Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftens Bekæmpelse flytter syv lokale Stafet For Livet-arrangementer

19-03-2020
I maj måned skulle frivillige fra Kræftens Bekæmpelse have afholdt Stafet For Livet i syv forskellige byer. Men på grund af udbruddet af coronavirus forsøger Kræftens Bekæmpelse nu at flytte arrangementerne til senere på sommeren.
Mange fightere fra Stafet For Livet samlet på en græsplæne

Sidste stod Kræftens Bekæmpelses frivillige bag 75 Stafet For Livet-arrangementer rundt om i landet. Syv stafetter i maj måned i år må desværre flyttes på grund af risikoen for corona. Foto: Tomas Bertelsen

Hele året har frivillige landet over knoklet med at stable de livbekræftende Stafet For Livet-arrangementer på benene. Her samles patienter og pårørende til en 24-timers begivenhed, hvor der støttes op omkring kræftramte og pårørende, sættes fokus på kræftsagen, og samles penge ind til forskning og forebyggelse.

- Vi er rigtig kede af at måtte flytte arrangementerne, men som situationen er nu, kan vi ikke gennemføre stafetterne i maj, siger Charlotte Gerhauge chef for Forening og Frivillig i Kræftens Bekæmpelse

Sæsonen skulle have været skudt i gang i weekenden 2.-3. maj med en stafet i Ikast.

Men på grund af den alvorlige situation med coronavirus kan det på nuværende tidspunkt ikke lade sig gøre at afholde arrangementerne, hvor mange mennesker deltager. Det fortæller Charlotte Gerhauge, chef for Forening og Frivillig i Kræftens Bekæmpelse. 

- Vi er virkelig kede af at måtte flytte de syv stafetter. Det er vi for de frivillige, der hvert år lægger en kæmpe arbejdsindsats for at få arrangementerne op at stå. Og det er vi for de mange patienter og pårørende, der har glædet sig til at deltage i Stafet For Livet. Men som situationen er lige nu, er det klart, at vi ikke kan gennemføre stafetterne i maj, siger Charlotte Gerhauge.

Stafet For Livet er et helt unikt fællesskab. Det er en begivenhed, der samler lokalsamfundet, og som betyder rigtig meget for deltagerne. Det er en anledning til at mindes mennesker, vi hver især har mistet og til at fejre og støtte, dem har eller har haft kræft.

Charlotte Gerhauge, chef for Forening og Frivillig i Kræftens Bekæmpelse

Lokal byfest hvor kræftpatienter hyldes

Sidste år stod Kræftens Bekæmpelses frivillige bag 75 stafetter fordelt rundt i hele landet. Mere end 65.000 deltog, og knap 5.000 frivillige var involveret. Det er stafetterne i Ikast, Kalundborg, Esbjerg, Glostrup, Holstebro, Odense og Skive som Kræftens Bekæmpelse vil forsøge at flytte. 

- Stafet For Livet er et helt unikt fællesskab. Det er en begivenhed, der samler lokalsamfundet, og som betyder rigtig meget for deltagerne. Det er en anledning til at mindes mennesker, vi hver især har mistet og til at fejre og støtte, dem har eller har haft kræft, siger Charlotte Gerhauge og fortsætter: 

- Vi har stor forståelse for, at mange frivillige kan være skuffede over, at timers forberedelse med at finde et sted til stafetten, skaffe sponsorer og deltagere ikke kan blive forløst lige nu. Vi håber, at de sammen med os vil se på, om det kan lade sig gøre at flytte de lokale arrangementer til senere på sommeren eller finde på alternative støttebegivenheder.  

I juni er der planlagt 24 stafetter. Om de kan blive afholdt som planlagt, kan ingen sige på nuværende tidspunkt. 

- Vi følger nøje med i de anbefalinger, som myndighederne kommer med og tager konkret stilling til hver enkelt stafet, siger Charlotte Gerhauge.

Læs mere om Stafet For Livet

Stafet For Livet

Stafetter i maj, der flyttes

2. maj Ikast
16. maj Kalundborg
16. maj Esbjerg
16. maj Glostrup
16. maj Holstebro
16. maj Odense
16 maj Skive

Stafetter i juni, der løbende tages stilling til

Vordingborg Fredericia Helsingør
Hammel Thisted Tølløse
Kolding Glamsbjerg Skanderborg
Randers Roskilde Gribskov
Læsø Aars Mors
Hobro Egedal Dragør
Horsens Odder Silkeborg
Bjerringbro Hedensted Brønderslev