Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
12.10.2018

Livskrise i forbindelse med kræftsygdom

Når et menneske får kræft, går læger og sygeplejersker i gang med at behandle den syge krop, men patienter oplever ofte, at der ikke tages hånd om deres svære tanker og spørgsmål. Iben Seneca har arbejdet som sygeplejerske på en kræftafdeling i 9 år og har netop udgivet bogen ”Coach din cancer”. Den handler blandt andet om, at man er nødt til at tænke de svære tanker og forholde sig til dem. Afdelingschef i Patient og Pårørendestøtte i Kræftens Bekæmpelse, Leila Walther, nikker genkendende til tendensen med patienter kan føle, at de mangler hjælp til de svære tanker. 


(Kristeligt-Dagblad 12-10-2018)


Link til originalartiklen

11.10.2018

Støj kan give kræft

Hvis du er plaget af vedvarende støj i dit hjem – eksempelvis fra trafikken – kan det forårsage en række sygdomme, der iblandt kræft. Verdenssundhedsorganisationen WHO er i denne uge kommet med konkrete anbefalinger til en ny støjgrænse, som er markant lavere sat end den nuværende danske grænse for vejstøj. Bor du tæt på en vej, der udsætter dit hjem for støj over 53 decibel, så er det potentielt set sundhedsskadeligt at bo der, fastslår WHO. Det betyder, at langt flere borgere end hidtil antaget er ramt, hvis de danske myndigheder vælger at følge de nye grænser.


(Dr.dk 11-10-2018)


Link til originalartiklen

10.10.2018

Tilsyn vil granske ’kræftbehandler’

Styrelsen for Patientsikkerhed går nu ind i sagen om den alternative behandler Martin Hejlesen. Han skal undersøges for ulovlig markedsføring af kræftbehandling. Det sker, efter at avisen har beskrevet behandlerens metoder, der bunder i fænomenet metasundhed.


(Berlingske 10-10-2018)


Link til originalartiklen

08.10.2018

Sundhedsstyrelsen advarer mod metasundhed

Sundhedsstyrelsen og Kræftens Bekæmpelse er bekymrede over fænomenet metasundhed, som især vinder frem på de sociale medier. Bekymringen gælder blandt andet metasundheds-terapeuten Martin Hejlesen, der hævder at have hjulpet kræftpatienter med at helbrede sig selv. Han anvender tidligere patienter som succeshistorier i sin markedsføring, men glemmer at fortælle, at de har været døde i flere år.


(Berlingske 08-10-2018)


link til originalartiklen

05.10.2018

Et spørgsmål om tid før livmoderhalskræft er udryddet

Et nyt kræftstudie i The Lancet Health viser, at man efter at have vaccineret piger mod livmoderhalskræft i Australien siden 2007, nu regner med at have udryddet kræftformen inden for tyve år. Den udvikling håber Kræftens Bekæmpelse også sker i Danmark. - Hvis den positive udvikling fortsætter, er det kun et spørgsmål om tid, før Danmark når Australiens vaccinationsniveau. Så med en kombination af screening og vaccination forventer vi også at kunne udrydde livmoderhalskræft, siger seniorprojektleder Louise Hougaard Jakobsen fra Kræftens Bekæmpelse.


(Berlingske 04-10-2018)


Link til originalartiklen

04.10.2018

Udvalg: En pakke cigaretter skal koste 100 kr.

Politikere og læger i Region Midtjylland går et skridt videre end Det Konservative Folkeparti. For mens de konservative i dag har forslået, at prisen på en pakke cigaretter stiger til 60 kr., så anbefaler Sundhedskoordinationsudvalget i Region Midtjylland, at prisen på en pakke cigaretter hæves til 100 kr. - Det går den gale vej med rygningen. Flere unge 16-24-årige ryger dagligt, kan vi se af vores sundhedsprofil. Vi ved, at stigende tobakspriser har tre gange så stor effekt på unge rygere som på voksnes rygning, siger Henrik Fjeldgaard, der er formand for regionens Sundhedskoordinationsudvalg. I dag koster en pakke cigaretter ca. 40 kr.


(Jyllands-Posten 04-10-2018)


Link til originalartiklen

04.10.2018

S vil ansætte 1000 flere sygeplejersker

Socialdemokratiet vil ansætte 1000 flere sygeplejersker. Det vil partiet vil bruge en halv milliard kroner på. - Der skal simpelthen være mere tid på de danske hospitaler, siger partiformand Mette Frederiksen (S) om forslaget, der indgår som et centralt element i det sundhedsudspil, partiet vil præsentere om ’kort tid.’ - Det danske sundhedsvæsen er på mange måder effektivt og fungerer på mange stræk godt, men vi kan ikke blive ved med at presse vores læger, vores sygeplejersker og vores sosu'er. Derfor skal der simpelthen flere medarbejdere på de danske hospitaler, siger Mette Frederiksen.


(dr.dk 04-10-2018)


Link til originalartiklen

03.10.2018

Lars Løkke vil lave 21 nye sundhedsfællesskaber

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil skabe 21 nye sundhedsfællesskaber, der skal sikre bedre sammenhæng mellem hospitalsindsatsen, egen læge og det kommunale sundhedstilbud. De nye sundhedsfællesskaber skal oprettes omkring landets 21 akutsygehuse og vil hver dække fire-fem kommuner. Det sagde statsministerent tirsdag fra talerstolen til Folketingets åbning. - De skal være en ny drivkraft for, at behandling bliver sammenhængende. Hvor sygehus, egen læge og kommunen arbejder sammen. Tilrettelægger et samlet, overskueligt forløb, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Statsministeren sagde intet om, hvorvidt regionerne skalnedlægges, når sundhedsfællesskaberne oprettes.


(Politiken 03-10-2018)


Link til originalartiklen

03.10.2018

Netto, Føtex og Bilka beskyldes for dobbeltmoral

Netto, Føtex og Bilka har fået positiv medieomtale, efter kædernes butikker er begyndt at skjule cigaretterne i deres butikker. Men ikke alle er glade. På Facebook er der gang i debatten på supermarkedernes Facebook-sider: Er det dobbeltmoralsk at skjule cigaretter, når man har alkohol stående frit fremme? spørger flere kunder. Og ja, det er det, mener nogle, bl.a. Bent Meldgaard fra Randers. - Hvis du skjuler cigaretterne, skal du også skjule alkohol, ellers er det jo bare dobbeltmoralsk symbolpolitik, siger han, som selv er ryger. Hos Salling Group, der driver Netto, Føtex og Bilka, understreger ansvarlighedschef Jonas Schrøder, at detailgiganten har valgt at gemme cigaretterne væk på direkte opfordring fra Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen.


(Bt.dk 03-10-2018)


Link til originalartiklen

02.10.2018

Regeringen vil straffe butikker som sælger tobak til mindreårige

Regeringen fremlagde tirsdag et forslag, som skal begrænse unges adgang til tobak. Butikker skal have større bøder, hvis de sælger tobak til unge under 18 år. Og en butik, der gentagne gange gribes i at sælge tobak til unge under røg-lavalderen, skal kunne rammes af et midlertidigt salgsforbud. - Vi vil indføre en "three strikes – you're out"-ordning, der betyder, at tobaksforhandlere fremover kan miste retten til at sælge tobak for en periode, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby i en skriftlig kommentar til Ritzau.


(Dr.dk 02-10-2018)


Link til originalartiklen

01.10.2018

Etisk Råd vil gøre op med forskelsbehandling i sundhedsvæsenet

I en ny udtalelse konkluderer Etisk Råd, at der forekommer betydelig og uretfærdig forskelsbehandling i det danske sundhedsvæsen. Rådet har undersøgt prioriteringen nærmere på fire områder (bl.a. lungekræft) og konkluderer, at når man herhjemme bliver syg, så afhænger kvaliteten ens behandling i høj grad af, hvilken sygdom man lider af. På Christiansborg er formand for Sundhedsudvalget og sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, enig: - Jeg kan kun give Etisk råd ret. Vi mangler prioriteringer i forhold til, at vi kan give den her lighed i sundhed, som vi alle sammen taler om, siger hun. Etisk Råd foreslår, at et særligt råd oprettes for at komme forskelbehandlingen til livs.


(DR 01-10-2018)


Link til originalartiklen

01.10.2018

Pårørende til alvorligt syge er 'velfærdsstatens usynlige hær'

Der er behov for en samlet national strategi for pårørende, der passer et familiemedlem med en alvorlig sygdom. Det mener Ældre Sagen, som bakkes op af Dansk Erhverv. Hvert år koster det samfundet mere end 800 millioner kroner, at pårørende til et sygt familiemedlem helt eller delvist må melde fra til opgaverne på deres eget arbejde, konkluderes det i en rapport, som bl.a. Ældresagen har bidraget til. Rapporten viser også, at de pårørendes fysiske og psykiske helbred påvirkes negativt af deres pårørendeopgaver. - Pårørende er velfærdstatens usynlig hær, der laver en kæmpemæssig opgave, siger Bjarne Hastrup, der er direktør i Ældre Sagen.


(tv2.dk 30-09-2018)


Link til originalartiklen

27.09.2018

Læge: Kræftpatienter forfordeles på hospice

Patienter med andre sygdomme end kræft bliver overset, når det gælder pladser på hospice eller på de smertelindrende afdelinger for uhelbredeligt syge. Mere end ni ud af ti pladser er optaget af kræftpatienter. - Men mange med andre lidelser har faktisk samme behov, siger Kristoffer Marså, overlæge fra Palliationsenheden på Herlev Hospital. Han mener, at man svigter de øvrige patientgrupper.


(P4 København 27-09-2018)


Link til originalindslag

26.09.2018

Overvægt slås med tobak om kedelig førsteplads

Overvægt vil i fremtiden overhale rygning og blive den mest almindelige årsag til kræft blandt kvinder. Det mener britiske kræftforskere. Allerede i 2035 vil 23.000 britiske kvinder have overvægtsrelateret kræft - det er bare 2000 færre, end hvad rygning vil forårsage, viser beregninger. Herhjemme viser beregninger fra Kræftens Bekæmpelse, at antallet af overvægtige stige til 80 pct. i år 2045, hvis udviklingen fortsætter som hidtil.


(BT 26-09-2018)


Link til originalartiklen

26.09.2018

Byrådspolitiker: Giv ikke-rygerne rygepauser

Haderslev Kommune vil som arbejdsplads for godt 5.000 ansatte forbyde røg i arbejdstiden fra og med 2020. I den anledning foreslår Marie Skødt, der er socialdemokratisk byrådspolitiker i Haderslev, at der indføres rygepauser til ikke-rygere. Marie Skødt er til daglig lektor på et lærerseminarie og har der observeret, at rygerne har et fællesskab omkring deres usunde vaner, som ikke-rygere kan lære af. - Jeg kan jo se på de studerende her, der ryger, at de kommer glade og opstemte tilbage fra pause, fordi de har stået sammen med andre rygere og snakket og grinet. Ikke-rygerne har gjort ingenting med sig selv og virker ikke lige så glade. Så for mig at se har rygning jo en meget social funktion, som andre kan lære af, siger Marie Skødt om baggrunden for sin ide.


(Jydske Vestkysten 26-09-2018)

21.09.2018

Rygestopkurser er en stor hjælp for psykisk syge

Mennesker med en psykiatrisk diagnose er bedre til at lægge cigaretterne på hylden, end man tidligere har troet. 30 procent af dem, der har gennemført et rygestopkursus og kvittet cigaretterne, er stadig røgfrie efter seks måneder. For resten af befolkningen er det tal 38 procent. Det viser en undersøgelse lavet af WHO Collaborating Center på Bispebjerg Hospital.


(DR Midt og Vest 21-09-2018)


Link til originalartiklen

20.09.2018

Patient døde efter medicinfejl

11 alvorligt syge kræftpatienter har fået en mangelfuld behandling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde på grund af regionens it-system, Sundhedsplatformen. En af patienterne afgik ved døden, og hospitalets ledelse har erkendt, at det ”ikke kan udelukkes”, at den mangelfulde behandling har været årsag til dødsfaldet. Det fremgår af en tilsynsrapport fra Styrelsen for Patientsikkerhed.


(Politiken 20-09-2018)


Link til originalartiklen

19.09.2018

Cigaretskod er en af de største kilder til mikroplast i havene

Milliarder af cigaretskod smides årligt ud i Danmark. Det betyder, at plastik fra filtrene ender i natur og hav. Et forbud mod filtre på cigaretter kan være løsningen, mener Kræftens Bekæmpelse. Projektchef for tobaksforebyggelse, Niels Them Kjær, fortæller, at filtrene slet ikke mindsker de skadelige virkninger.  - Et forbud mod filtre ville betyde ét mindre problem for miljøet, og det ville ikke gøre en sundhedsmæssig forskel, fordi filtrene hverken forebygger hjertekarsygdomme eller kræft, siger Niels Them Kjær.


(Politiken 19-09-2018)


Link til originalartikel

18.09.2018

Randers kommune bliver røgfri

I Randers har byrådspolitikerne vedtaget, at kommunen fremover skal være en røgfri arbejdsplads. Alle medarbejdere, der ønsker at stoppe med at ryge, vil få tilbudt gratis rådgivning og rygestopkursus. Der var ikke fuldstændig enighed blandt politikerne: Beslutningen blev godkendt med 17 stemmer for og 12 stemmer imod.


(DR Østjylland 18-09-2018)


Link til originalartikel

18.09.2018

Skærpet indsats mod asbest

Samtlige partier i Folketinget blev i går enige om at gennemføre 20 anbefalinger fra arbejdsmarkedets parter, der skal sikre, at færre udsættes for asbest, som kan være årsag til lungehindekræft. Den politiske aftale er et godt skridt på vejen, vurderer seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse, Johnni Hansen: - Det er et vigtigt første skridt, at man anerkender, at der er et problem, og at man er blevet enige om at gøre noget ved det, siger han.


(Altinget.dk 18-09-2018)

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 142

1 2 3 4 5 6 7 8