Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
20.04.2018

Unge tager kunstig sol før konfirmationen: "Man ser bare bedre ud, når man er brun"

For hver femte unge, der går i solarie, indledes den sundhedsfarlige vane, når de skal konfirmeres. De ved, at det er usundt, men de vil se godt ud. Kræftens Bekæmpelse er på vej med kampagner for at advare de unge om risikoen.


(Kristeligt Dagblad 19-04-2018)


Link til originalartikel

20.04.2018

Kan man blive brun i skyggen? TV 2 tester 11 myter om solbeskyttelse

UV-indekset er lige nu højere end normalt, men danskerne er alt for dårlige til at beskytte sig mod solen. Det skal være rødt, før det bliver brunt - og når du er blevet solskoldet, kan aftersun minimere skaderne. Eller hvad?Mange nyder i disse dage den danske forårssol. Men med et UV-indeks på op mod 4,5 risikerer man at blive solskoldet på mindre end en time, hvis man ikke husker solbeskyttelse. 


(TV2 19-04-2018)


Link til originalartikel

20.04.2018

Kunstigt modermærke kan afsløre kræft

Forskere har udviklet et implantat, der kan opdage kræft på et tidligt stadie og skabe et advarselsmodermærke. Implantatet, der ligger under huden, måler hele tiden kroppens niveau af calcium. Ifølge forskerne fra ETH Zurich kan implantatet afsløre de fire mest udbredte kræftformer, prostata-, lunge-, tyktarm- og brystkræft, på et tidligt udviklingsstadie. Forsker vurderer, at implantatet vil komme på markedet i løbet af de næste 10 år.


(Videnskab.dk 19-04-2018)


Link til originalartikel

18.04.2018

Danmark har brug for en national plan for tobaksforebyggelse

En samlet opposition bringer en kronik med titlen "Danmark har brug for en national plan for tobaksforebyggelse". De skriver blandt andet ”Hvis det står til os, burde regeringen indkalde alle partier til forhandlinger om en national handlingsplan for tobaksforebyggelse. En plan, som skal rumme en lang række tiltag, som er særligt målrettet børn og unge. For den stigende rygning blandt børn og unge er et åbenlyst stort problem. Og for en gangs skyld er der faktisk også nogle åbenlyse løsninger.”


(Jyllands-Posten 17-04-2018)


Link til originalartikel

18.04.2018

Læge: ’Vi står overfor et vendepunkt i behandling af nyrekræft’

Nyrekræft med spredning har hidtil været betragtet som en uhelbredelig sygdom dog med undtagelse af de enkelte patienter, som er blevet helbredt med immunterapi. Men der er sket markante fremskridt i behandlingen af nyrekræft de seneste år. Med godkendelsen af immunterapien Opdivo i 2016 – og en lovende kombinationsbehandling lige rundt om næste hjørne, ser det ud til, at vi nu står ved en milepæl. Kræftlægernes forhåbning – og forventning - er, at flere patienter vil få en bedre livskvalitet, og at flere vil leve længere på den ny medicin. 


(Propatienter.dk 17-04-2018)


Link til originalartikel

18.04.2018

Lisbeth Knudsen: ”Vi har brug for, at lægerne deltager i debatten”

Medierne har et medansvar for ringe sundhedsdækning. Men lægerne har et stort ansvar for at deltage i sundhedsdebatten, sagde Mandag Morgens chefredaktør, Lisbeth Knudsen, på konference om patientsikkerhed. Hun sagde blandt andet ”Lægerne har et stort ansvar for at deltage i sundhedsdebatten på de sociale medier og aflive nogle af de vildfarende missiler, som ikke har nogen som helst form for basis, men som får mange likes. Jeg ved godt, at det tager tid, og vi synes alle sammen, at lægerne skal bruge det meste af deres tid på patienter. Men vi har brug for, at lægerne deltager i debatten.”


(Ugeskriftet.dk 18-04-2018)


Link til originalartikel

17.04.2018

Eksperter: Sygehuse skal aflevere penge og patienter

DEBAT: Kjeld Møller Pedersen, Leif Vestergaard og Frede Olesen svarer på de reaktioner, der er kommet på deres opsigtsvækkende forslag om, at nye sundhedsklynger skal sikre et sammenhængende sundhedsvæsen.


(Altinget 17-04-2018)


Link til originalartikel

17.04.2018

Fedme øger børns risiko for leukæmi

Fede børn har både en højere risiko for leukæmi og en ringere helbredschance, fordi fedtceller aktivt ser ud til at styrke leukæmiceller og samtidig bekæmper de kemoterapi. Det mener dr. Steven Mittelman, chef for pædiatrisk endokrinologi ved University of Californias Mattel Children's Hospital i Los Angeles, hvor han søger ledetråde for at forbedre børns overlevelse og helbredelse fra kræft. Fedme har vist sig at øge risikoen for 13 typer kræft og ser ud til at påvirke overlevelsen - blandt andet hos børn med kræft. Men i modsætning til de fleste andre forskere undersøger Mittelman forbindelsen ud fra fedtcelleperspektivet, ikke kræftcellen; han forsøger at forstå miljøet i kroppen, der gør nogle mennesker mere sårbare over for kræft.


(Propatienter.dk 17-04-2018)


Link til originalartikel

16.04.2018

Palliation fra første dag og rehabilitering til den sidste

Som det eneste sted i landet tilbyder Sygehus Lillebælt, Vejle uhelbredeligt syge kræftpatienter palliativ rehabilitering. Det vil sige palliation, allerede når diagnosen stilles og patienten ikke nødvendigvis føler sig syg, og rehabilitering frem til det sidste, så patienten selv kan løfte sit krus. Rationalet er, at kræftpatienter i dag lever længere med deres uhelbredelige sygdom, fordi læger er blevet bedre til at holde den i ave, og at mikset af palliation og rehabilitering sikrer patientens livskvalitet i et sygdomsforløb, der i bedste fald kan strække sig over mange år.


(Ugeskriftet.dk 09-04-2018)


Link til originalartikel

13.04.2018

Blot en blodprøve

Danske forskere er snart er klar med en fintfølende blodprøvetest, der ved hjælp af tre forskellige typer biomarkører kan fange tarmkræft i de allertidligste stadier og dermed forbedre screeningen. Det bedste ville være, hvis man kunne finde spor af alle typer af kræft ved hjælp af en enkelt blodprøve. Derfor vakte det genlyd i alverdens medier, da forskere fra Johns Hopkins University i januar publicerede resultater i Science af en ny test, som efter at være afprøvet blandt 1.000 personer med symptomer på kræft tilsyneladende var i stand til at finde kræftknuder otte steder i kroppen. Blot ud fra én simpel blodprøve. - Vi er langt foran i udviklingen af en blodprøvetest herhjemme. Testen, der er omtalt i Science, er kun de indledende forsøg, hvor man tester patienter, der allerede har fået konstateret symptomer på kræft. Men der er meget lang vej fra at teste en lille gruppe yngre personer og så til at validere gennem store populationsundersøgelser i de befolkningsgrupper, der er i risikogruppen, fortæller Hans Jørgen Nielsen, der er overlæge og professor i kirurgiske kræftsygdomme på Hvidovre Hospital.


(Weekendavisen 13-04-2018)

13.04.2018

Over halvdelen af danskerne vil have aldersgrænse på solarier

I modsætning til mange af de lande, vi normalt sammenligner os med, har vi i Danmark ingen aldersgrænse på brug af solarier. Det mener danskerne er for dårligt, viser en ny undersøgelse. Her svarer over halvdelen af de adspurgte, at de mener, der bør indføres en aldersgrænse, mens 21 pct. mener, at solarier helt bør forbydes. Formand for Sundheds- og ældreudvalget, Liselott Blixt (DF), synes ikke, man skal indføre en aldersgrænse på brug af solarier.


(metroexpress 11-04-2018)


Link til originalartiklen

09.04.2018

Flere overlever kræft, og vi haler ind på nabolandene

Flere danskere overlever kræft, og Danmark haler markant ind på de nordiske nabolande, når det gælder kræftoverlevelse. Det fremgår af nye tal fra bl.a. Kræftens Bekæmpelse. For godt 15 år siden var kun halvdelen af danske kræftpatienter i live fem år efter, de havde fået deres diagnose. I dag er femårsoverlevelsen steget, så næsten totredjedele (62 pct.) af alle kræftpatienter er i live efter fem år. I Sundhedsministeriet har man netop regnet på, hvor mange flere kræftpatienter, der ville have været døde, hvis ikke det de seneste 15 år var lykkes at forbedre overlevelsesraten herhjemme. Det drejer sig i følge ministeriet om ca. 4.600 danskere. Ministeriet understreger, at tallene skal tages med en række forbehold.


(Jyllands-Posten 08-04-2018)

09.04.2018

Regeringsparti vil forbyde al rygning i skoletiden

Det skal være et overstået kapitel, at rygetrængende elever i folkeskoler og privatskoler forlader skolens område i et frikvarter for at tænde en smøg. Sådan lyder et nyt forslag fra regeringspartiet De Konservative, som vil have indført såkaldt røgfri skoletid på alle landets folkeskoler og privatskoler. Den nuværende rygelovgivning forbyder blot rygning på skolens matrikel, hvilket på mange skoler betyder, at elever bare stiller sig ud på fortovet og ryger. - Det her forslag går videre og siger simpelthen, at du må slet ikke ryge i den tid, hvor du har skemalagt undervisning, siger den konservative sundhedsordfører, Brigitte Klintskov Jerkel.


(dr.dk 08-04-2018)


Link til originalartiklen

06.04.2018

Børn og kræftsyge undgår lockout

Overlægeforeningen og foreningen Yngre Læger har netop indgået en aftale med Danske Regioner om at få undtaget læger på akut- og traumeafdelinger, på kræftafdelinger, området for blodsygdomme og for behandling af børn fra en eventuel lockout. Formanden for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, og formanden for Yngre Læger, Camilla Rathcke, er begge tilfredse med, at det er lykkedes at forhandle en aftale på plads, der betyder, at børn og akutpatienter ikke bliver berørt af en eventuel konflikt. 


(Avisen.dk 05-04-2018)


Link til originalartiklen

06.04.2018

Catwalk med genbrugsbrudekjoler

IGEN er Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, hvor overskuddet går direkte til kræftsagen. IGEN-butikken i Ringsted har indsamlet brugte modekjoler fra hele Sjælland, og forleden holdt den modeshow med brugte brudekjoler.  


(TV Øst 05-04-2018)


Link til indslag

06.04.2018

Gratis HPV-vaccinationer til unge mænd hitter

Der er ventelister til AIDS-fondets tre checkpoints, hvor drenge og mænd siden 1. februar har kunnet få gratis HPV-vaccination. Så nu bliver klinikkernes åbningstider udvidet med to timer, og i stedet for én gang er der åbent to gange om måneden. Desuden kan også aalborgenserne fra næste uge få HPV-stik på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital. De nye tiltag gør, at maksimumantallet af månedlige vaccinationer stiger fra 36 til 132 med stort set øjeblikkelig virkning.


(Berlingske 05-04-2018)

04.04.2018

Købmænd med forslag til ny tobakslov

Dyrere cigaretter, licenskrav til tobaksalg og tobakken ned under disken. Det er nogle af de initiativer, De Samvirkende Købmænd opfordrer til i et nyt udspil, som skal medvirke til at sikre en røgfri generation i 2030. - Når der er politisk stemning for at få en røgfri generation i 2030, vil vi gerne medvirke, hvis det er på fair vilkår. Det tager vores forslag udgangspunkt i, siger John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd, der omfatter cirka 14.000 købmænd. Adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen er meget glad for udspillet og siger, at det kommer til at have en stor effekt. Nu opfordrer både købmændene og Kræftens Bekæmpelse politikerne til at komme på banen, hvis forslagene skal blive til virkelighed.


(altinget.dk 04-04-2018)

03.04.2018

Flertal af danskerne vil have cigaretpriserne op

En pakke cigaretter koster cirka 40 kr. i Danmark lidt varierende afhængigt af mærke. Og nu viser en ny meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder, at 59 pct. af danskerne er enten helt eller overvejende enige i, at prisen for cigaretter i Danmark skal hæves til cirka samme niveau som i Norge, hvilket er 90 kr. 26 pct. er enten helt eller overvejende uenige. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) og regeringen er ikke på nuværende tidspunkt klar til at hæve cigaretpriserne til norsk niveau.


(dr.dk 02-04-2018)


Link til originalartiklen

28.03.2018

Dansk forskning opklarer: Sådan bliver brystkræft dødelig

Danske forskere har fundet ud af, hvornår brystkræft bliver farlig. Nærmere bestemt har de opdaget, hvor i den oprindelige kræftknude, at cellerne, som ender med at være årsag til metastaser (kræftknuder, der spreder sig), kommer fra. Det nye forskningsresultat, der er et samarbejde mellem danske og kinesiske forskere som en del af Sino-Danish Breast Cancer Research Centre, er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Journal of Clinical Investigations.


(Videnskab.dk 28-03-2018)


Link til originalartiklen

27.03.2018

Konflikt kan ramme flere kræftsyge

Hvis der udbryder strejke og lockout, risikerer kræftsyge, at udredningen af deres sygdom bliver forsinket. Symptomer som ondt i maven, træthed eller vægttab kan skyldes en kræftsygdom, men vil i først omgang ikke blive opfattet som akut. Derfor vil de ikke være omfattet af hospitalernes nødberedskaber, der i øjeblikket er ved at blive forhandlet på plads. De forhandlende parterne er på forhånd enige om, at syge med klassiske kræftsymptomer, for eksempel knuder, og patienter, der allerede er i et såkaldt pakkeforløb, fortsat vil blive behandlet, hvis en konflikt bliver en realitet. Regionerne bekræfter, at patienter med atypiske kræftsymptomer kan blive ramt af konflikten.


(Politiken 26-03-2018)


Link til originalartikel

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 161

1 2 3 4 5 6 7 8 9