Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
30.03.2020

Social isolation ærgrer pensionistpar

I Svendborg må pensionisterne Ole og Louise opgive samværet med børnebørnene. Og det gør ondt helt ned i maven. De er også kede af, at de ikke længere kan hjælpe til i Kræftens Bekæmpelses rådgivning, hvor de begge i normale tider arbejder som frivillige et par gange om måneden.


(Politiken 30-03-2020)


Adgang til artiklen mod afgivelse af informationer

26.03.2020

Ny type immunterapi hæmmer spredning af æggestokkræft

En type immunterapi – foreløbig testet på mus – lover godt for fremtidens behandling af kræft i æggestokkene, der ofte opdages for sent med høj dødelighed til følge. Bag studiet står en forskergruppe fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet.


(Aarhus Universitet 26-03-2020)


Læs artiklen

26.03.2020

Kræftramte Rikke skriver "positivliste"

33-årige Rikke Keller er uhelbredeligt syg af kræft, der er eskaleret, mens coronavirussen har lagt sig over Danmark. Hun har brug for noget rart at tænke på, når tankerne bliver for dystre. Derfor noterer hun alt det gode, hun oplever, ned på en liste: Hun har fundet en flot paryk. Et gospelkor har sagt ja til at synge ved hendes begravelse, og at de nye elevationssenge kommer i næste uge.


(Politiken 26-03-2020)


Adgang til artiklen mod afgivelse af informationer

25.03.2020

Ny teknologi skal overvåge coronasmittede patienter

Et nyt banebrydende overvågningssystem, der anvender kunstig intelligens og trådløs teknologi, skal nu overtage overvågning patienter. Det vil dels mindske risikoen for at smitte med corona. Og dels frigøre sundhedspersonale. Kræftens Bekæmpelse har støttet udviklingen af systemet.


(Danmarks Tekniske Universitet 25-03-2020)


Læs artiklen

24.03.2020

Kontakt nu lægen ved mistanke om kræft

De praktiserende lægers formand, Christian Freitag, læger frygter, at patienter med symptomer på alvorlige sygdomme som kræft undlader at gå til deres praktiserende læge, fordi de er bange for at overbelaste sundhedsvæsenet. Men man skal ringe til lægen, hvis man har symptomer, der kan være kræft.


(Randers Amtsavis 24-03-2020)


Læs artiklen

24.03.2020

Stor tillid til myndighederne og Kræftens Bekæmpelse

På en skala fra 0 til 10 ligger Kræftens Bekæmpelse og andre organisationer på anden pladsen lige efter myndighederne i danskernes vurdering af troværdig information om corona. På en skala fra 0 til 10 får de statslige hjemmesider 9,2, danske organisationer som Kræftens Bekæmpelse og Ældresagen får 9,1 mens danske medier får 8,3 og sociale medier kun 5,5.

 


(Trygfonden 24-03-2020)


Download undersøgelsen her

24.03.2020

Tobak øger muligvis risikoen for at dø af corona

Tobak kan muligvis gøre menneskers lunger mere modtagelige for coronavirus, så risikoen for at dø er større. Det tyder ny forskning på. Forskningen er udført på baggrund af data fra Kina, hvor langt flere mænd end kvinder dør af corona. I Kina ryger 44,8 procent af mændene og kun to procent af kvinderne.


(TV2 24-03-2020)


Læs artiklen

23.03.2020

Corona-isolation kan sætte sig på psyken

For tiden sidder coronakarantæne-ramte alene i sommerhuse, endnu flere er kollektivt isoleret med familien i hjemmet, og en særlig gruppe er afsondret under hospitalsindlæggelse. Det kan udløse alvorlige psykologiske reaktioner, forklarer psykolog Ida Koch. Hun minder om, at de, der er særligt sårbare for corona, også er i større risiko for at få psykiske reaktioner: - Forestil dig at være forældre til et kræftsygt barn, som du kun kan besøge i meget begrænset omfang. En forfærdelig situation rent psykologisk for både forældre og barn, siger hun


(Videnskab.dk 23-03-2020)


Læs mere

22.03.2020

Kræftramte Pernille i nødråb: Søger en at gå i karantæne med

Pernille Gaarde er terminal kræftpatient og har isoleret sig fuldstændig på grund af frygten for corona. Men hun kan ikke klare sig selv og søger en hjælper, der vil isolere sig sammen med hende og køre hende fra Kolding til kemobehandling i Herlev, hvor de er specialister i den sjældne form for kræft, hun har. Pernille kan ikke selv køre, da hun i forbindelse med sin kemo får antihistamin. Det sløver, og derfor er det ikke forsvarligt at køre selv.


(TV2.dk 22-03-2020)


Læs mere

22.03.2020

Kræftsyge Lone Dybkjær: 'Selv i disse tider er der plads til mig'

Den tidligere politiker og statsministerfrue Lone Dybkjær har kræft og måtte forleden to dage på hospitalet for at få tappet vand ud af lungerne. Trods corona mødte hun en hospitalsafdeling med 'plads og opmærksomhed til at behandle sådan én som mig,' som hun udtrykkert det. - Som én med et permanent sygdomsforløb kan jeg kun være taknemmelig for, hvor godt sundhedsvæsenet fungerer, siger hun.


(bt.dk 22-03-2020)


Læs mere

19.03.2020

Kræftens Bekæmpelse klar med ny rådgivning

Patienter og pårørende kan stadig få gratis rådgivning fra Kræftens Bekæmpelse. Rådgivere sidder klar ved telefonerne og foreningen har oprettet en ny hjemmeside, der giver svar på de hyppigst stillede spørgsmål.


(TV 2 Lorry 19-03-2020)


Se indslaget

19.03.2020

69-årig corona-helt: Vibeke bringer hver dag en ny ret ud til folk i Odder

I Odder har 69-årige Vibeke Bjerregaard Iversen valgt at rejse sig fra sofaen og i stedet hjælpe sine corona-ramte medmennesker. Hun er begyndt at lave mad og bringe ud til borgere i Odder, der ikke har det store overskud til indkøb og madlavning for tiden. 


(BT.dk 19-03-2020)


Læs artikel

19.03.2020

Eksperter er enige: Dette er den bedste måde at stoppe med at ryge

Næsten en fjerdedel af alle danskere ryger dagligt eller lejlighedsvist. En stor del af dem ønsker at kvitte cigaretterne. Faktisk vil 62 % af dagligrygerne gerne holde op med at ryge. Det viser tal fra undersøgelsen Danskernes Rygevaner 2018, som er foretaget i et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Sundhedsstyrelsen, Lungeforeningen og Kræftens Bekæmpelse. Men hvordan gør du det bedst?


(BT.dk 19-03-2020)


Læs artikel

19.03.2020

Kræftens Bekæmpelse har 'corona-taskforce'

I disse dage og uger har også de ansatte i Kræftens Bekæmpelse andre arbejdsforhold grundet corona. Men de knokler stadig løs. Læge Bo Andreassen Riix, der er chef for Kræftens Bekæmpelses Analyse & Udvikling i afdelingen for Patient & Pårørendestøtte, fortæller, at foreningen har nedsat en særlig taskforce, der oplyser kræftsyge og pårørende om coronavirus. - Vi er leddet mellem myndighederne og patienterne. Vi tager deres anbefalinger og gør dem relevante for vores patienter og pårørende, siger Bo Andreassen om rådgivningen, der foregår over telefonen, digitalt og via Skype.


(Dagens Medicin 19-03-2020)

17.03.2020

Dronning Margrethe i historisk tale

I en historisk tale til nationen tirsdag aften opfordrede dronning Margrethe til, at danskerne står sammen i en krisetid og tager corona alvorligt. Dronningen takkede varmt ’alle, der holder de nødvendige funktioner i vores samfund i gang’ - hun nævnte her sundspersonalet - og appellerede til, at alle danskere følger myndighedernes rådf or at undgå smittespredning.


(dr.dk 17-03-2020)


Se eller gense talen her

17.03.2020

Mette F: Sundhedspersonalet kan havne i 'mareridt'

Statsminister Mette Frederiksen (S) frygter, at sundhedspersonalet i Danmark kan komme til at stå i ’et mareridt.’ Det sagde hun i går på et pressemøde, hvor hun annoncerede flere nye regeringstiltag for at inddæmme coronasmitten. Bl.a. forbydes forsamlinger på over 10 personer midlertidigt. Mette Frederiksen talte om et scenarie for sundhedspersonalet med ’umenneskeligt lange vagter med overfyldte afdelinger og mangel på hænder.’ - Vi har set det i Italien, og det er nu, vi skal gøre alt, hvad vi kan, fastslog hun.


(Tv 2 Østjylland 17-03-2020)


Læs mere

17.03.2020

Corona kan ramme Danmark skævt

Uligheden i sundhed vil også kunne vise sig under coronaepidemien. I nogle egne bor ekstra mange af de sårbare af os, og derfor kan disse egnes sundhedsvæsner bliver hårdt presset. Der bor særligt mange sårbare for sygdommen i yderkommunerne, hvor mange ældre har rundet 80 år. Samtidig har folk her generelt et dårligere helbred at stå imod med.


(dr.dk 17-03-2020)


Læs mere

17.03.2020

Kræftoperationer i Norge udsættes

I Norge har kræftpatienter på Sykehuset Innlandet og Haukeland fået besked om, at deres kræftoperation udskydes. Det gælder for kræftpatienter, som vurderes at have såkaldt lav risiko og hvis operation derfor kan foregå på et senere tidspunkt, hvor sygehusene ikke er presset af den aktuelle corona-situation.


(nrk.no 17-03-2020)


Læs mere (på norsk)

16.03.2020

Sygehuse lukker ned for almindelig drift: Det betyder det for din operation

Regeringen og sundhedsmyndighederne har meddelt, at sundhedsvæsenet lukker ned for al almindelig drift på grund af den nuværende situation med corona, der bliver prioriteret. Men hvad betyder det for din operation? Ifølge et notat fra Sundhedsstyrelsen, er det patienter med sygdomme, der ikke er akutte og livstruende, som ikke skal behandles under epidemien. Sundhedsstyrelsen understreger dog, at der er tale om en overordnet vejledning, og der vil være behov for en lægefaglig vurdering på det enkelte sygehus. Præcis hvilke patienter, der behandles, bør baseres på en konkret lægefaglig vurdering.


(dr.dk 14-03-2020)


Læs hvilke operationer der kan blive udsat

16.03.2020

Kræftoverlever: Jeg fløj hjem med gummihandsker på

Jan Fredholm lider af velbehandlet, men uhelbredelig blodkræft. Som kræftoverlever med den uhelbredelige blodkræftsygdom kronisk lymfastisk leukæmi, priser han sig lykkelig for, at han fik en ny form for eksperimental behandling, der har gjort ham så rask, som han kan blive med den alvorlige sygdom. Han har en rum tid levet sit liv, som han plejer. Det vil blandt andet sige, arbejdet og rejst. Men for 14 dage siden bankede den frygtede COVID-19 pludselig på og mindede ham om hans sårbare situation. Nu arbejder han hjemmefra, og hustruen klarer alle indkøb.


(sn.dk 16-03-2020)


Læs en kræftpatients beretning i en tid med coronavirus

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 214

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10