Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
23.09.2020

Kvinder får forsinkede brystkræftundersøgelser

Hver måned bliver over 200 kvinder med mulig brystkræft forsinket i undersøgelsesforløbet i Region Sjælland. Overholdelsen af  tidsfristerne for kræftpakkerne for brystkræft i Region Sjælland blev kun overholdt 56 procent af forløbene i 1. kvartal og 44 procent i 2. kvartal. Det er markant ringere end året før. - Det utilfredsstillende. og vi arbejder hårdt på at rette op, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør for Sjællands Universitetshospital.


(Sjællandske Nyheder 23-09-2020)


Læs artiklen

23.09.2020

Penkowa-studie i afhjælpning af bivirkninger af kemoterapi trukket tilbage

En uafhængig gennemgang af de videnskabelige data i et forsøg udført af Milena Penkowas har ført til, at studiet er trukket tilbage af det tidsskrift, der bragte det. Ifølge Penkowa viste studiet, at at mineralet bismuth reducerer alvorlige bivirkninger af kemoterapi. Og hun brugte studiet til at sælge behandling til blandt andet kræftpatienter. Milena Penkowa har tidligere fået underkendt forskning.


(Videnskab.dk 23-09-2020)


Læs artiklen

22.09.2020

For få læger uddannes i smertelindring

Mange uhelbredeligt syge med store smerter har svært ved at få hjælp til lindring. Der mangler nemlig læger med speciale på området. Halvdelen af de læger, der arbejder med det har ikke uddannelse i palliativ behandling. En af dem er Allan, der lider af store smerter på grund af prostatakræft. De specialuddannet læger, der har behandlet ham er væk og erstattet af læger uden den relevante uddannelse. Det beklager Venstre og Konservative og formanden for Dansk Palliativ Selskab.


(dr.dk 22-09-2020)


Læs artiklen

22.09.2020

Jesper har stået i spidsen for mange års kamp for et bedre sundhedsvæsen

Jesper Fisker, administrende direktør i Kræftens Bekæmpelse, fylder 60 år søndag den 20. september. Fisker har bl.a, været direktør i Sundhedsstyrelsen og han var i flere år departementschef i ministeriet for børn, undervisning og ligestilling. I 2018 blev han direktør i Kræftens Bekæmpelse. 


(Ritzau 22-09-2020)


Læs fødsesdagsportrættet

18.09.2020

Om livet efter brystkræft: 'Jeg føler mig stadig meget kvindelig'

Som 27-årig fik radiovært Sara Bro konstateret brystkræft. Hun blev i 2001 behandlet for sygdommen, men for fire år siden opdagede lægerne alligevel et forstadie til brystkræft. For at undgå risikoen for at det skulle udvikle sig til kræft, fik hun fjernet sit naturlige brystvæv, og under samme operation blev rekonstruktionen af begge bryster sat i gang. De sidste fire år er hun derfor blevet opereret flere gange og har fået tatoveret sine brystvorter på igen. Her fortæller hun om senfølgerne efter kræften. 


(dr.dk 18-09-2020)


Læs mere her

18.09.2020

Tidligere kræftpatient: Gå ikke alene med dine tanker

For Kristen Ole Olsen har de seneste år været en hård omgang. Mens han selv har besejret kræften to gange, har det modsatte været tilfældet med hans allernærmeste. Men en pagt mellem ham og hans afdøde hustru om at leve livet, har haft afgørende betydning for leve livet i dur trods hårde tab. Tre grønlandske borgere får hver uge besked om, at de har fået kræft. Eller cirka 170 personer om året. Det viser beregninger fra Kræftens Bekæmpelse her i landet »Neriuffit Kattuffiat«.


(sermitsiaq.ag 18-09-2020)


Læs mere her

17.09.2020

Patienter og forskere i opråb: Cannabis-forsøg er slået fejl - begynd forfra

Ifølge Scleroseforeningen, Gigtforeningen og Epilepsiforeningen er det et generelt problem, at mange læger ikke vil udskrive medicinsk cannabis under forsøgsordningen, fordi de ikke føler sig klædt godt nok på. Desuden er der for få cannabis-produkter og de er for dyre. Flere partier vil ændre forsøgsordningen. DR har forsøgt at få sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Socialdemokratiets sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff i tale om ordningen. Det har de ikke ønsket. Hvis forsøgsordningen skal ændres, er det vigtigt, at indsamling og evalueringen af data ift. effekter og bivirkninger af medicinsk cannabis, bliver opsamlet bedre, mener Kræftens Bekæmpelse.


(dr.dk 17-09-2020)


Læs mere her

17.09.2020

Butikker vil begrænse mængden af tobak du må tage med over grænse

Stigende danske cigaretafgifter medfører lige nu stigende salg i de svenske og tyske butikker tæt på grænsen. Fra flere sider lyder det, at toldreglerne skal skærpes for at bremse grænsehandlen. Frankrig har indført regler om, at franskmænd kun må tage 10 pakker cigaretter med ind over deres grænse. ’Når man kan gøre det i Frankrig, så bør man også kunne gøre det i Danmark,’ siger Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd. Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse, bakker forslaget op på Twitter og opfordrer Christiansborg til at handle.


(TV 2 Lorry 16-09-2020)


Læs mere her

15.09.2020

Birgitte får skræddersyet sin kræftbehandling: - Det er simpelthen så lykkeligt

Flere danskere får skræddersyet deres behandling i sundhedsvæsnet. Birgitte Hyldebrandt fra Frederiksberg er én af dem. Hun er lige nu i behandling for brystkræft, og oplever, at den personlige medicin virker bedre og giver hende færre bivirkninger.


(Horsens Folkeblad 14-09-2020)


Læs mere her

14.09.2020

Alt ændrede sig for 27-årige Amalie, da hun blev syg

27-årige Amalie var 'endnu en køn pige' på Instagram. Alt ændrede sig, da hun blev syg
Da Amalie Krarup blev ramt af kræft, krakelerede den perfekte overflade, hun havde skabt på Instagram, skriver dr.dk


(dr.dk 12-09-2020)


Læs mere her

14.09.2020

10-årige Liva mistede farfar og morfar til kræft – nu samler hun ind

Selv om man er 10 år gammel, så kan man godt gøre noget godtfor verden. Det har Liva Manniche fra Viby sat sig for. Hun samler nemlig ind til Knæk Cancer. Hun har mistet både sin farfar og sin morfar til sygdommen, og hendes farmor har også fået konstateret kræft, Sjællandske Nyheder


(Sjællandske Nyheder 14-09-2020)


Læs mere her

10.09.2020

Priskrig på cigaretter koster liv

Mens nogle glædede sig over de billige smøger, sad vi, der ønsker en røgfri fremtid for børn og unge, tilbage med en følelse af at være blevet slået tilbage til start. Tobaksindustrien har nemlig indledt en priskrig. Det betyder, at prisen på tobak, der skulle have et ordentligt spark opad, i stedet udvikler sig med samme hastighed som afdrag på et 30-årigt realkreditlån, skriver Lægeforeningen, Statens Institut for Folkesundhed og Kræftens Bekæmpelse i et debatindlæg


(Avisen Danmark 10-09-2020)


Link til originalartikel

10.09.2020

628 danskere er bukket under for coronavirus - på tre uger dør lige så mange af rygning

Dødeligheden blandt ældre danskere både før og under coronapandemien ligger højere end i lande som Italien, Frankrig og Spanien, hvor virussen har kostet tusinder af liv. Det skyldes tobak. De tobaksrelaterede dødsfald har været der i mange år og fylder meget. Vi har i runde tal haft 600 coronarelaterede dødsfald. Det svarer stort set til, hvad der er af tobaksrelaterede dødsfald i løbet af tre uger. Ifølge Dansk Lungemedicinsk Selskab koster tobaksrelaterede sygdomme årligt cirka 14.000 danskere livet.


(Fyens Stiftstidende 10-09-2020)


Link til originalartikel

10.09.2020

Kronisk og udsatte syge møder personale uden mundbind på hospitalerne

Danske Patienter kalder det mærkeligt, at der er krav om mundbind i tog, men ikke på en kræftafdeling. Sundhedsstyrelsen varsler nye retningslinjer om værnemidler. Når udsatte personer med eksempelvis kroniske sygdomme eller kræft skal til behandling eller samtale på hospitalet, er det nærmere undtagelsen end reglen, at de bliver mødt af personale med mundbind eller visir.


(Politiken 10-09-2020)


Link til originalartikel

03.09.2020

Unges brug af tobak- og nikotinprodukter er for højt

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen viser, at mere end en fjerdedel af de unge dagligt eller lejlighedsvist ryger eller bruger andre tobaks- eller nikotinprodukter, og det er særligt de søde smage, der tiltrækker de unge. Det er stærkt bekymrende, skriver Sundhedsstyrelsen.


(Sundhedsstyrelsen.dk 01-09-2020)


Læs mere her

03.09.2020

Frysebehandling er effektiv mod nyrekræft

Nyrekræft kan behandles både skånsomt og effektivt med frysebehandling, viser de første danske data, hvor man har fulgt patienterne igennem en længere periode. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, som er publiceret i Scandinavian Journal of Urology.


(Randersidag.dk 01-09-2020)


https://randersidag.dk/frysebehandling-er-effektiv-mod-nyrekraeft/33360

01.09.2020

Nye HPV-tal for drenge

Drengeforældre tager godt imod tilbuddet om gratis HPV-vaccination. Omkring 40 pct. af de drenge, der fyldte 12 år sidste år, har taget imod tilbuddet om gratis HPV-vaccination. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der har gjort status et år efter, at vaccinationen blev gratis for 12-årige drenge, Janne Bigaard, overlæge i Kræftens Bekæmpelse, glæder sig over, at drengene tager godt imod vaccinen, men hun vil gerne have tallet endnu højere op.


(Sundhedsstyrelsen.dk 01-09-2020)


læs mere her

01.09.2020

12 år efter HPV-vaccination er kvinder stadig beskyttet

Stort nyt nordisk studie viser, at HPV vaccinen virker længere tid end hidtil dokumenteret. 12 år efter vaccination havde kvinderne ingen celleforandringer forårsaget af de to typer HPV, som er skyld i 70 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft, skriver videnskab.dk


(videnskab.dk 01-09-2020)


Læs mere her

26.08.2020

Kun hver femte unge ryger ser advarslerne på cigaretpakker

Sundhedsadvarsler på cigaretter skal skræmme folk til at lade være med at ryge, men mange unge bemærker dem slet ikke. Det viser en ny undersøgelse. Hvor det kun er hver femte, der lægger mærke til sundhedsadvarslerne, er det til gengæld hver anden, der først ser cigaretpakkernes logo, mærke, farve eller design. Derfor mener Lotus Sofie Bast fra Statens Institut for Folkesundhed, at  det er en god idé at gøre cigaretpakkerne helt neutrale og kedelige at se på, hvilket også er aftalt i den nye nationale handleplan mod børn og unges rygning.


(Statens Institut for Folkesundhed 26-08-2020)


Læs artiklen

26.08.2020

Tragisk historie bag forslag om indgreb mod tobak

Det konservative medlem af Folketinget Per Larsen, fortæller hvorfor han stiller sig spidsen for forslag, der skal skærpe kampen mod tobak. ”Jeg havde selv en veninde, som røg og endte med iltapparat. Hun kunne ikke få luft nok og endte med at være pacificeret de sidste år af sit liv, fordi hun hele tiden var afhængig af at få tilført ilt. Hun fik et forfærdeligt liv til sidst med KOL og lungekræft. Det ønsker man ikke for nogen.”


(B.T. 26-08-2020)


Læs artiklen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 134

1 2 3 4 5 6 7