Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
19.01.2021

Flere røgfrie legepladser

Flere og flere hovedstadskommuner indfører røgfrie legepladser, det viser en rundspørge lavet af  P4 København. Kommunerne oplever, at mange forældre er glade for tiltaget. Kommunerne, der ofte er del af Røgfri Fremtid, mener, at det er afgørende, at små børn på offentlige legepladser ikke ser rollemodeller, der ryger.


(P4 København 19-01-2021)


Lyt med her

19.01.2021

Brystkræft spreder sig oftere hos overvægtige, viser forskning

Kræftceller har en større tendens til at sprede sig hos overvægtige kvinder end hos normalvægtige. Det sætter ny forskning på Syddansk Universitet fokus på. Forsker Rasmus Siersbæk, håber, at forskningen kan føre til bedre behandlingsmetoder,


(fyens.dk 19-01-2021)


Læs mere her

18.01.2021

Svømmer til Sverige for at takke Kræftens Bekæmpelse og hylde livet

Kun to år efter Julie Meldrum Kruse blev lam som følge af en kræftoperation i hjernen, hopper hun i Dragør Havn for at svømme til Sverige. Formålet er at samle ind til Kræftens Bekæmpelse, men også at skabe fokus på hurtigere diagnosticering af unge med alvorlig sygdom,  www.amagernyt.dk eller Læs mere om Julies indsamling her


(Amager Nyt 18-01-2021)


Læs mere her

18.01.2021

Sådan klarede de velgørende organisationer corona-året 2020

Magisterbladet har undersøgt hvad COVID19-epidemien har betydet for en række danske NGO´er , heriblandt Kræftens Bekæmpelse både ifht omtale og indtægter. Bladet har interviewet Jesper Fisker, der bla. fortæller at ,omtalen af Kræftens Bekæmpelse i medierne har været 40 pct. mindre end før krisen, men at  Knæk Cancer er en lakmustest på omfanget af støtte", (og her var resultatet i 2020 jo meget tæt på året før.)


(Magisterbladet 18-01-2021)


Læs hele historien her på side 48 i Magisterbladet

14.01.2021

Forlæng ordning for asbestofre

Det er glædeligt, at Folketinget er på vej til at vedtage nye lov om godtgørelse til asbestofre. Men det er for tidligt at afslutte ordningen i 2025. Sådan skriver Orla Kastrup Kristensen, formand for Regionsudvalget i Nordjylland, Tove Pedersen, formand for Politisk Udvalg, Lokalforeningerne i Aalborg Kommune, og Per Gandrup, næstformand, alle Kræftens Bekæmpelse, i et læserbrev i Nordjyske Stiftstidende. Godtgørelsen skal gives til personer med sygdommen malignt mesotheliom, som hos de fleste viser sig i form af lungehindekræft, men også kan udvikle sig andre steder i kroppen. I det nuværende forslag lægges der op til, at ordningen udløber i 2025, og det er for tidligt, fordi sygdommen udvikler sig meget langsomt.


(Nordjyske Stiftstidende 14-01-2021)

13.01.2021

Behandling af børnekræft: Kræftens Bekæmpelse ser frem til afklaring

Familier med kræftramte børn må væbne sig med tålmodighed for at få endegyldigt svar på, hvad Sundhedsstyrelsens planer er for eventuelle ændringer af børnekræftbehandling i Danmark. Det fremgik af dagens samråd med sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S). Kræftens Bekæmpelse forventer at blive inddraget, når Sundhedsstyrelsen genoptager drøftelserne om fremtidens børnekræftbehandling efter påske.


(www.cancer.dk 13-01-2021)


Læs hele historien her

13.01.2021

Professor:Beskæmmende lidt forskning i bivirkningerne til immunterapi

Cancerimmunterapi anvendes i dag til flere og flere kræftformer og testes i forskellige sygdomsstadier og kombinationer, og behandlingen viser både imponerende resultater i modermærkekræft – hvor det hele startede – og bliver også i stigende grad standardbehandling på tværs af kræftformer, som ex. ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), hoved-hals- nyre- og blærekræft. Men forskning i bivirkningerne til behandlingerne halter bagefter, mener Inge Marie Svane, professor og leder af Nationalt Center for Cancer Immun Terapi på Herlev Hospital.


(Sundhedspolitisk Tidsskrift. 13-01-2021)


Læs hele historien her

12.01.2021

Flere børn med kræft bør testes for genetiske varianter der disponerer for tumorer

​En ny undersøgelse fra Rigshospitalet støttet af bla. Børnecancerfonden og Kræftens Bekæmpelse, understreger vigtigheden af at finde genetiske forandringer hos kræftsyge børn og unge for at kunne målrette og personalisere behandlingen mest muligt.


(www.rigshospitalet.dk 12-01-2021)


Læs hele historien her på Rigshospitalets hjemmeside

06.01.2021

Tobakskuponer forbydes på færgerne fra 1. april

Fra 1. april er det slut med at udlevere tobakskuponer på færgerne. Et flertal i Folketinget har nemlig strammet loven om det generelle reklameforbud for tobaksområdet, så kuponerne også bliver omfattet af forbuddet. Kræftens Bekæmpelse glæder sig over, at tobakskuponerne snart er fortid. - Det betyder, at kunder, der rejser med færgerne, ikke længere vil blive udsat for den form for marketing, det synes jeg er rigtig positivt, siger Niels Them Kjær, chef for tobaksforebyggelse i Kræftens Bekæmpelse.


(P4 Bornholm 06-01-2021)


Lyt med i udsendelsen på P4

06.01.2021

Dansk lægemiddel ser ud til at bekæmpe resistens på tværs af kræftsygdomme

Studier peger på, at præparatet SCO-101 kan modvirke resistens overfor kemoterapi og sandsynligvis også resistens overfor anti-hormonbehandling ved brystkræft. Det vurderer danske forskere på kongressen SABCS 2020,


(propatienter.dk 06-01-2021)


Læs mere her

06.01.2021

Mange ældre opsøger hudlæger på grund af solskader fra barndom og ungdo

I takt med den demografiske udvikling søger flere ældre og gamle patienter hudlæge. Og hudkræft er suverænt den diagnose, der fylder mest hos ældre og gamle. Ifølge årsrapporten ”Kræft i Danmark 2020” fra Kræftens Bekæmpelse er hudkræft blandt de fem hyppigste kræftformer i Danmark.


(Sundhedspolitisk Tidsskrift 06-01-2021)


Læs mere her

06.01.2021

89-årig vaccineret kræftpatient er lykkelig for det 1. stik

Regionerne er begyndt at vaccinere næste målgruppe i corona-vaccinationsindsatsen – de mest sårbare, hjemmeboende ældre. 89-årige kræftpatient Gert Jensen er lykkelig for, at han er én af dem, der nu har fået sit 1. stik på det nyåbnede vaccinationscenter i Odense. ’Jeg er i risikogruppe allerede pga. min kræftbehandling. Og der er ingen grund til at løbe yderligere risiko for, at jeg også skal få corona. For selvom jeg er blevet 89 år, vil jeg gerne hænge i lidt længere endnu,’ siger han.


(P4 Fyn 06-01-2021)


Lyt med her - cirka 1 minut inde i udsendelsen

18.12.2020

Ny måling: Unge under 18 år skal ikke kunne købe alkohol

Knap tre ud af fire danskere ser gerne, at det bliver forbudt at sælge alkohol til unge under 18 år. Det viser en meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget. 72 procent er enten helt eller delvist enige i, at der bør indføres en aldersgrænse på 18 år for køb af alkohol i Danmark. Der er opbakning blandt både rød og blå bloks vælgere. 12 pct. er mod. To af regeringens støttepartier vil hæve aldersgrænsen. S har endnu ikke taget stilling til spørgsmålet, siger sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S).


(Altinget Sundhed 18-12-2020)


Artiklen kan være bag betalingsmur

17.12.2020

Podcast: 'I får børn. Jeg får kemo'

Ditte er 28 år gammel og klar på livet med kæresten Christian, da hun får diagnosen lymfekræft i stadie 4 med spredning til lungerne. Ditte stilles over for et valg: Vil du have den mest effektive behandling, som med stor sandsynlighed ødelægger din fertilitet? Eller vil du have en mindre effektiv behandling, som måske ikke vil skade din fertilitet? Ditte køber en mikrofon og vælger at optage sine tanker til sine efterladte, hvis hun ikke overlever kræften og kemoen.


(Radio Loud 17-12-2020)


Hør podcasten

16.12.2020

Ny guide skal give uhelbredelig syge hurtig lindrende hjælp

Alt for få mennesker med uhelbredelig sygdom får den lindrende behandling, de egentlig har behov for. Det skal en ny guide fra Region Hovedstaden nu forsøge at gøre op med.


(Propatienter 16-12-2020)


Læs artiklen

09.12.2020

Noller jubler: Er endelig kræftfri

’Hold kæft, hvor har jeg lyst til at komme ud at spille lidt. Det har jeg virkelig,’ siger Noller, den ene halvdel af duoen Brødrene Olsen, han helt glad. Det var i sensommeren sidste år, han måtte vinke farvel til sit lange musikalske liv, da han fik konstateret kræft, lymfom i hjernen. Efter et ’dødhårdt kemoforløb’ er han nu erklæret kræftfri.  


(bt.dk 09-12-2020)


Læs mere her

09.12.2020

Danske Patienter vil have sag om niraparib til at gå om i Medicinråde

Syv ud af 10 danske kvinder med æggestokkræft bliver fortsat nægtet behandling med den livsforlængende medicin niraparib på grund af afslag fra Medicinrådet. I vores nabolande og USA har man brugt niraparib og lignende lægemidler i flere år. Her kan man se, at patienter med æggestokkræft lever længere end tidligere. Men her i Danmark fastholder Medicinrådet det ”nej” til at tage lægemidlet i brug, som første gang blev besluttet i januar 2019. Morten Freil, direktør i Danske Patienter kritiserer beslutningen sammen med bl.a. Kræftens Bekæmpelses og flere faglige eksperter. Danske Patienter håber, at sagen kan drøftes ved det kommende rådsmøde.

 


(Onkologisk Tidsskrift 08-12-2020)


Læs mere her

09.12.2020

Rekordmange uddanner sig til praktiserende læge

287 læger ventes i år at gå i gang med det sidste skridt på vejen til at blive praktiserende læge. Det er flere end i rekordåret 2019, hvor tallet var 256.»Det er en rigtig god udvikling, at der samlet set besættes flere hoveduddannelsesstillinger end aldrig før, for vi har brug for væsentligt flere speciallæger i almen medicin. Endvidere er det en god nyhed, at der trods væsentligt flere uddannelsesstillinger procentvis er færre ubesatte stillinger,« siger Gunver Lillevang, formand for PLO’s rekrutteringsudvalg.


(sundhedsmonitor.dk 08-12-2020)


Læs mere her

24.11.2020

Ny teknik skal opdage små kræftknuder i leveren langt tidligere

En ny superfølsom scanningsmetode kan i kombination med avanceret kunstig intelligens finde selv små tumorer i leveren langt tidligere, end det er muligt i dag. Det forklarer lektor Christoffer Laustsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han står i spidsen for et projekt der får tre millioner kroner fra "Knæk Cancer"-indsamlingen, i kategorien "Unge talentfulde kræftforskere".


(Horsens Folkeblad 23-11-2020)


Læs mere her

24.11.2020

Sårbare patienter går i selvisolation

Mød seniorførtidspensionist Søren Schmidt, der siden marts har isoleret sig selv i eget hjem grundet frygt for cornoa-smitte. Hans immunsystem er ikke så godt som andres grundet senfølger af kræftbehandling.Flere patientforeninger beretter, at livskvaliteten daler hos de særligt sårbare pga. selvisolationen,  www.dr.dk (21 min inde i udsendelsen)

 


(DR 23-11-2020)


Se med cirka 21 minutter inde i udsendelsen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 120

1 2 3 4 5 6