Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Jenny: Jeg er frivillig for min datter

10-09-2021
Jenny Rasmussen på 92 år har været med i Randers, siden butikken åbnede i september 1991. Det betyder meget for hende at støtte Kræftens Bekæmpelse gennem sit frivillige arbejde, da Jenny selv har haft kræft tæt inde på livet alt for mange gange. Hun mistede bl.a. sin 4-årige datter til leukæmi i 1957.
Jenny Rasmussen kan sammen med Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Randers  fejre 30 års jubilæum her i september.

Jenny Rasmussen kan sammen med Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutik i Randers fejre 30 års jubilæum her i september. Foto: Anita Graversen

- Jeg var lige gået på efterløn, da jeg læste i avisen, at Kræftens Bekæmpelse manglede frivillige til en ny genbrugsbutik i Randers. Jeg vidste med det samme, at jeg ville arbejde for sagen. Vi var 30 frivillige, der startede op sammen i den første butik. Den var noget mindre end den, vi har i dag. Vi havde en fantastisk tid med at bygge butikken op og fik et fantastisk sammenhold både i butikken og privat, mindes Jenny.

Butikken i gågaden solgte tøj, sko, tasker og lidt nips. Og byens borgere tog rigtig godt imod butikken, som Jenny beskriver som ’lidt finere’ end datidens genbrugsbutikker. Kræftens Bekæmpelse Genbrug har fra starten gjort meget ud af at sælge kvalitetsgenbrug i god stand.

 - Der er sket meget på 30 år. I starten var folk ikke så meget for at indrømme, at de handlede i genbrug. Det var ikke så fint. Men i dag praler man jo nærmest med at have gjort et godt genbrugsfund, og de unge er vilde med det, siger Jenny.  

Læs hele Jennys historie her

Om Kræftens Bekæmpelse Genbrug

Kræftens Bekæmpelse Genbrug har eksisteret siden 1991 og findes i dag i 15 forskellige byer. Genbrugsbutikkerne drives af  knap 1000 engagerede og ulønnede frivillige. Overskuddet fra butikkerne går  til Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, patientstøtte og forebyggelse.

Bliv frivillig