Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Hjælp med at planlægge landsindsamlingen

12-11-2019
Vil du være med til at sørge for, at der landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse i dit lokalområde søndag den 29. marts 2020? Vi vil så gerne nå ud til alle danske husstande og samle så mange penge som muligt ind til kræftsagen, men vi mangler 12 frivillige kampagneledere. Se her, om det kunne være noget for dig.

Vi mangler 12 frivillige kampagneledere til landsindsamlingen. Foto: Nille Gry Klinge.

Søndag den 29. marts 2020 går tusindvis af danskere på gaden for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelses vigtige arbejde med at forske i kræft, støtte patienter og forebygge kræft, så færre får sygdommen. For at kunne nå ud til alle danske husstande har vi brug for flere frivillige kampagneledere, som skal forberede landsindsamlingen lokalt og være med til at give indsamlerne en god oplevelse på selve dagen.

Lige nu mangler vi kampagneledere i Purhus, Højer, Ballerup, Bjerringbro, Bjergsted, Hadsten, Helle, Sundeved, Haarby, Sundsøre, Tinglev og Værløse.

Bor du i et af områderne, eller kender du nogen, som kunne være oplagt til rollen, så kontakt landskontoret på landsindsamling@cancer.dk.

Du får erfaring med at organisere
Som frivillig kampagneleder er du blandt andet med til at rekruttere et team af frivillige hjælpere, hverve indsamlere, lave ruter og gøre indsamlingsstedet klar. Du har mulighed for at sætte dit personlige præg på den lokale landsindsamling og være med til at bestemme, hvor mange aktiviteter du vil igangsætte, og hvordan du vil tilrettelægge indsamlingen.

Det er en god mulighed for at få nye udfordringer og nye kompetencer, fortæller Diana Rank, som var kampagneleder for første gang i år.

Diana Rank var kampagneleder i Esbjerg i år. Foto: privat.

- Da vores kampagneleder i Esbjerg stoppede, lå det lige til højrebenet, at jeg tog over. Jeg har en koordinerende rolle i mit arbejde i dagligdagen, så jeg er vant til det – men det er på en anden måde under landsindsamlingen. Der handler det om mennesker. Det er rigtig spændende, siger Diana Rank.

I Esbjerg skulle Diana være samlingspunkt for 14 frivillige distriktsledere. Hun holdt blandt andet øje med, om der kom nok indsamlere i de forskellige distrikter, og om der var nogle af distriktslederne, der havde brug for hjælp.

- Det kræver, at man har en forståelse for andre, at man har lyst til at hjælpe andre, og at man kan koordinere, og så kræver det en sjat tålmodighed nogle gange, griner Diana Rank.

- Men jeg var positivt overrasket, og det var en berigende oplevelse, tilføjer hun.

Du bliver hjulpet godt i gang
Som kampagneleder kommer du til at skulle bruge ca. 1-2 timer om ugen indtil januar, og derefter ca. 5-10 timers arbejde om ugen fra februar til den 29. marts 2020. Du vil blive inviteret til et kampagnestartmøde i januar, modtage nyhedsbreve og få redskaber til dit arbejde, og du kan også få hjælp fra landskontoret.

Hvis du vil vide mere om at være kampagneleder:

Bliv frivillig kampagneleder for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling 2020

Du er også velkommen til at kontakte os på mail landsindsamling@cancer.dk eller ringe på tlf. 35 25 75 03, hvis du har spørgsmål.