Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftens Bekæmpelse på Ungdommens Folkemøde

05-09-2019
Igen i år samler Ungdommens Folkemøde et bredt udsnit af danske unge i alderen 16-19 år til samtaler om samfundet og livet som ung den 5. og 6. september i Valbyparken i København. Kræftens Bekæmpelse er til stede for at møde de unge til en snak om alkoholvaner, røgfri fremtid og HPV-vaccination.

Igen i år mødes unge på 16-19 år på Ungdommens Folkemøde i Valbyparken. Foto: Kræftens Bekæmpelse

I Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens telt i Valbyparken i København står medarbejdere og frivillige klar til at tage en snak med de ca. 30.000 unge, der deltager i dette års Ungdommens Folkemøde, om alkoholkultur, røgfrie fællesskaber, og hvorfor det er en god idé at blive HPV-vaccineret.

- For os er Ungdommens Folkemøde et rigtig godt sted at tale med unge - og ikke bare til dem. De får mulighed for at give os deres kreative bud og idéer til, hvordan vi kan skabe en ungdomskultur uden røg og høje promiller. Den viden tager vi med os hjem og bruger til at gøre vores kampagner og indsatser endnu bedre, siger Mette Lolk Hanak, forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse.

Mette Lolk Hanak, Forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse, glæder sig over at så mange unge deltager i år. Foto: Tomas Bertelsen.

Otte ud af 10 vil gerne kvitte smøgerne

Over halvdelen af danske unge ønsker en ny alkoholkultur, hvor man drikker mindre og otte ud af 10 unge rygere ønsker at stoppe med at ryge. Derfor bliver Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens telt et rum, hvor de unge kan være med til at debattere tobaks- og alkoholkulturen, som den er i dag, og komme med indspark til, hvordan vi skaber en kultur uden rygning og med mindre druk i fremtiden.

- Vi har en masse spændende og anderledes aktiviteter, der sætter fokus på de oplevelser og den energi, der kan skabes, når der skrues ned for alkohol og røg, siger Mette Lolk Hanak, Forebyggelseschef i Kræftens Bekæmpelse.

Test din viden om HPV-vaccination

Deltagere på Ungdommens Folkemøde kan også møde dygtige, frivillige læger fra Kræftens Bekæmpelse, som er klar til at svare på spørgsmål om HPV-vaccination. Lægerne vil cirkulere rundt på pladsen og teste folks viden i en quiz.

Hver dag får én kvinde i Danmark konstateret livmoderhalskræft. HPV-vaccination kan forhindre 90 pct. af disse tilfælde – vaccinationen beskytter samtidig også mænd mod kræft samt beskytter mod 90 pct. af alle tilfælde af kønsvorter. Disse budskaber ønsker Kræftens Bekæmpelse at fortælle de unge til Ungdommens Folkemøde i år. Piger, der endnu ikke er HPV-vaccineret, kan nemlig blive det gratis frem til de fylder 18 år.

Læs mere om Ungdommens Folkemøde og se programmet: 

Ungdommens Folkemøde

30.000 unge mødes i år

På Ungdommens Folkemøde er den danske ungdom bredt repræsenteret fra ungdomsuddannelserne i alderen 16-19 år.

Hovedparten af deltagerne, 65 pct., er fra gymnasiale uddannelser, 10 pct. fra erhvervsuddannelserne, 10 pct. fra grundskoler eller efterskoler, fem pct. fra videregående uddannelser, fem pct. fra produktionsskoler og resten er voksne og nysgerrige arrangører.  

Sidste år dukkede 23.500 nysgerrige unge op til folkemødet, og i år forventes det at antallet stiger til 30.000.