Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Landsindsamlingen: Det går din støtte til

16-08-2020
De penge, der bliver samlet ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at færre får kræft, at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen. Foto: Tomas Bertelsen

Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen og er med til at sikre, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft og deres pårørende har de rigtige betingelser for, at livet efter kræft bliver bedst muligt.

For hver 100 kr. af indsamlingens overskud går 62 kr. til forskning i kræft, 19 kr. til patientstøtte, 16 kr. til forebyggelse af kræft og 3 kr. til administration.

Forskning

Kræftens Bekæmpelses egen forskning vurderes meget højt i det internationale forskningsmiljø. Kræftens Bekæmpelses forskningscenter er flere gange blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden. Samtidig uddeler Kræftens Bekæmpelse penge til forskningsprojekter på universiteter og sygehuse.

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning: 

Forskning 

Forebyggelse

I Kræftens Bekæmpelse arbejder vi for at sikre, at færre får kræft. Med den viden, der findes i dag, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Forebyggelse handler om at skabe de bedste muligheder og rammer for at undgå kræft. De små ting, vi gør i hverdagen, har stor betydning for vores sundhed. Vi har et fælles ansvar for at gøre det sunde valg til det lette valg – og derfor er forebyggelse af kræft en folkesag.

Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft:

Forebyg kræft 

Støtte til patienter og pårørende

Kræftens Bekæmpelse tilbyder gratis rådgivning og støtte til kræftpatienter, pårørende og efterladte mere end 40 steder i landet. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet.

Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses rådgivningstilbud: 

Rådgivning til patienter og pårørende