Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Kræftramte familier får glæde af indsamlede penge fra Stafet For Livet Kolding

21-06-2019
I weekenden blev der samlet næsten 300.000 kroner ind til Stafet For Livet i Kolding. Penge, som kommer til at gøre god gavn. En del af dem skal bruges til at hjælpe og støtte kræftramte familier.

Stafetdeltagerne mødtes til lysceremoni, da mørket faldt på i Kolding.

Der blev travet og travet i Kolding i weekenden. På nogle tidspunkter i silende regn. Men så var det på med regnslaget, op med paraplyen, og så afsted.

- Det var lidt op ad bakke med vejret. På et tidspunkt var der flere telte, som var ved at lette, da der var tordenbyger og voldsomme vindstød. Til trods for det, var der 200 deltagere flere end sidste år, fortæller Lis Ravn Ebbesen, som var med til at arrangere Stafet For Livet i Kolding.

Find en stafet nær dig

Da de sidste kilometer blev gået et døgn senere, brød solen frem gennem skyerne, og det var tid til at gøre status. Den foreløbige optælling viser, at der blev samlet omkring 300.000 kroner ind. En del af dem går til Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Kolding, som bruger pengene lokalt på at hjælpe kræftramte familier.

- Vi vil gerne give kræftramte familier en god oplevelse, fordi det er vigtigt at holde fast i livsglæden, fortæller Lis Ravn Ebbesen, der også er næstformand i lokalforeningen.

Vi vil gerne give kræftramte familier en god oplevelse, fordi det er vigtigt at holde fast i livsglæden

Lis Ravn Ebbesen

Børnene er hårdt ramt
Kolding Lokalforening har i flere år valgt, at deres andel af pengene fra Stafet For Livet skal gå til at arrangere weekendophold for familier, som er ramt af kræft, og hvor der er børn under 18 år. Familierne får en tur til ferieparken Seawest, så de kan hygge sig og få en god oplevelse sammen.

- Børnene er ofte dem, der er hårdest ramt, men børnene bliver alt for ofte glemt. Fokus er på de voksne, og der tales nogle gange hen over hovedet på børnene. Det er vigtigt at vise dem, at selv om familien er hårdt ramt, så skal der være livsglæde, understreger Lis Ravn Ebbesen.

Læs mere: Børn i kræftramte familier

Med pengene fra Stafet For Livet var det sidste år muligt at sende 14 familier afsted på weekendophold.

- De er meget glade og taknemmelige, fortæller Lis Ravn Ebbesen.

Forskning hjalp min mand
Det er ikke kun kræftramte familier, som får støtte fra Stafet For Livet. Overskuddet fra de forskellige stafetter går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. Og hver en krone gør en forskel, understreger Lis Ravn Ebbesen, som selv har en kræftsyg mand.

Læs mere om hvad pengene fra Stafet For Livet går til

- Da vi var med til Stafet For Livet det første år, gav det os håb, fordi vi så alle Fighterne, som var i live. Men alle de penge, der bliver samlet ind, er også enormt vigtige. For mig personligt er det vigtigt, at pårørende bliver hjulpet, fordi vi bliver en slags sekretærer i et sygdomsforløb, så det er vigtigt at have blik for de pårørende. Men forskning er også vigtigt, for uden forskning var min mand død i dag, fortæller Lis Ravn Ebbesen.

Til stafetten i Kolding var der 1.262 deltagere, hvilket er 200 flere end sidste år, og tilsammen gik de næsten 18.000 kilometer i løbet af stafetdøgnet. Der var 69 Fightere og 268 tændte lys, som lyste i de mørke nattetimer.

Fakta om Stafet For Livet:
  • Stafet For Livet er et døgn, hvor vi i fællesskab sætter fokus på kræftsagen
  • Man kan enten deltage på et hold, tilmelde sig som ’Fighter’, eller man kan tænde et lys eller donere til stafetten
  • ’Fighterne’ er nuværende eller tidligere kræftpatienter. De er æresgæster til stafetten og går den første runde
  • Stafetten holdes i gang af de mange holddeltagere, der enten går eller løber på banen i eget tempo. Der er typisk 10-15 personer på et hold, og alle hold har minimum én deltager på banen hele døgnet
  • Stafetten varer over natten for at symbolisere, at kræftpatienter kæmper med sygdommen hele døgnet

Læs mere: Stafetforlivet.dk

De kommende weekender er der stafetter i:
  • Dragør den 22.-23. juni
  • Skælskør den 22.-23. juni
  • Vordingborg den 22.-23. juni
  • Helsingør den 29.-30. juni

I august starter stafetterne op igen. Find en stafet nær dig her.