Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
21.06.2021

Kræftens Bekæmpelse om ventetider: Burde være løst tidligere

Det er nu muligt for kvinder i hovedstaden, der har tegn på brystkræft, at komme til Nordjylland for at kunne blive undersøgt hurtigere, ligesom sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har sat sig selv i spidsen for en taskforce, som skal overvåge og sikre, at kvinder får hurtig behandling for brystkræft.


(Kristeligt Dagblad 21-06-2021)


Læs mere

21.06.2021

Kaj Ove mistede sin datter til kræft: Nu kæmper han mod sygdommen sammen med 85 cyklister

En stor flok cykelryttere kørte 500 kilometer på tre dage. Cyklisterne er en del af Race500 Against Cancer, som er et velgørenhedscykelløb, der samler penge ind, der går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Entreprenør Kaj Ove Madsen er for fjerde år i træk hovedsponsor for løbet, og det er han stolt af. Han har selv haft kræft helt tæt inde på livet. I 2004 mistede han sin 39-årige datter Dorte til sygdommen.


(TV Midtvest 18-06-2021)


Læs om cykelløbet

16.06.2021

Screening for æggestokkræft mindsker ikke død

Et større screeningsforsøg for æggestokkræft førte til opdagelse af æggestokkræft i væsentligt tidligere sygdomsstadier, men det reducerede ikke dødeligheden blandt kvinderne, viser stort studie.


(Sundhedspolitisk Tidsskrift 16-06-2021)


Læs mere

15.06.2021

Færre får livmoderhalskræft

I modsætning til flere andre kræftformer, der rammer unge mennesker under 40 år, er der godt nyt om livmoderhalskræft. Her er tendensen nemlig, at antallet af tilfælde falder år for år. Desuden er overlevelsesprocenten steget de seneste år, og lidt over to ud tre overlever i dag diagnosen. Årsagen bag de gode nyheder med færre tilfælde er vaccination af unge piger og screening af voksne.


(Ekstra Bladet 15-06-2021)


Læs mere

15.06.2021

Frivillige gik, cyklede og løb sig til sekscifret resultat

6500 kilometer gået, løbet og cyklet. 100.000 kroner indsamlet. Det er de imponerende resultater for dette års Stafet For Livet, der fra klokken 11 lørdag til klokken 11 søndag satte fokus på cancer, og hvordan den aldrig holder pause. Og årets stafet blev både større og med større overskud end før.Det fortæller formand for Stafet For Livet Lejre, Torkil Jørgensen. 


(sn.dk 15-06-2021)


Se alle billederne og læs mere her

14.06.2021

11-årige Kasper sælger bolsjer til et godt formål

Kasper Hintze Olsen på 11 år fra Fjerritslev mistede for to og et halvt år siden sin bedstemor til kræft. Hun havde kæmpet i tre år, og tabet påvirkede hele familien. Efterfølgende har familien været ude at samle ind ved landsindsamlingen for Kræftens Bekæmpelse. Nu har Kasper fundet en ny måde at samle penge ind til det gode formål på. På få uger har han indsamlet knap 3000 kr. til Kræftens Bekæmpelse ved at sælge hjemmelavede bolsjer.


(LigeHer.nu 08-06-2021)


Se Kaspers bolsjeproduktion

14.06.2021

Venstre klar til at indføre røgfri arbejdstid i Horsens

Røgfri arbejdstid på de kommunale arbejdspladser og røgfri skoletid i kampen for medarbejdere og unges sundhed, lyder det fra Venstre i Horsens Kommune. Socialdemokratiet vil dog vende sagen med medarbejderne først.


(Horsens Folkeblad 13-06-2021)


Læs mere

11.06.2021

Formand for patientforening: ”Min knoglemarvskræft blev opdaget alt for sent”

Søren Dybdahl opdagede, at han havde myelomatose - eller knoglemarvskræft – da han brækkede ryggen på en simpel gåtur. Knoglerne faldt simpelthen sammen. Myelomatose er sjælden og ikke så nem at opdage. -Vi oplever rigtig ofte, at patienter går længe, før de går til lægen med symptomer som træthed og smerter. Jeg gik i hvert fald et par år med det, inden jeg fik diagnosen. Det gør over 20 procent,” siger han


(Propatienter 10-06-2021)


Læs mere her

08.06.2021

Nu er 25 kvinder tilbudt brystundersøgelser

En omfattende gennemgang af over 24.000 journaler har ført til, at 25 kvinder i Region Sjælland har fået tilbudt et kontrolforløb for brystkræft. Gennemgangen kom i stand efter sagen om de mangelfulde undersøgelser for brystkræft i Region Sjælland, og blev indledt, da Sjællands Universitetshospital overtog brystkræftbehandlingen fra Ringsted Sygehus.


(Sn.dk 07-06-2021)


Læs nyheden

08.06.2021

Patienter fløjet til undersøgelse i Aalborg

Region Hovedstaden sender foreløbig 36 kvinder med fly til Aalborg for at blive udredt for brystkræft, fordi presset er for stort i hovedstadsområdet.


(TV2 Lorry 07-06-2021)


Læs mere om sagen

08.06.2021

Stor pantindsamling til fordel for knæk cancer

I de seneste par uger har medarbejderne hos Davidsens Tømmerhandel på Platinvej samlet pant til fordel for Knæk Cancer. Ideen står Mirelle Louise Poulsen og Thomas Viktor bag, og indsamlingen har allerede kastet flere gode historier af sig og givet mod på at samle ind til flere gode formål.


(Avisen.dk 08-06-2021)


Læs om indsamlingen

07.06.2021

Kræftbehandling af børn bliver i Aalborg

Alle planer om at samle al behandling af børn med kræft på Rigshospitalet er nu helt og aldeles aflyst - det ligger fast, efter Folketinget i går vedtog et borgerforslag, der pålægger sundhedsminister Magnus Heunicke at stoppe Sundhedsstyrelsens planer om en centralisering. Sundhedsstyrelsens planer om at samle al kræftbehandling af børn på Rigshospitalet blev for så vidt lagt i graven, da styrelsen tidligere i år meldte ud, at fokus ikke længere var på at samle, men på at udvikle behandlingen, men med det vedtagne borgerforslag har Folketinget altså lagt låg på diskussionen.


(Nordjyske 04-06-2021)


Læs om borgerforslaget

07.06.2021

Tusindvis af kvinder i Region Sjælland bliver ikke scannet for brystkræft til tiden

Region Sjælland har massive problemer med at leve op til den nationale frist for rutinemæssige, forebyggende screeningsundersøgelser for brystkræft for raske kvinder i alderen 50-69 år. Kvinderne skal screenes med et maksimalt interval på to år og tre måneder. Men i Region Sjælland har screeningsintervallet i år været op til to år og seks måneder i gennemsnit - altså en overskridelse af den nationale frist på op til tre måneder, fremgår det af en redegørelse fra regionen til Sundhedsstyrelsen.


(Jyllands- Posten 04-06-2021)

07.06.2021

Sigtelser opgives i Ringsted-sagen

Anklagemyndigheden har opgivet at rejse en straffesag mod Region Sjælland og otte ledende medarbejdere i sagen om mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus i en fireårig periode frem til maj 2017. "Vi har på baggrund af efterforskningsmaterialet set på, om det vil kunne føre til en domfældelse i retten, og vores vurdering har været, at det kunne det ikke," siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.


(Jyllands- Posten 05-06-2021)

07.06.2021

Folk synes, at jeg er kedelig': 29 unge om at være pinligt ædru til festen

Danske unge har stadig det højeste forbrug af alkohol sammenlignet med unge i andre europæiske lande, ifølge Sundhedsstyrelsen. Så hvordan føles det egentlig at holde sig langt væk fra promillerne i et land, som elsker alkohol så meget, at vi - i modsætning til for eksempel USA - har et begreb, der hedder 'pinligt ædru'? DR3's Instagram-følgere har svaret på, hvad de synes om at feste uden alkohol.


(dr.dk 06-06-2021)


Se, hvad e unge svarer

07.06.2021

Ny alliance skal arbejde for børnevægt i balance

Hvordan sikrer vi de bedst mulige rammer for at skabe trivsel for børn, så de får mulighed for at vokse op med en sund krop? Det spørgsmål er en række organisationer gået sammen i alliancen Børnevægt i Balance for at finde svar på. Alliancepartnerne kommer fra både private og offentlige organisationer samt civilsamfundet og tæller 35 partnere, blandt andre Børns Vilkår, Kræftens Bekæmpelse, Dansk Industri og Fødevarestyrelsen.


(Novo Nordisk Fonden 07-06-2021)


Læs mere om alliancen

04.06.2021

Vaccination mod COVID-19 beskytter også kræftpatienter og andre personer med nedsat immunforsvar

Sundhedsstyrelsen har sammen med en ekspertgruppe set på effekten af vaccinen mod COVID-19 for personer med nedsat immunforsvar. Der var i gruppen enighed om, at hovedparten af færdigvaccinerede personer med nedsat immunforsvar vil være beskyttet mod et alvorligt forløb med COVID-19, og det gælder også for personer, der er i behandling for kræft.


(Sundhedsstyrelsens hjemmeside 02-06-2021)


Læs mere her

04.06.2021

Ny test viser, om kræftbehandlingen virker

En test i laboratoriet på patientens egne celler, kan afsløre, om kræftbehandlingen vil skade mere, end den gavner. Vejle Sygehus er med i et nyt projekt med 90 patienter, der alle er alvorligt syge af tarmkræft, og har været igennem et længere behandlingsforløb, uden at det har fået bugt med kræften. NU tester man i et laboratorie om behandlingen ser ud til at virke, inden man giver den. På den måde spares patienter, som ikke responderer godt på behandlingen både for bivirkninger og gentagne undersøgelser og tjek på sygehuset.


(Sygehus LIllebælts hjemmeside 03-06-2021)


Læs mere her

04.06.2021

Malte sælger planter for Knæk Cancer - og farmor: - Jeg ville virkelig ønske, hun kunne opleve det

I februar mistede 18-årige Malte sin farmor til kræft. Nu sælger han planter for hendes skyld - og det går over al forventning. Planterne var noget han og hans farmor havde sammen, derfor besluttede han, at han med stiklinger fra hendes planter ville støtte kræftsagen. Indtil videre har han samlet 14.000 kr. ind,


(TV2Fyn 03-06-2021)


Se indslaget her

31.05.2021

Lad os sende vores unge tilbage til sundere fællesskaber

Under corona har unge drukket mindre, og det skal vi holde fast i, når hver dagen med bajere, breezere og beerpong vender tilbage. For mange unge føler sig presset til at drikke og gør alligevel, selv om de ikke har lyst, fordi at være en del af fællesskabet. Det skriver en lang række organisationer bag initiativet Drukfri Ungdom i en kommentar i Berlingske. Et af redskaberne, der kan skabe en sundere alkoholkultur er en aldersgrænse på 18 år for køb af alkohol.


(Berlingske 30-05-2021)


Læs kommentaren

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 105

1 2 3 4 5 6