Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
23.11.2022

Niels' kone havde kræft: Nu hjælper han andre med sygdommen inde på livet

Niels Truelsen er blandt de 10, som har meldt sig som frivillig til Kræftens Bekæmpelses nye tilbud, hvor patienter og pårørende kan modtage hverdagshjælp. Han har selv oplevet, hvor meget hjælpen kan betyde, når kræft rammer familien.


(Sjællandske 23-11-2022)


Mød Niels her

22.11.2022

Da kræften ramte, røg skægget i skraldespanden

I februar 2019 fik Morten Jepsen konstateret nyrekræft. Få dage efter fortalte konen, at hun bar deres andet barn. - Jeg troede ikke, jeg ville leve til at se mine børn vokse op, fortæller en kræftfri Morten i dag.


(Jyske Vestkysten 21-11-2022)


Mød Morten Her

17.11.2022

Christina Stjerneby fik stillet sin kræftdiagnose over telefonen: 'Så går min verden bare i sort'

Christina Stjerneby fra Grejs fik at vide, at hun havde kræft over et telefonopkald med lægen. Nu opfordrer hun til at gøre op med denne praksis, så ingen kommer ud for det, hun har været igennem.


(Vejle Amts Folkeblad 17-11-2022)


https://vafo.dk/artikel/christina-stjerneby-fik-stillet-sin-kr%C3%A6ftdiagnose-over-telefonen-s%C3%A5-g%C3%A5r-min-verden-bare-i-sort

14.11.2022

Donald var for syg til at danse: Nu er han til finalen i 'Vild med dans'

Desværre måtte den 57-årige tømrer trække sig i sidste øjeblik, da hans helbred blev forværret. Men nu er han troppet op til finalen i danseprogrammet, hvor B.T. møder ham på den røde løber forud for det store finaleshow. - Jeg har det meget bedre nu, fortæller Donald La Verne Smith. Jeg havde fået noget infektion. Og så røg mine infektionstal helt i vejret, og det er jo på grund af kemoterapi, så har man ikke noget immunforsvar.


(BT 14-11-2022)


https://www.bt.dk/film-tv-og-streaming/donald-var-for-syg-til-at-danse-nu-er-han-til-finalen-i-vild-med-dans

11.11.2022

Rørt bueskytte får sine medaljer tilbage: - De hører kun til om hendes hals

Den professionelle bueskytte Kirstine Klausen blev meget overrasket og rørt, da hun fik lov til at beholde de EM- og VM-medaljer, som hun ellers havde solgt for at støtte Kræftens Bekæmpelse. - Den dag du får børn eller børnebørn, så vil de helt sikkert gerne se de medaljer, og derfor har jeg besluttet, at medaljerne skal blive hos dig, for det er dér, de hører hjemme, lød det fra købmand Henrik Hedegaard, der havde købt medaljerne for at støtte kræftsagen.


(TV MidtVest 10-11-2022)


Mød Kirstine og Henrik her

10.11.2022

Kronisk kræftramt: Kræften har lært mig at samle på magiske øjeblikke

Fællesskab med andre kræftramte er uvurderligt. Som kronisk kræftramt mand kan jeg nogle gange gå og filosofere eller undre sig over, hvorfor kræften lige ramte mig. Hvorfor ikke en anden? Når man er i den situation, kan det indimellem være svært at holde humøret oppe. Men her hjælper Elefanthuset – mødested for kræftramte mænd i København. 


(Politiken 10-11-2022)


Læs mere (bemærk: bag betalingsmur)

27.10.2022

Min første mammografi: - To dage senere kom svaret. Men det var ikke det svar, jeg havde regnet med.

Kort efter Vibekes 50-års fødselsdag bliver hun indkaldt til sin første mammografi. Et tilbud, hun gladeligt tager i mod – for det er jo blot et rutinetjek. Men da hun bliver indkaldt til runde to, begynder tankerne, for årligt får 5.000 danske kvinder brystkræft. Er hun én af dem?


(Alt for Damerne 27-10-2022)


https://www.alt.dk/sundhed/brystkraeft-og-mammografi

21.10.2022

Jytte og Kaj mistede deres søn til kræft: - Folk undgik os

Da Jytte og Kaj mistede deres søn kræft, oplevede de, at folk vendte om og gik den modsatte vej, når de kom gående på gaden. For de ville ikke se sorgen i øjnene. ”Det var nærmest, som om vi havde pest”, husker Jytte. De står frem med et ønske om at bryde tabuet om sorg og for at bakke op om den store Knæk Cancer-indsamling.


(Ude og Hjemme 29-10-2022)


Læs mere her

20.10.2022

Esben Dalgaard skal holde pause i kræftbehandlingen: - Det er uhyggeligt

Skuespiller Esben Dalgaard, der er Knæk Cancer-vært i år, har modtaget sin næstsidste immunterapi, inden han holder pause i behandlingen på ubestemt tid. Dalgaard har uheldbredelig modermærkekræft.


(Billed Bladet 20-10-2022)


Mød Esben her

19.10.2022

Heidi opgiver ikke sin butik, selv om hun skal kæmpe mod brystkræft

Da butiksindehaver Heidi Daugaard fra Brædstrup for nylig fik konstateret brystkræft, smed hun ikke alt, hvad hun havde i hænderne og lukkede sin forretning, brugskunst-butikken Karmen. Heidi Daugaard gjorde præcis det omvendte: Hun trådte på speederen og begyndte at lægge planer for at flytte og udvide butikken. Heidi Daugaard har mange fremtidsplaner, og en af dem er at få gjort noget mere ud af begivenheden Lyserød Lørdag, som Kræftens Bekæmpelse har for at få fokus på netop brystkræft.


(Horsens Folkeblad 19-10-2022)


https://hsfo.dk/artikel/heidi-opgiver-ikke-sin-butik-selv-om-hun-skal-k%C3%A6mpe-mod-brystkr%C3%A6ft

18.10.2022

Læger og patientforeninger: Erfaringer fra kræftpakkerne kan mindske overdødelighed i psykiatrien

Mennesker med alvorlige psykiske sygdomme lever op til 20 år kortere end gennemsnittet. Også efter valget skal det være et af de vigtigste politiske indsatsområder, skriver Jane Alrø Sørensen, Mia Kristina Hansen, Camilla Rathcke og Jesper Fisker.


(Altinget 18-10-2022)


https://www.altinget.dk/sundhed/artikel/laeger-og-patientforeninger-brug-erfaringer-fra-kraeftplanerne-til-at-mindske-overdoedeligheden-i-psykiatrien

17.10.2022

Da Louise fik kræft, blev lam i den ene side og blev bedt om at planlægge sin egen begravelse, tænkte hun: - Det skal fandme være løgn

Når 44-årige Louise Bagger Kolbye trækker i den prikkede kjole og fjerboaen, sætter håret op og maler kinderne, er det kulminationen på mange års sygdom, uheldige hændelser og smerter. I det farvestrålende tøj bliver hun en anden for en kort stund, og i denne korte stund behøver hun ikke at tænke på andet end at gøre børn glade. - Det fyldte så meget, at jeg hele tiden skulle forholde mig til at være syg. Jeg kan heller ikke se en film om nogen, der har kræft. Jeg kan heller ikke holde ud af se "Knæk Cancer" på TV2.


(Fyens Stiftstidende 16-10-2022)


https://ugeavisen.dk/melfarposten/artikel/da-louise-fik-kr%C3%A6ft-blev-lam-i-den-ene-side-og-blev-bedt-om-at-planl%C3%A6gge-sin-egen-begravelse-t%C3%A6nkte-hun-det-skal-fandme-v%C3%A6re-l%C3%B8gn

12.10.2022

27-årige Natja troede, at det var en fedtknude, men lægens besked fik alt til at ramle

Natja Baun er netop blevet færdiguddannet som sygeplejerske, og drømmene for fremtiden er store. Men en besked ændrer pludseligt alt. -Da jeg mærker knuden, bliver jeg både nervøs og bange. Jeg får en tid hos lægen med det samme, som fortæller, at den virker godartet, og at det nok bare er en fedtknude eller cyste. Men hun vil gerne være helt sikker på diagnosen, så hun henviser mig til et kræftpakkeforløb, fortæller Natja.


(Alt for Damerne 11-10-2022)


https://www.alt.dk/sundhed/natja-baun-om-brystkraeft

12.10.2022

Katrine og Martin Greis-Rosenthal er ambassadører for Knæk Cancer: “Fællesskab skaber mere sammenhold”

Over 360.00 danskere lever med en kræftdiagnose og hele to ud af tre danskere er pårørende til en kræftpatient. Nogle af dem er skuespillerparret Katrine og Martin Greis Rosenthal, der i 2020 fik sygdommen tæt ind på livet, da Martins mor fik konstateret leukæmi. Derfor er parret i år ambassadører for Knæk Cancer-kampagnen i samarbejde med Boozt. En kampagne, der gennem de sidste otte år har indsamlet over 5,5 millioner kroner til bekæmpelsen af sygdommen.


(Elle 12-10-2022)


https://www.elle.dk/agenda/katrine-og-martin-greis-rosenthal-er-ambassadoerer-knaek-cancer-faellesskab-skaber-mere

12.10.2022

Merle har solgt perleplader for over 25.000 kroner

Den 8-årige pige samler penge ind til kampen mod kræft, og det går over al forventning. - Vi så Knæk Cancer sidste år, og Merle er meget omsorgsfuld og vil gerne hjælpe folk. Derfor ville hun gerne samle penge ind i år. Jeg spurgte hende, hvordan hun ville hjælpe, og Merle er mega kreativ, så hun foreslog selv at lave perleplader, fortæller hendes mor Pia Abrahamsen.


(Tv 2 Østjylland 12-10-2022)


Læs mere her

10.10.2022

Ny festival i Ry: Dødens Festival sætter døden på dagsordenen

Hvorfor er vi så forskrækkede over at tale om døden? spørger tre kvinder, der med Dødens Festival i Ry vil give en bedre forståelse af døden.


(Midt-Jyllands Avis 10-10-2022)


Læs mere her (bemærk: betalingsmur)

07.10.2022

Regionen afprøver idé om kræftbehandling på hjul: Tidligere patienter er svært begejstrede

Regionshospitalet Gødstrup har i denne uge opsat en trailer, som kan bruges til mobil kræftbehandling uden for regionshospitalet. - Vi vil sikre os, at der ikke bliver gået på kompromis med fagligheden. Vi skal være på patientens side til enhver tid. Vi skal være helt sikkre på, at man bruger den rigtige ekspertise på de rigtige steder, siger Bent Dyrvig, bestyrelsesmedlem i Kræftens Bekæmpelse i Region Midtjylland.


(www.tvmidtvest.dk 06-10-2022)


Læs mere her

03.10.2022

’Det er helt fucked, egentlig’

Du troede, at de var passé. Du troede måske endda, at de var ved at lukke. Men der er stadig lys i rørene i byens solarier. Faktisk har flere af dem fået en makeover, så de er klar til en ny generation, der tager mere sol trods advarsler om rynker og hudkræft. Hvorfor?


(politiken.dk 30-09-2022)


Læs mere her

03.10.2022

Lulu fik fjernet sit bryst på en tirsdag i oktober: - Jeg havde ikke kræft

Lulu Espersen er en af de 500 kvinder, der årligt oplever forstadier til brystkræft. Det kostede hende et bryst og et stort nedslag mellem to stole, hvor ingen greb hende.


(KøbenhavnLiv 02-10-2022)


Læs mere her

30.09.2022

Solarium er blevet populært blandt unge

Brugen af solarium er tilsyneladende i kraftig vækst blandt de 15-25-årige. Det skriver Politiken. Kræftens Bekæmpelse har udgivet en rapport om unges brug af solarier. Den viser, at 16 procent i aldersgruppen går i solarium. For to år siden var det 10 procent. Det bekymrer Peter Dalum, der er projektchef i Kræftens Bekæmpelse. - Den kraftige uv-stråling fra solarier øger markant risikoen for at få modermærkekræft, navnlig hvis man går i solarie i en ung alder, siger han til Politiken.


(Berlingske 30-09-2022)


https://www.berlingske.dk/danmark/solarium-er-blevet-populaert-blandt-unge

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 81

1 2 3 4 5