Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
22.02.2018

Kræftens Bekæmpelse vil have kommuner til at sige nej tak til gaver fra tobaksindustrien

Det Obelske Famliefond har gennem flere årtier støttet almennyttige formål i hele Danmark, men står det til Kræftens Bekæmpelse, så skal kommunerne fremover sige nej tak til den og lignende fonde, når de melder sig klar med penge til kulturprojekter. For C.W. Obel ejer fortsat 35 pct. af aktierne i Skandinavisk Holding, der er storinvestor i Scandinavian Tobacco Group. - Med så stærke bånd til tobaksindustrien er det ud fra en sundhedsmæssig betragtning uheldigt, at kommunerne modtager penge til eksempelvis kulturprojekter, siger direktør Leif Vestergaard Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse. .


(DR Nordjylland 21-02-2018)


Link til originalartiklen

21.02.2018

Danske forskere tester som de første T-celleterapi mod æggestokkræft

Herlev Hospitals Center for Cancer Immunterapi (CCIT) er som det første i verden i gang med at teste immunterapiformen T-celleterapi mod æggestokkræft. De første resultater er lovende, fortæller projektets leder professor Inge Marie Svane. - Foreløbig er tre patienter blevet behandlet, og evalueringen fra den første patient tyder på, at der er god effekt. Vi mangler at følge op efter længere tid, men det ser ud til, at patienterne tåler behandlingen fint, siger Inge Marie Svane.


(Onkologisk Tidsskrift 20-02-2018)


Link til originalartiklen

20.02.2018

British American Tobacco dominerer i nattelivet

Der er ikke frit valg på alle hylder, hvis du køber tobak i nattelivet. Mange steder kan du kun vælge cigaretter fra tobaksgiganten British American Tobacco (BAT), der står bag populære mærker som Prince og King’s. BAT har i årevis indgået aftaler med et stort antal barer og natklubber, der indebærer, at de alene sælger BAT’s cigaretter. BAT afviser selv, at selskabet via aftalerne holder konkurrenter ude af nattelivet. Kræftens Bekæmpelse kalder tobaksindustriens strategi »dybt uetisk«. - De er med til at sikre, at folk ryger, bliver syge og måske endda dør«, siger Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.


(Politiken 20-02-2018)

16.02.2018

Kapaciteten halter efter behovet for behandling af bugspytkirtelkræft

Centralisering kombineret med stigende forekomst af kræft i bugspytkirtlen og muligheden for at tilbyde en større andel af patienterne kirurgisk behandling presser kapaciteten på landets fire centre for pancreascancerkirurgi, mener klinikchef Jens Hillingsø, Rigshospitalet. - Det er et nationalt problem. Hvis vi skal have opereret vores patienter andre steder, ringer vi hver uge rundt til de andre regioner for at høre, hvad deres ventetider er. Det eneste hospital, som nogenlunde kontinuerligt har kunnet tilbyde operation inden for 14 dage, er Aalborg. Aarhus og Odense har samme eller længere ventetid, som vi har, siger Jens Hillingsø.


(Dagens Medicin 15-02-2018)

15.02.2018

44.000 har fået brev: Alle huse bygget før 2010 bør tjekkes for radon

Aarhus Kommune har sendt E-post ud til 44.000 ejere af huse bygget før 2010. I brevet opfordrer kommunen husejerne til at få undersøgt koncentrationen af radon i deres bolig. Nye målinger foretaget af Realdania har vist, at omkring en tredjedel af husene bygget efter den tid har højere koncentration af radon, end myndighederne anbefaler. Sundhedsstyrelsens skøn er, at radon årligt er medvirkende årsag til cirka 300 lungekræfttilfælde i Danmark. Hovedparten af de husejere, som har målt for meget radon, kan ifølge Aarhus Kommune nedbringe radonniveauet ved hjælp af enkle og billige løsninger. Andre må have den store tegnebog frem.


(Århus Stiftstidende 15-02-2018)


Link til originalartikel

14.02.2018

Selv små mængder nitrat i drikkevand kan give kræft, viser ny forskning. Nu reagerer myndighederne

Selv en lille smule nitrat i drikkevandet kan øge risikoen for kræft, viser banebrydende dansk undersøgelse, der omfatter 2,7 mio. mennesker. I dag må der være 50 mg. nitrat i hver liter vand i de danske haner, men selv fire mg. pr. liter forøger kræftrisikoen. »Forskningsresultatet er ny viden, og Miljøstyrelsen er derfor blevet bedt om at gennemgå forskningsresultaterne i samarbejde med sundhedsmyndighederne, så det klarlægges, om der er en sammenhæng, som det er angivet i undersøgelsen,« hedder det i en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.


(Information 14-02-2018)


Link til originalartikel

14.02.2018

Stor dansk undersøgelse: Nitrat i drikkevandet øger risikoen for tarmkræft

Selv ved koncentrationer af nitrat i drikkevand, som ligger langt under den gældende grænseværdi, er der forhøjet risiko for kræft i tyktarm og endetarm. Det viser en omfattende dansk undersøgelse, som i går blev offentliggjort i det ansete videnskabelige tidsskrift International Journal of Cancer. Forskerne understreger, at undersøgelsen peger på en vis forøgelse af en kræftrisiko, der som udgangspunkt er meget lav, og at der ikke er grund til, at forbrugerne nu vender drikkevandet i hanerne ryggen.


(Information 14-02-2018)


Link til originalartikel

14.02.2018

Slut med "cancergrill" og "poletneger": Nordjyske solcentre lukker på stribe.

I årevis har nordjyder haft landsrekord i solarieforbrug, men det er slut nu, for nordjyderne har fået fokus på kræftrisikoen. Færre og færre lægger sig under UV-strålerne, og det kan mærkes på omsætningen hos især de små solarier i oplandsbyerne rundt om i Nordjylland. Det vækker glæde hos Kræftens Bekæmpelse: - Vi ved, at solariebrug øger risikoen for modermærkekræft. Der er 2000 danskere, der får modermærkekræft hvert år, og vi ved, at en tiendedel af dem skyldes solariebrug, siger Brian Køster, der forsker i hudkræft for Kræftens Bekæmpelse.Kræftens Bekæmpelse ønsker et lovkrav om, at unge under 18 år ikke må gå i solarium, men det har der indtil videre ikke været politisk opbakning til. 


(TV2Nord 13-02-2018)


Link til originalartikel

13.02.2018

Eutanasi-læge: Jeg føler, at jeg dræber et menneske

Marianne Dees lukker af for sine følelser, når hun giver aktiv dødshjælp, og hun vil ikke selv dø på den måde. Alligevel kæmper hun for, at også psykisk syge og livstrætte ældre skal have lov at dø med hjælp fra lægen i Holland. Hvorfor?


(Kristeligt Dagblad 13-02-2018)


Link til originalartikel

13.02.2018

Overlevere af kræft i barndom rammes ofte senere af hjerte-kar-sygdom

Når børn har overlevet kræft, skal man være meget opmærksom på deres helbred senere i livet. Nyt studie viser, at sandsynligheden for at rammes af en kronisk lidelse omkring 45-årsalderen i gennemsnit er dobbelt så høj, hvis man har overlevet kræft i barndommen. Særligt hjerte-kar-sygdom er hyppig.


(Hjerteforeningen 12-02-2018)


Link til originalartikel

12.02.2018

Region vil gøre flere unge røgfri

Region Syddanmark vil sammen med kommunerne sætte ind på ungdomsuddannelser for at få flere unge til at droppe rygningen. Målet er en røgfri generation i 2030. Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener, at regionen bør engagere sig langt mere i opgaven med at reducere blandt andre unges rygning. Mulighederne er blandt andet forbud mod rygning på alle ungdomuddannelsernes matrikler og rygestopskurser.


(Jydske Vestkysten 10-02-2018)


Link til originalartikel

12.02.2018

Professor: Mediernes dækning af hpv-vaccinen kommer til at koste liv

Kurven er vendt, men tusindvis af unge piger får fortsat ikke en hpv-vaccine. Hundredvis risikerer at få kræft, og det viser, hvor alvorlige konsekvenser mediernes formidling af udokumenterede påstande kan være, siger professor. Han peger på TV2 dokumentaren 'De vaccinerede piger - syge og svigtet' fra 2015 som en udløsende faktor for, at andelen af piger, der lader sig vaccinerer mod hpv, er faldet.


(Politiken 10-02-2018)


Link til originalartikel

09.02.2018

Bredt flertal enige om køreplan for genomcenter

I dag fremsætter sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) et lovforslag om at oprette Nationalt Genom Center. Bag lovforslaget står et bredt flertal i Folketinget, som vil skabe klarhed over rammerne for blandt andet centrets formål, hvordan der skal indhentes samtykke, og hvordan datasikkerheden skal sikres. - Aftalen er et vigtigt signal om, at der er bred opbakning til at sikre en bedre behandling for patienterne i det danske sundhedsvæsen. Og det er et signal om, at det her ikke handler om at have en mistænkelig omgang med danskernes personfølsomme data, som nogle aktører har gjort det til i debatten, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).


(altinget.dk 09-02-2018)


Link til originalartikel

07.02.2018

Minister vil problem til livs: Patienter vælger selv at vente længere på kræftoperation, end de behøver

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) forlænger en særlig indberetningsordning for at få løst et problem med ventetid på  behandling af kræft. Region Hovedstaden skiller sig stadig negativt ud, når det gælder om at behandle patienter med bl.a. kræft i bugspytkirtlen og lungekræft inden for den maksimale ventetid. Særligt når det gælder bugspytkirtelkræft er der et problem med manglende operationskapacitet på landsplan. Rigshospitalet fik i fjor penge til at udbygge kapaciteten, men først i december fik klinikchef Jens Hillingsø ansat de læger, der skulle til - og lige nu mangler han operationssygeplejersker, som han håber at få ansat snarest.


(Jyllands-Posten 07-02-2018)


Link til originalartikel

07.02.2018

Kræft kan blive en social sygdom

Danskere på bunden af samfundet får oftere en lang række kræftsygdomme, fordi de har en mere usund livsstil end dem i toppen. Fire ud af ti kræftdødstilfælde kan forklares alene med livsstilsfaktorer, og  tobak står for halvdelen. Kræft kan derfor i tiltagende grad ses som en social sygdom, fastslår overlæge, seniorforsker Susanne Dalton, da de fattigere både oftere får og dør af deres kræftlidelse.


(Politiken 07-02-2018)


Link til originalartikel

07.02.2018

HPV-vaccination øger heller ikke risiko for sygdom blandt drenge

Drenge kan, ligesom piger, roligt lade sig vaccinere mod den kræftfremkaldende Human Papilloma Virus (HPV). Det viser et nyt studie fra Statens Serum Institut, hvor forskere har undersøgt, om de 7.000 danske drenge i alderen 10 til 17 år, der hidtil har fået HPV-vaccinen, i højere grad end andre drenge er blevet ramt af en lang række autoimmune sygdomme, neurologiske lidelser eller blodpropper. Konklusionen i det nye studie er klar: Heller ikke blandt drenge er der noget belæg for at tro, at HPV-vaccinen er forbundet med øget risiko for i alt 52 forskellige lidelser.


(videnskab.dk 07-02-2018)


Link til originalartiklen

07.02.2018

Ingen undskyldning: Kommuner betaler rygestopkursus og rygestopmedicin

Det kan være rigtig svært at stoppe med at ryge - især hvis man er storryger. Men tre nordjyske kommuner har tilsyneladende knækket koden: Et gratis rygestopkursus og penge til at købe rygestopmedicin har vist sig at være en succesfuld kombination. 6 ud af 10 stopper med at ryge efter kurset - og flere end 4 ud af 10 er stadig røgfri efter et halvt år.


(dr.dk 07-02-2018)


Link til originalaritklen

05.02.2018

For mange mænd dør, når de rammes af brystkræft

Forskning viser, at når en kvinde får konstateret brystkræft i dag, har hun rundt regnet 35 pct. mindre risiko for at dø af sygdommen, end hun havde i 1980. Men samme positive udvikling kan ikke spores for mænd med brystkræft. At sygdommen er så sjælden hos mænd, er ifølge Marianne Djernes Lautrup fra Sygehus Lillebælt, som står bag forskningsresultatet, formentlig årsagen til, at lægerne gennem årene ikke er blevet bedre til at behandle den.


(Politiken 03-02-2018)

05.02.2018

Piger med HPV-bivirkninger er som forsvundet

Kun ganske få piger er det seneste år blevet henvist til Odense Universitet Hospitals HPV-center (OUH), som skal tage imod piger med mulige bivirkninger fra HPV-vaccinen mod livmoderhalskræft. Centret modtog kun 12 henvisninger i 2017, og det står i skarp kontrast til perioden forinden, hvor der siden oprettelsen af centret i 2015 blev henvist i alt 330. - De her symptomer har aldrig haft noget med HPV-vaccinen at gøre, og det, tror jeg, der nu er kommet en større bevidsthed om hos forældre og piger. Det er det, som de her tal afspejler, siger overlæge Niels Fisker.


(Fyens Stiftstidende 04-02-2018)


Link til originalartiklen

01.02.2018

Stigende antal kvinder dropper livsvigtigt livmoderhalskræft-tjek

Stadig færre danske kvinder vælger at lade sig teste for livmoderhalskræft, når de bliver indkaldt til screening. Det viser den seneste rapport fra Dansk Kvalitetsbase for Livmoderhalskræftscreening. Den seneste rapport fra 2015 viste, at 64,2 pct. af de 318.000 indkaldte kvinder kom til screening. I 2012 var tallet 68,5 pct. Ifølge sundhedsmyndighederne burde andelen ligge på 75 pct.


(metroxpress 01-02-2018)


Link til originalartiklen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 164

1 2 3 4 5 6 7 8 9