Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 4 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
23.05.2017

Flere anmelder skader

Danskerne klager i stigende grad over lægers behandlinger eller bivirkninger ved lægemidler, viser nye tal fra Patienterstatningen. 11.544 danskere fik afgjort deres sag i 2016, mens det kun var 8.981 for bare fire år tilbage. Ifølge direktør i Patienterstatningen Karen–Inger Bast kan det bl.a. skyldes, at folk forventer at blive helbredt, når de er i berøring med sundhedsvæsenet. Det større antal anmeldte skader betyder dog ikke, at flere får anerkendt deres skade. Tværtimod. I 2016 fik 28,6 pct. anerkendt deres skade, mens det var 33,4 pct. fire år tidligere i 2012. Det svarer til, at Patienterstatningen tildelte 750 mio. kr. i erstatning i 2016 mod 780 i 2012.


(BT 23-05-2017)

23.05.2017

Gynækologer om hpv-vaccine til drenge: Drenge skal også tilbydes vaccine

Drenge bør også få gratis vaccinationer mod hpv, mener de praktiserende gynækologers forening (DFKO). Foreningen glæder sig over, at Region Syddanmarks sundhedsudvalg i dag tirsdag vil diskutere, hvordan de kan få Folketinget til at sætte penge af til gratis vaccine. Næstformand i DFKO og speciallæge, Hans Jørgen Knudsen køber nemlig ikke Sundhedsstyrelsens vurdering af, at effekten ved at vaccinere drengene ikke vil være stor nok. Overlæge Bolette Søborg afviser, at Sundhedsstyrelsen med sine aktuelle anbefalinger lader økonomi gå forud for lægelig fornuft. Hverken Venstre eller DF vil ændre det gratis hvp–vaccinationstilbud til at omfatte både drenge og piger. De følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.


(Fyens Stiftstidende 23-05-2017)


Link til originalartiklen

22.05.2017

Omkring 1.000 11-årige tager sig hver dag en smøg

Blandt de 11–årige er der ca. 1.000 børn, som ryger dagligt, og hvis man udvider gruppen og går op til 15 år, er der i alt næsten 9.000 daglig–rygere i Danmark i aldersgruppen 11 til 15 år.
Og de unge har heller ikke svært ved at få fat i cigaretterne. Politiet bruger ingen ressourcer på aktivt at håndhæve forbuddet mod at sælge tobak til unge under 18 år. Det fremgår af oplysninger fra Sundhedsstyrelsen og Rigspolitiet til medlemmer af Folketingets sundhedsudvalg. – Med de tal kan man ikke få en mere brændende platform at stå på. Der må ske noget nu i forhold til at bekæmpe rygningen blandt unge, siger Niels Them Kjær, der er projektchef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.


(Berlingske 22-05-2017)


Link til originalartiklen

19.05.2017

KORA analyserer kræftpakkerne

KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har sat gang i en undersøgelse af, hvordan hospitalsansatte nøglepersoner oplever kræftpakkerne, og hvilket behov og muligheder de ser for revision. Undersøgelsen er sat i gang af Sundhedsstyrelsen, der i forbindelse med Kræftplan IV ønsker at få mere konkret viden om, hvordan kræftpakkerne fungerer i dagligdagen ude på hospitalerne, og hvilke muligheder og behov for ændringer de medarbejdere og ledere, der arbejder med kræftområdet i hverdagen, oplever.


(Dagens Medicin 19-05-2017)

19.05.2017

Kæmpestudie: Danmark har verdens 24.-bedste sundhedsvæsen

Danmark har det dårligste sundhedsvæsen i Norden og kan blive langt bedre til at behandle diabetes og andre dødelige sygdomme. Sådan lyder konklusionen af omfattende studie i The Lancet. Studiet har dog sine begrænsninger, lyder det fra danskere forskere.


(Videnskab.dk 19-05-2017)


Link til originalartiklen

18.05.2017

Revolution på vej i diagnosticering af lungekræft

Der er en mindre revolution i diagnosticering af lungekræft under opsejling. To nye studier i to af verdens førende videnskabelige tidsskrifter viser, at læger via en blodprøve kan forudsige risikoen for, at lungekræft vender tilbage efter kirurgisk kræftbehandling og desuden opdage tilbagefald op til et år, før det ellers kan opdages med normale undersøgelsesmetoder.


(Videnskab.dk 18-05-2017)


Link til originalartiklen

18.05.2017

Alkohol til unge: Danmark får dumpekarakter i europæisk undersøgelse

En ny undersøgelse fra Verdenssundhedsorganisationen WHO viser, at det er nemt at få adgang til alkohol i Danmark. I undersøgelsen har WHO kortlagt de europæiske medlemslandes alkoholkulturer, og her får Danmark kun 6 point ud af 100, når det kommer til adgang til alkohol. Det er den tredjedårligste placering i Europa – kun overgået af Schweiz og Tyskland. Den dårlige placering skyldes en lav aldersgrænse, og at alkohol blandt andet kan købes i kiosker og supermarkeder på alle tidspunkter af døgnet. Kræftens Bekæmpelse er gået sammen med en række foreninger og organisationer om at formulere en skriftlig appel til politikerne om blandt andet at hæve aldersgrænsen for køb af alkohol. Men på Christiansborg er hverken Venstre eller Socialdemokraterne klar til at hæve aldersgrænsen.


(dr.dk 18-05-2017)


Link til originalartiklen

16.05.2017

Sundhedsordførere stiller krav om erstatning til kræftramte børn af asbestarbejdere

Onsdag den 17. maj 2017 mødes sundhedsordførere med ministeren for at stille krav om, at børn af asbestarbejdere får kompensation, hvis de udvikler lungehindekræft. Hvis sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skulle afvise forslaget, har Flemming Møller Mortensen (S) samlet et flertal uden om regeringen bestående af blandt andet Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti. I dag er det sådan, at det kun er folk, som selv har arbejdet med asbest samt deres ægtefæller og samlevere, der kan få erstatning, hvis de udvikler lungehindekræft.


(Ekstra Bladet 16-05-2017)


Link til originalartiklen

16.05.2017

Snus øger ikke risikoen for dødelig form for kræft

Et nyt videnskabeligt studie fra Karolinska Instituttet i Sverige konkluderer, at brug af snus ikke fører til en øget risiko for at få kræft i bugspytkirtlen, som det ellers tidligere har været påvist. Ifølge forskerne var der heller ikke en øget risiko ved brug af snus over længere tid.


(Metroxpress 15-05-2017)


Link til originalartiklen

16.05.2017

Flere kvinder med brystkræft kan undgå kemoterapi

Ved at undersøge tumoren på molekylært niveau vil det blive muligt for flere kvinder, der er opereret for brystkræft, at undgå et opslidende kemoforløb. Hidtil har det kun kunnet lade sig gøre på Rigshospitalet, men i løbet af kort tid vil alle landets kræftafdelinger tilbyde undersøgelsen til relevante patientgrupper. Det drejer sig særligt om kvinder, der har været gennem overgangsalderen, og som lider af hormonfølsom brystkræft.


(propatienter.dk 15-05-2017)


Link til originalartiklen

15.05.2017

Forskellige sociale klasser bruger sundhedsvæsenet forskelligt

Et studie viser, at personer fra lavere sociale klasser oftere får kræft end personer fra højere sociale klasser, og at der er større risiko for, at personerne fra lavere sociale klasser også dør af sygdommen. Studiet viser, at personer fra lavere sociale klasser udskyder at søge læge, når der opstår symptomer på kræft.


(Sygeplejersken 15-05-2017)


Link til originalartiklen

10.05.2017

Den tragiske HPV-debat og alle dens ofre

Stinus Lindgreen, forsker og folketings– og regionsrådskandidat (Rad. V.), skriver om HPV–vaccinen i ’Kroniken i Politiken' bl.a.:  ”Det er på alle måder en tragisk situation. Vi har en sikker og effektiv vaccine, der kan forhindre talrige tilfælde af kræft, som i høj grad rammer og ødelægger unge familier. Alligevel styrtdykker tilslutningen, fordi den fejlagtigt er blevet kædet sammen med en gruppe unge kvinders tragiske lidelser. Disse piger fortjener hjælp, men for at gøre det ordentligt er det nødvendigt at anerkende, at der ikke er nogen grund til at mistænke vaccinen. Først med den erkendelse kan vi dels hjælpe dem bedst muligt, dels få tilslutningen til vaccinen op igen, så vi kan forhindre HPV–infektion og kræft.”


(Politiken 10-05-2017)

10.05.2017

FC Prostata sparker kræften ud over sidelinjen

11 fynske, kræftramte mænd har valgt at spille på samme fodboldhold for forskningens skyld. De deltager i et forskningsprojekt, der undersøger, om deltagelse i klubfodbold øger livskvaliteten hos mænd med prostatakræft. Derudover vil  forskerne undersøge, hvordan fodbold påvirker fastholdelse af den fysiske aktivitet, muskelstyrke, knogler og fedtvæv. 


(Fyens Stiftstidende 10-05-2017)


Link til originalartiklen

08.05.2017

Danske patienter bliver tilbudt kræftvaccine som de første i verden

Uhelbredeligt syge patienter på Herlev Hospital får nu som de første i verden en behandling med en helt ny type immunterapi–vaccine mod knoglemarvskræft, som skal sørge for at holde sygdommen under kontrol.


(Berlingske 05-05-2017)


Link til originalartiklen

08.05.2017

Rigshospitalet har ikke længere monopol på lungehindekræftbehandling

Nordjyder, der har fået lungehindekræft af asbest, slipper nu for at rejse til København for at blive behandlet. Tidligere skulle patienterne tage den lange tur til Rigshospitalet, men nu er der åbnet op for behandling på Aalborg Universitetshospital.


(DR 07-05-2017)


Link til originalartiklen

08.05.2017

Ny app beskytter din krop mod solen

Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne vil gerne forebygge hud– og modermærkekræft blandt alle danskere – herunder folk, der arbejder udendørs.Derfor er de gået sammen med 3F for at sætte fokus på solbeskyttelse for udendørsarbejdere, der udsættes for meget uv–stråling fra solen i løbet af arbejdsdagen.


(Mester Tidende 08-05-2017)


Link til originalartiklen

04.05.2017

Screening for æggestokkræft eller ej

Der er endnu ikke nogen undersøgelser, der kan argumentere for, at det kan betale sig at tilbyde alle kvinder screening for kræft i æggestokkene. På Aarhus Universitet starter man nu et studie, hvor en række praktiserende læger kan sende kvinder til scanning på et hospital, hvis de har diffuse symptomer. – Kvinder med æggestokkræft behøver ikke at have ondt i selve underlivet, de kan have ubestemte gener i hele maveregionen. Men i stedet for at lægen sender patienten hjem og ser tiden an, har han nu mulighed for at sende hende til en ultralydsscanning, siger professor Peter Vedsted fra Aarhus Universitet.


(Propatienter 01-05-2017)


Link til originalartiklen

04.05.2017

Forældre skal nu have klar besked om HPV-vaccine

Københavns Kommune går nu til kamp mod HPV ude på byens folkeskoler. Et enstemmigt børne– og ungeudvalg har besluttet at pålægge Børne– og Ungdomsforvaltningen at udarbejde et forslag til styrket indsats for seksuel sundhed. I forslaget skal indgå, at sundhedsplejen i København deltager på forældremøder i alle skoler i løbet af 6. klasse med særlig fokus på oplysning om seksuel sundhed, herunder HPV–vaccine. Og at målet med indsatsen er at sikre øget deltagelse i HPV–vaccination.


(Berlingske 02-05-2017)


Link til originalartiklen

01.05.2017

Længe ventet værktøj skal gøre læger klogere på piger i HPV-udredning

Piger og unge kvinder, der mistænker HPV–vaccinen for at have gjort dem syge, skal udredes og behandles både bedre og hurtigere. Sådan lyder det fra Danske Regioner, der nu vil oprette en fælles database, hvor lægerne på landets fem særlige HPV–centre skal dele viden om alle patienter. Sundhedsordførere på Christiansborg er tilfredse med initiativet, men flere af dem kan bare ikke forstå, hvorfor databasen først kommer nu. Direktør Leif Vestergaard Pedersen, Kræftens Bekæmpelse, kritiserer også, at det først sker nu.


(dr.dk 01-05-2017)


Link til originalartiklen

01.05.2017

Ny app skal stoppe ulovligt salg af cigaretter, øl og Oddset-kuponer

Projektchef Niels Them Kjær fra Kræftens Bekæmpelse er positivt stemt over for den nye app, Smart ID, som 14 producenter og forhandlere af tobak, alkohol og spil nu har lanceret. Appen skal sætte en stopper for det ulovlige salg af cigaretter, øl og Oddsetkuponer til mindreårige. Ved at koble appen op på brugernes NemId kan den bruges som gyldig billedlegitimation. Og det er et godt første skridt på vejen mod færre unge rygere, mener Niels Them Kjær.


(Politiken 01-05-2017)


Link til originalartiklen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 158

1 2 3 4 5 6 7 8