Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Majbritt gik Fighterrunden i sin hjemby: 'Stafet For Livet er noget særligt'

26-09-2018
74 steder i landet var der Stafet For Livet i år. Ni nye byer kom med, og en af dem var Lemvig, hvor 36-årige Majbritt Borg Nielsen deltog som Fighter. Det var en kæmpe oplevelse.
Foto af en smilende Majbritt i gul Fighter T-shirt. Ved hendes sidse står hendes mor Tove i hvid hold T-shirt. Bag dem ses en grøn plæne.

Majbritt med sin mor Tove, der naturligvis var med datteren til Stafet For Livet i Lemvig. Privatfoto

Da Majbritt Borg Nielsen fik konstateret akut leukæmi (AML), var hendes tvillinger Frederik og Elisabeth kun et år gamle og alt for små til at forstå, at deres mor havde en alvorlig sygdom.

Nu er tvillingerne fyldt fem, og i sommer fortalte Majbritt dem, at hun havde været syg. Det blev en god snak, som de havde om formiddagen den lørdag, familien skulle til Stafet For Livet i Lemvig.

Hun forklarede børnene om stafetten - at det var en hyggelig begivenhed, og at de samtidig skulle være med til at samle penge ind til nogle, der var syge, eller havde været det.

”Dem, som er syge – eller som har været syge - har gule T-shirts på. Og det skal mor også have,” sagde hun til børnene, som kiggede undrende på hende og spurgte:

”Er du syg, mor?”

Hun svarede:

”Nej, men det har jeg været.”

Og sådan var Stafet For Livet medvirkende til, at Majbritt og hendes mand Nikolajs børn på en fin og håndgribelig måde fik indblik i en vigtig del af deres mors livshistorie. Stafetten var hendes første, og det var også første gang, den blev holdt i hendes hjemby Lemvig.

Familie og venner gik med

I alt var der i år Stafet For Livet 74 steder i Danmark.

En stafet er et døgn, hvor mennesker berørt af kræft går eller løber for at sætte fokus på sygdommen.

Samtidig samles der penge ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forske, forebygge og støtte patienter og pårørende. Over 75.000 mennesker deltog i årets mange stafetter.

Vil du vide mere om stafetterne:

Om Stafet For Livet 

I Lemvig havde Majbritts tante og kusine valgt at være med i styregruppen, som arrangerede den lokale stafet. Hendes anden kusine var holdkaptajn på holdet ’Team Laursen Bjerg og venner,’ som deltog i stafetten for vise deres opbakning til Majbritt, andre kræftsyge og kræftsagen som sådan.

Som kræftpatient er man lidt medlem af en klub, som ingen har lyst til at være medlem af. Til Stafet For Livet mærker man, at man ikke er alene.

Majbritt Borg Nielsen

42 nære venner og familiemedlemmer gik med. Det var en kæmpe oplevelse med Fighterrunden som et af højdepunkterne. Fighterrunden er åbningsceremonien, hvor Fighterne i deres gule T-shirts går den første runde på stafetbanen.

Smukt og stærkt

- Det var meget følelsesladet og smukt. Det ribbede op i en hel masse ting – men på en god måde, fortæller Majbritt, som holdt sine børn i hænderne, mens de sammen gik runden.

At sygdomsforløbet pludselig kom tæt på igen, var også hårdt – men nødvendigt. Både i forhold til hendes egen bearbejdning af kræftforløbet og i forhold til at få sat fokus på sygdommen.

- Den rammer så mange af os, men kan alligevel være svær at snakke om. Som kræftpatient er man lidt medlem af en klub, som ingen har lyst til at være medlem af. Til Stafet For Livet mærker man, at man ikke er alene. Der er en helt speciel åbenhed og en særlig stemning med plads til både eftertænksomhed og glæde, fortæller Majbritt.

Vil du vide mere om, hvordan stafetterne opstod? Læs her:

Verdens største bevægelse mod kræft

Stor opbakning fra lokalmiljøet

Lysceremonien gjorde også dybt indtryk på hende. Den er en del af alle stafetter og finder sted, når mørket falder på. De øvrige aktiviteter stopper, og man samles for at tænde lys i lysposer for at støtte eller mindes en person, der har kræft, eller som mistede livet til kræft.

- Der var både tårer og håb. Det var en utrolig stæk følelse at stå tavs og mærke, at man var en del af fællesskabet, siger Majbritt.  

For Majbritt var det vigtigt, at stafetten blev holdt i hendes lokalområde. Det betød nemlig, at der var masser af velkendte ansigter. Samtidig fik arrangementet en kæmpe opbakning fra lokalområdet i en grad, der virkelig imponerede Majbritt.

- For eksempel havde nogle af de lokale sponsorer i fælleskab arrangeret en lækker tre-retters middag, som alle Fighterne blev inviteret til. Det var virkeligt flot, siger Majbritt, som glæder til næste års stafet.

Det er nemlig allerede vedtaget, at der bliver en i Lemvig igen i 2019 – og styregruppen er i fuld gang med at arrangere den.

- Vi fik lavet nogle særlige T-shirts til vores hold og fik med vilje ikke skrevet årstal på dem. For så kan vi nemlig bruge dem igen, når vi skal afsted næste år, siger hun med et smil.

Vil du arrangere en stafet? Læs mere her:

Få Stafet For Livet til din by