Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
12.06.2019

Herlev Hospital køber kræftscanner for millionarv

En arv på 20 millioner kroner har gjort det muligt for Herlev Hospital at købe en avanceret PET/CT scanner. - Fra den øverste hylde, som hospitalet normalt ikke har mulighed for at vælge, siger cheffysiker Brian Holch Kristensen. Scanneren gør det muligt at strålebehandle kræftpatienter mere præcist end tidligere.


(TV2 Lorry 11-06-2019)


Link til originalartiklen

10.06.2019

Hospital fortsatte forkerte brystkræfttjek af kvinder på trods af lægeadvarsler

Trods advarsler fra lægefaglig side fortsatte Odense Universitetshospital (OUH) gennem 21 måneder med at undersøge yngre kvinder, der er arveligt disponeret for brystkræft, i strid med de nationale retningslinjer. I følge Kræftens Bekæmpelse var retningslinjerne klare for yngre kvinder med ”moderat” arvelig disposition for brystkræft, og overlæge Janne Bigaard afviser, at de åbnede mulighed for mange forskellige fortolkninger, som anført af OUH. - Vi synes, retningslinjerne har været meget klare, også ud fra et fagligt synspunkt. Disse kvinder har en øget risiko for at udvikle brystkræft i forhold til andre kvinder og skal selvfølgelig passes bedst muligt på. Det gør man med en kombination af ultralyd, røntgen og lægeundersøgelse, siger Janne Bigaard.


(Jyllands-Posten 10-06-2019)

10.06.2019

Hele klassen inddrages i sorgarbejdet

Børn og unge, der mister en forælder eller søskende kan få trivselsproblemer. For at forhindre det, forsøger Sønderborg Kommune at inddrage hele klassen, når et barn oplever sorg. Kommunens sorggruppe er rykket ud på skolerne. Og det er de berørte børn glade for. - At tale med de andre gav mig mere mod på at leve videre, siger Kathrine fra 9. klasse. Kræftens Bekæmpelse roser Sønderborg kommune. Andre kommuner vil  gøre Sønderborg kunsten efter og repræsentanter fra Herning Kommune har for nylig været på besøg. 


(TV2 Nyhederne 10-06-2019)

06.06.2019

NGO'er: Det ønsker vi os af den nye statsminister

Så er den lange valgkamp forbi og et nyt folketing ved at tage sin form. I den andledning er 15 NGO'er og organisationer blevet spurgt, hvad de ønsker sig af landets nye statsminister. Jesper Fisker, der er adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, fremhæver højere priser på cigaretter. En pakke skal helt op og koste 90 kr. - Der skal være markant højere priser på tobak, siger Jesper Fisker. Han ønsker desuden flere ressourcer til sundhedsvæsnet generelt. - Vi har et sundhedsvæsen, der er under pres, og det går ud over patienterne, fastslår han. 


(BT 06-06-2019)

06.06.2019

Røgfri fodbold på vej

I både Odense og Aarhus er der udsigt til mindre tobaksrøg under fodboldkampe på byens stadions. I Odense kom Sundhedsudvalget på sit seneste møde frem til, at kommunen bør lave en aftale med OB med henblik på at gøre Nature Energy Parks tribuner røgfri. Det indgår som en del af kommunens vision om at gøre Odense røgfri i 2030. Tobakstågerne letter også i Aarhus. Efter ønske fra publikum udvides Ceres Park med flere røgfrie områder.


(fyens.dk 06-06-2019)

04.06.2019

Efter partilederrunde: Udsigt til dyrere cigaretter

Cigaretterne bliver efter alt at dømme dyrere efter Folketingsvalget. Det står klart efter den store partilederrunde i DR's Koncerthus mandag aften. Debattens første emne var priserne på cigaretter, og Liberal Alliances Anders Samuelsen begyndte med en forudsigelse, der skulle vise sig at ramme ret godt: - Jeg er sikker på, at prisen på smøger kommer op efter dette her valg. Det er der et kæmpe flertal for, lød det fra Samuelsen. Spørgsmålet er så, hvor dyre cigaretterne skal være – og hvordan. Langt de fleste partier har under valgkampen givet et bud på en pris, men der er ikke kommet et klart tal fra Socialdemokratiet, selvom partiformand Mette Frederiksen medgiver, at S vil støtte prisstigninger i en eller anden form.


(dr.dk 04-06-2019)


Link til originalartiklen

04.06.2019

Politisk flertal for at lovgive mod røg i skoletiden

Flere af partierne på Christiansborg er parate til at lovgive for at indføre røgfri skoletid på samtlige uddannelsesinstitutioner, der henvender sig til børn og unge under 18 år. Den røgfrie skoletid skal både gælde for grundskolen, efterskoler og alle ungdomsuddannelserne. - Det handler om at sikre, at der er røgfrie miljøer, hvor børn og unge færdes, og det gør de i høj grad på vores uddannelsesinstitutioner. Der skal de ikke tillægge sig en dårlig vane med tobak, forklarer sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V). Venstre lancerede tidligere i valgkampen en ni-punktsplan, der skal få færre til at ryge, og heriblandt var forslaget om en røgfri skoletid. Et forslag, som flere partier bakker op om, bl.a. SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og de Konservative. Dog er det ikke alle partier, der er med på ideen om, at et rygeforbud også skal gælde personer over 18 år - eksempelvis skolelærere. 


(dr.dk 04-06-2019)


Link til originalartiklen

03.06.2019

Danmark i toppen af uhyggelig kræftstatistik: 'Det er virkelig en tragedie'

Lungekræft stod i 2016 for hele 24 pct. af alle kræftrelaterede dødsfald i Danmark. Det vil sige, at lige knap hver fjerde dansker, der i 2016 døde af kræft, døde af lungekræft. Det viser en ny rapport fra EU's statistikkontor, Eurostat. Dermed ligger Danmark helt i toppen af listen over den uhyggelige kræftstatistik - kun overgået af Ungarn, hvor 27 pct. af kræftrelaterede dødsfald i 2016 skyldtes lungekræft. - Det er en tragedie, lyder det fra Niels Them Kjær, projektchef for tobaksforebyggelse hos Kræftens Bekæmpelse. Ifølge ham er det ikke til at komme udenom, at det er rygning, der er årsagen. Forskning viser da også, at rygning er skyld i mindst otte ud af ti tilfælde af lungekræft, og at kun få overlever.


(BT 31-05-2019)


Link til originalartiklen

03.06.2019

Lone fik hjælp af en navigator

Da førtidspensionist Lone Christensen fik konstateret kræft, kom hun ind i en uoverskuelig verden med lægelige fagudtryk, diagnoser og nedture. Hun fik hjælp af Karen, der som frivillig navigator i Kræftens Bekæmpelse hjælper socialt sårbare kræftpatienter gennem deres kræftforløb. - Karen er mine ører, og hun er også mange gange min mund. For jeg er ikke så meget inde i de fagudtryk, som lægerne bruger, men det er hun. Hun er gammel hjemmesygeplejerske, og så kan hun spørge meget bedre ind til tingene, end jeg selv kan, fortæller Lone Christensen.


(Fagbladet 3F 02-06-2019)


Link til originalartiklen

29.05.2019

Flere børn i fattige familie ryger

For hver gang en 15-årig i en rig familie begynder at ryge, er der fem børn fra fattige familier, der begynder at ryge. Det viser tal fra Skolebørnsundersøgelsen fra Statens Institut fra Folkesundhed. Administrende direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker siger, at det er katastrofalt, fordi halvdelen af dem, der ryger vedvarende vil dø af det. 


(Ekstra Bladet 29-05-2019)


Link til originalartiklen

29.05.2019

E-cigaretter er ikke et godt alternativ til cigaretter

Forskere har fået nye informationer omkring skadeligheden ved e-cigaretter. De er ikke et godt alternativ til de normale cigaretter, og især to smagsvarianter skal man passe på, skriver Avisen.dk. Forskningen har fundet sted på medicinstudiet på Stanford University School of Medicine, og ifølge studiet er de værste varianter  kanel og mentol. Men faktisk bør man helt holde sig fra det, siger Professor Joseph Wu, der er seniorforfatter på studiet. 


(Avisen.dk 29-05-2019)


Link til originalartiklen

28.05.2019

Det sidste kryds på hospice: "Man har en stemme indtil det sidste"

På Hospice Limfjord i Skive stemmer mange af patienterne for sidste gang i deres liv. En af dem er Anette Larsen: - Det har været ligeså vigtigt for mig at stemme i år, som det har været alle de andre år. Der er ikke noget i mit liv, der er forandret, andet end at jeg skal tage hensyn til min sygdom. Altså jeg er jo et levende menneske stadigvæk, siger Annette Larsen, der er dødeligt syg af kræft i både lunger, nyre og spytkirtel. At sætte et kryds er med til at give håb, fortæller personalet.


(TV Midt Vest 28-05-2019)


Link til originalartiklen

20.05.2019

Medicinen æder hospitalernes penge

De seneste år har læger, sygeplejersker og pårørende advaret om, at de ikke kan løbe hurtigere, og at de årlige besparelser er en direkte trussel mod patientsikkerheden. Stigende udgifter til medicin sluger nemlig de ekstra penge, som politikerne har tildelt hospitalerne, er vurderingen fra Lægeforeningen. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby afviser at sygehusmedicin æder budgetterne op og peger på, at regeringen år for år har tilført flere penge.


(Politiken 20-05-2019)

18.05.2019

Socialdemokraterne vil hæve cigaretprisen for unge, men ikke for ældre

Socialdemokraterne vil hæve cigaretprisen for de unge, mens ældre rygere skal slippe for at betale ekstra. Således er ideen om differentierede tobakspriser skruet sammen, skrev blandt andet DR.dk. Hos Kræftens Bekæmpelse er direktør Jesper Fisker grundlæggende glad for udmeldingen fra partiet, hvis holdning til hævede tobakspriser har været efterspurgt under valgkampen. - Det er glædeligt, at Socialdemokratiet nu bevæger sig opad i forhold til prisen. Det har vi efterlyst i et stykke tid. Men det er lidt luftigt og ikke tænkt ud i den konkrete udførelse endnu, siger Jesper Fisker.


(Dr.dk 18-05-2019)


Link til originalartiklen

16.05.2019

Farlig asbest bør fjernes fra mindst en million danske huse

Der er mindst en million tage med asbest i Danmark, og de kan være farlige for vores helbred. Sådan lyder det fra flere eksperter på området, der nu anbefaler, at asbesten bliver fjernet. - Set ud fra et folkesundhedsmæssigt synspunkt vil der være menneskeliv at hente, sigerTorben Sigsgaard, der er professor på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet. Efterhånden som tagene bliver slidte, hvirvler asbestfibrene rundt i luften omkring os, og de kan være særdeles farlige at få ned i lungerne. De seneste tal viser, at der i 2017 var 160 personer, som fik aggressive kræftsygdomme relateret til asbest.


(Dr.dk 16-05-2019)


Link til originalartiklen

16.05.2019

Tidligt lægebesøg reddede Sigurd: Mænd skal holde øje med syv tegn på kræft

Mænd skal blive bedre til at gå til lægen, når de oplever eksempelvis uforklarligt vægttab, længerevarende hoste eller ændrede modermærker. Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse i dag kampagnen "De Syv Tegn", som skal øge mænds opmærksomhed på kroppens signaler.


(dr.dk 16-05-2019)


Link til originalartiklen

15.05.2019

Frederiksberg forbyder lærere og pædagoger at ryge i arbejdstiden

Det er fremover forbudt at ryge i arbejdstiden for medarbejdere på daginstitutioner og skoler, det har en enig kommunalbestyrelse i Frederiksberg Kommune vedtaget. Bag forslaget står Socialdemokratiet. - Vi kan se at antallet af børn og unge stiger, og rygning er uden samligning den største dræber. Så vi tænkte, der skulle ske noget nyt, for det går den forkerte vej, siger Socialdemokratiets politiske ordfører i kommunalbestyrelsen, Sine Heltberg. Hos Frederiksberg Lærerforening er man ikke begejstrede for beslutningen.


(TV2 Lorry 15-05-2019)


Link til originalartiklen

14.05.2019

Roundup-erstatninger for 14 milliarder

Flere amerikanere har anlagt og vundet retssager mod kemigiganten Bayer/Monsanto, fordi de ifølge dommen har fået kræft efter brug af ukrudtsmidlet Roundup. I den seneste retssag fik ægteparret Alva og Alberta Pilliod tilkendt to milliarder dollar - svarende til godt 13 milliarder kroner. Men der er flere retssager på vej. Indtil videre har over 13.400 personer i USA meddelt, at de vil lægge sag an for at have fået kræft af brugen af Roundup. Bayer afviser alle anklager og har appelleret dommen.


(Dr.dk 14-05-2019)


Link til originalartiklen

10.05.2019

Ringstedsagen: 304 kvinder kan have fået mangelfulde undersøgelser

Antallet af brystkræftramte kvinder, som kan have fået en mangelfuld undersøgelse, er på halvanden måned steget fra 221 til 304. Region Sjælland har gennemgået flere tusinder kvinders journaler i sagen, og resultatet er altså, at over 300 kvinder kan være berørt. Styrelsen for Patientsikkerhed har varslet et påbud mod sygehuset og Region Sjælland. Styrelsen mener, at patientsikkerheden kan være i fare, fordi sygehuset i en række tilfælde har tilbageholdt information om tegn på kræft. Ved deciderede genundersøgelser af kvinder er der foreløbig fundet ni kvinder med brystkræft ud over den kvinde, som startede sagen. De 304 kvinder er derudover.


(dr.dk 09-05-2019)


Link til originalartiklen

09.05.2019

Valg-opfordring: Spørg politikerne 'hvordan de ved det'

Videnskab.dk er gået ind i valgkampen. Det gør mediet med hashtag-kampagnen #HvordanVedDuDet? Alle danskere inviteres til at deltage i kampagnen, som skal motivere politikerne til at bruge videnskabelige facts i debatterne frem mod de kommende valg til EU-Parlamentet og Folketinget. Svenskerne stillede spørgsmålet ’Hur vet du det?’ til deres politikere under den svenske valgkamp i 2018 - og det virkede ifølge Videnskab.dk. Mediet opfordrer danskerne til at stille politikerne spørgsmålet, om 'hvordan de ved det,' når politikerne kommer med påstande under valgdebatterne. Det kan både stilles, når man møder kandidaten på gaden og på sociale medier.


(Videnskab.dk 09-05-2019)


Link til originalartiklen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 207

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10