Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Landsindsamlingen: Det går din støtte til

08-04-2019
De 33 mio. kroner, der søndag blev samlet ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og patientstøtte. For hver 100 kr. af overskuddet går 62 kroner til forskning.

Kun tre pct. af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og de mange andre, der vælger at støtte sagen. De indsamlede penge er med til at sikre, at så mange som muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft og deres pårørende har de bedste betingelser for et godt liv med og efter kræft.

For hver 100 kroner af overskuddet fra landsindsamlingen går de 62 kroner til forskning, 19 kroner til patientstøtte og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 3 kroner går til administration.

Forskning
Kræftens Bekæmpelses forskningscenter er flere gange blevet placeret blandt de absolut bedste forskningsinstitutioner i verden. Samtidig uddeler Kræftens Bekæmpelse penge til forskningsprojekter på universiteter og sygehuse. Her kan du læse mere om Kræftens Bekæmpelses store arbejde med forskning:

Forskning

Forebyggelse
Med den viden, der i dag findes om rygning, alkohol, kost, motion og andre faktorer, der kan give kræft, er det muligt at forebygge fire ud af ti kræfttilfælde. Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at viden om forebyggelse bliver til konkret handling, så færre får kræft. For eksempel er rygning skyld i To ud af 10 kræfttilfælde. Så hvis færre begynder at ryge og flere stopper, vil det gøre en forskel. Her kan du få mere at vide om, hvordan du selv kan forebygge kræft:

Forebyg kræft

Patientstøtte
Kræftens Bekæmpelse tilbyder kræftrådgivning til patienter og pårørende og har kræftrådgivninger over hele landet. De fleste steder kan man komme direkte ind fra gaden uden at have bestilt tid i forvejen. Man kan også kontakte Kræftlinjen, der er gratis telefonrådgivning for kræftpatienter, pårørende og andre, som har brug for råd og støtte i forbindelse med kræft. Ved telefonerne sidder professionelle rådgivere, som har viden om kræft og om de problemer, der kan opstå i forbindelse med sygdommen. Kræftlinjen tilbyder også onlinerådgivning, hvor man kan skrive sammen med en rådgiver over nettet. Man kan også få hjælp og vejledning i en af Kræftens Bekæmpelses Kræftrådgivninger.

Find din nærmeste kræftrådgivning her