Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

I dag samler tusindvis af frivillige ind til kræftsagen

07-04-2019
Mange tusinde indsamlere er i dag på gaden for at samle ind ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Hvis du ikke er hjemme i dag, er der alligevel mulighed for at støtte.

Stor som lille, ung som voksen. Mindst 25.000 danskere samler i morgen ind til kræftsagen. Tag godt imod dem. Arkivfoto: Mogens Greve

Fra morgenstunden går frivillige landet over i gang med at uddele indsamlingsbøtter, tasker og foldere til de mindst 25.000 indsamlere, som fra kl. 10.00 vil gå rundt for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Penge, der skal bruges på at forebygge kræft, forske i kræft og støtte kræftpatienter og deres pårørende. Læs mere om landsindsamlingen:

Om landsindsamlingen

Stort set alle danske husstande i Danmark får i dag besøg af en af de mange indsamlere. Hvert eneste bidrag tæller. For hver 100 kroner af overskuddet fra landsindsamlingen går de 62 kroner til forskning,19 kroner til patientstøtte og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste tre kroner går til administration. Dyk ned i tallene her:

Det går din støtte til

Sidste år var mange tusinde med til at samle 33,5 mio. kr. ind ved landsindsamlingen. Alle, der er involveret i landsindsamlingen, har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats indenfor forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv. Det gælder både de mange, der giver et bidrag til indsamlingen - og de mange, som bruger to-tre timer af deres søndag på at samle ind.

Kræftens Bekæmpelse vil gerne skabe sammenhæng mellem det fælles ønske, der er om at bekæmpe kræft, og den enkeltes grund til at være med i landsindsamlingen. Derfor er der igen i år mulighed for, at hver enkel indsamler kan vise sin grund til at samle ind. Alle indsamlere bliver opfordret til at skrive deres grund til at samle ind på et hvidt flag, de kan hæfte på overtøjet. Det kan f.eks. være: 'For min mormor' – ´Jeg savner hende´ eller 'Et liv uden kræft.'

Indsamlingsvejret tegner ganske godt. Ifølge DMI byder søndagen på tørt vejr med en del sol - i den nordlige del af landet dog med skyer og måske en lokal byge. 

Er man blandt dem, der ikke er hjemme, når indsamlerne banker på, kan man støtte via sms, MobilePay, en bankoverførsel eller på Indsamling.dk:

Giv et bidrag