Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftens Bekæmpelse støtter forskning med 100 mio. kr.

27-05-2021
Kræftens Bekæmpelse har uddelt i alt 101,7 mio. kr. til 62 forskningsprojekter landet over.


Ét projekt skal undersøge, hvorfor man taber muskelvæv, når man får kræft. Et andet skal udvikle en ny model til at finde og støtte sårbare pårørende til alvorligt syge hos de praktiserende læger. Foto: Das Büro

Om man støtter med fem kroner eller fem mio. kr., så er alle de penge danskerne hvert år giver til Kræftens Bekæmpelse med til at gøre en forskel for kræftforskningen i Danmark.

En af de store, årlige uddelinger af økonomisk støtte sker gennem Kræftens Bekæmpelses to videnskabelige udvalg. De har netop uddelt 101,7 mio. kr. til i alt 62 forskningsprojekter, som i de kommende år kan bidrage med ny viden inden for kræftområdet.

Det er forskning med stor bredde i både geografi og emner, der modtager støtte. Fra København til Aalborg har forskere modtaget støtte til at studere både specifikke kræftformer – fra modermærkekræft til lymfekræft – såvel som problematikker på tværs af flere kræftformer. Det er eksempelvis kræft i graviditeten samt seksualitet og intimitet efter kræft.

Kræftens Bekæmpelse støtter en bred vifte af projekter indenfor den helt tidlige laboratorieforskning, kliniske afprøvninger af behandlinger, og de psykiske og sociale følger af kræftsygdomme.

Ét projekt skal undersøge, hvorfor man taber muskelvæv, når man får kræft. Et andet skal udvikle en ny model til at finde og støtte sårbare pårørende til alvorligt syge hos de praktiserende læger, et tredje har fokus på et nyt system til at vurdere patientens oplevelse af bivirkninger ved nye strålebehandlinger.

- Vi er glade for, at en lang række gode forskningsprojekter nu bliver sat i gang med støtte fra Kræftens Bekæmpelse, projekter som alle har potentiale for at skabe forbedringer for kræftpatienterne, siger Karen-Lise Garm Spindler, der er formand for Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Biologi & Klinik.

Se alle forskningsprojekter, der har fået støtte af Kræftens Bekæmpelses videnskabelige udvalg i 2021:

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg - Biologi & Klinik - hoveduddeling

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg - Menneske og Samfund - hoveduddeling

Kræftens Bekæmpelse støtter forskningen

Kræftens Bekæmpelse har to videnskabelige udvalg: Udvalget ’Biologi & Klinik’ og udvalget ’Menneske & Samfund’. ’Biologi & Klinik’ støtter grundvidenskabelige, translationelle og kliniske kræftforskningsprojekter mens ’Menneske & Samfund’ støtter psykologiske, kulturelle og sociale aspekter ved kræft, samt folkesundhed og epidemiologisk kræftforskning.