er lagt op til en smuk og stille aften ved forsamlingshuset.
Læs mere 

Kolding:
Slotsgården ved Koldinghus lørdag den 30. oktober.
Allerede fra klokken 14 kan du købe kaffe og kage, mens du dekorere en lyspose. Der vil være saffe og kagesalg samt lysposeskrivning. Senere kan du nyde korsang og den smukke lysceremoni, når mørket falder på.
Læs mere

Billund:
Byens Plads lørdag den 30. oktober.
Billund er i år hovedby for Tænd Et Lys, og det betyder, at lysceremonien transmitteres live på TV2 til under indsamlingsshowet Knæk Cancer Live.
Der kommer dog også til at foregå ganske meget uden for kameraets linse. Allerede fra klokken 15 er der ansigtsmaling for børn, og selvfølgelig dekorations af lysposer. I Der er opstillet en scene, hvorfra der vil være musik og underholdning helt frem til klokken 21, hvor lysceremonien finder sted. I løbet af aftenen vil der blive stillet om til Billund under Knæk Cancer Live.
Læs mere

Køb en lyspose digitalt

Hvis ikke du har mulighed for at deltage i en af lysceremonierne kan du, skrive en hilsen online ved at donére 50 kr. og få stillet lysposen op til den lysceremonien du ønsker. Lokale frivillige skriver din hilsen i hånden og stiller din lyspose op til ceremonien.

Du kan skrive din online lyspose her:
Køb en lyspose digitalt

Du kan læse meget mere om Knæk Cancer, og om hvordan du kan lave din egen indsamling her:
Læs mere om Knæk Cancer