Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
10.12.2018

Tarmkræftscreening er en succes

Danskerne bakker i stor stil op om screeningsprogrammet for tarmkræft. I 2016 blev 551.582 borgere inviteret til at deltage i screeningsprogrammet, og 61 procent har deltaget, hvilket bringer deltagelsen tæt på den ønskede standard på 65 procent. Hovedparten af de tilfælde af tarmkræft, som er fundet i forbindelse med det nationale screeningsprogram, er fundet i et meget tidligt stadie. Styregruppen bag Dansk Tarmkræftscreeningsdatabase betegner screeningsprogrammet som 'en ubetinget succes'. 


(Dagens Medicin 07-12-2018)


Link til originalartiklen

10.12.2018

Danskere ryger videre

På trods af regeringens målsætning om en røgfri generation i 2030, så ryger hver femte dansker stadig. Det er flere end i de andre nordiske lande, og især blandt børn og unge er der stadig mange, der begynder at ryge. Samtidig er andelen af rygere ikke faldet de seneste seks år. Både Hjerteforeningen og Kræftens Bekæmpelse er bekymret over, at der fortsat kommer nye rygere til.


(Bias 06-12-2018)


Link til originalartiklen

10.12.2018

HPV-vaccination til drenge på københavnske skoler

Drenge i 12-årsalderen i Københavns Kommune bliver fra næste skoleår tilbudt gratis HPV-vaccination på deres egen skole. Det sker som følge af finanslovsaftalen for 2019. I forvejen bliver piger i Københavns Kommune tilbudt vaccinen på deres skole. Københavns Kommune mener, at vaccinations-muligheden for børnene på deres egen skole er et supplement til de børn, som ikke kommer til lægen. 


(TV 2 Lorry 06-12-2018)


Link til originalartiklen

10.12.2018

Vejle Sygehus er Danmarks bedste til at behandle kræft

For fjerde år i træk kan Vejle Sygehus kalde sig Danmarks bedste til at behandle kræft. Kåringen foretages af fagbladet Dagens Medicin, som måler på en række kvalitetsparametre. Vejle Sygehus udmærker sig blandt andet med sin behandling af brystkræft, tarmkræft og hudkræft. Titlen fejres mandag klokken 12 med alkoholfri champagne og chokolade til alle medarbejdere og patienter og pårørende.


(Vejle Amts Folkeblad 07-12-2018)


Link til originalartiklen

10.12.2018

Danskere dør tidligere end andre vesteuropæere

Danmark er det vesteuropæiske land, som har den laveste middellevetid. De længstlevende finder man i Schweiz, hvor borgernes middellevetid er 83,7 år, mens danskerne kun kan forvente at blive 80,9 år, viser en ny opgørelse fra OECD. Efter Danmark kommer østeuropæiske lande som Tjekkiet, Kroatien, Estland og Polen. Vores placering hænger sammen med, at langt flere danskere siden 1970’erne har fået en alvorlig sygdom på et tidligere tidspunkt i livet end borgerne i de andre lande. Rygning og overforbrug af alkohol er de to vigtigste årsager til tidlig sygdom og død. 


(Politiken 08-12-2018)


Link til originalartiklen

06.12.2018

Usund støj i Herlev

Støj er et problem for et stigende antal borgere i Herlev ved København. I 2017 lagde over 10.000 Herlevborgere ører til støj, der overskrider Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 58 decibel (dB). Der er tale om en stigning på 64 procent i forhold til 2012. Der er en videnskabelig sammenhæng mellem vejtrafikstøj og blodpropper i hjertet. Studier peger også i retning af en sammenhæng med diabetes, slagtilfælde, forhøjet blodtryk, mulighed for brystkræft og tyktarmskræft.


(Herlev Bladet 28-11-2018)


Link til originalartiklen

06.12.2018

Ny tobaksbutik vil ændre danskernes rygevaner

Verdens største tobaksgigant, Philip Morris, vil lave om på danskernes rygevaner med en ny slags cigaret, hvor tobakken varmes op uden at brænde, hvilket ifølge Philip Morris er mindre skadeligt. Cigaretten skal få voksne rygere, der ellers ville fortsætte med at ryge cigaretter, flyttet over til mindre skadelige produkter. Kræftens Bekæmpelse er dog ikke begejstret. Ifølge projektchef for tobaksforebyggelse, Niels Them Kjær, vil mange af de stoffer, som er kræftfremkaldende, stadig være i det, som kommer fra det nye produkt.


(Finans.dk 05-12-2018)


Link til originalartiklen

06.12.2018

Social skævhed i børn og unges sundhed

Ulighed i sundheden kan allerede ses i barndommen, viser en ny dansk undersøgelse. Udfordringer som overvægt rammer særligt børn og unge, når forældrene har en kort uddannelse, ikke er i arbejde, og er indvandrere og/eller efterkommere. Regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), mener, at det er bekymrende, at mange går igennem barndommen med mistrivsel og overvægt. Hun opfordrer politikerne til at tale om, hvordan man imødekommer de kommunale forskelle og samler kræfterne på forebyggelsesområdet.


(Region Hovedstaden 05-12-2018)


Link til originalartiklen

06.12.2018

Ny test skal finde kræft på 10 minutter

Forskere i Australien har udviklet en test, der på 10 minutter kan spore, om der er kræftceller i kroppen. Testen blev udviklet, efter forskere fra University of Queensland havde fundet ud af, at cancer danner en helt særlig DNA-struktur, når den placeres i vand. Kræftens Bekæmpelses forskningschef Mef Christina Nilbert kalder resultaterne "meget spændende". Den nye metode kan dog ikke stå alene, da den ikke undersøger, hvor i kroppen kræften sidder. Testen er heller ikke blevet brugt på mennesker endnu.


(TV 2 05-12-2018)


Link til originalartiklen

06.12.2018

Hæder til talentfulde forskere

34 unge forskningstalenter med originale idéer og store forskningslederambitioner kan nu kalde sig ”DFF Sapere Aude Forskningsledere”. Sapere Aude (Vov at vide) er et karriereprogram, hvor forskningsledere får mulighed for at lede eget forskerteam og gennemføre forskning på højt internationalt niveau med betydning for fremtiden. Blandt projekterne er forskning inden for kræftområdet.


(Danmarks Frie Forskningsfond 05-12-2018)


Link til originalartiklen

04.12.2018

Yngre læger: Private sundhedsforsikringer skaber social ulighed

Der er for stor social ulighed i sundhedsvæsnet, og uligheden vokser sig større på grund af private sundhedsforsikringer. Det skriver Helga Schultz, der er ny formand for fagforeningen Yngre Læger, i et debatindlæg. Selv om Danmark har et godt offentligt sundhedsvæsen, så bør samfundet ikke acceptere ulighed, skriver Helga Schultz. Hun mener, at vi skal være opmærksomme på at undgå, at der opstår to sundhedsvæsner: et privat med fasttrack for de velstående og et offentligt og udsultet for resten.


(Altinget 04-12-2018)


Link til originalartiklen

04.12.2018

Flere jyske kommuner er på vej til at blive røgfri

Det ser ud til, at der er rygeforbud på vej i flere jyske kommuner. Både Billund og Viborg Kommune er på vej til at blive røgfri. Hvis forslaget bliver endegyldigt vedtaget i byrådet, vil det betyde, at kommunalt ansatte ikke længere må ryge i arbejdstiden. I Esbjerg diskuterer byrådet også et debatoplæg om røgfri skoler. 


(Billund Ugeavis og Viborg Nyt 04-12-2018)

03.12.2018

Drenge får tilbud om gratis HPV-vaccination

Regeringen og Dansk Folkeparti blev fredag enige om en finanslovsaftale for 2019. I den er der blandt andet sat penge af til at styrke vaccinationsindsatsen, så drenge fremover får et tilbud om gratis HPV-vaccine ligesom piger. I finanslovsaftalen er der i alt afsat 536 millioner over de kommende fire år til en række initiativer inden for sundhedsområdet. 


(TV 2 30-11-2018)


Link til originalartiklen

03.12.2018

Jylland får børnehospice

Fremover får alvorligt syge børn i Jylland mulighed at få pleje og lindring fra livsbegrænsende, livstruende eller uhelbredelige sygdomme, uden at de skal hele vejen til København. Jylland får sit første børnehospice, som kommer til at ligge på Djursland og skal drives af det eksisterende Hospice Djursland i Rønde. Det får navnet 'Strandbakkehuset' og kommer til at bestå af fire familielejligheder, så der er plads til hele familien. Børnehospicet forventes at åbne i midten af 2020.


(Lokalavisen Aarhus 01-12-2018)


Link til originalartiklen

03.12.2018

Ny 3D-skanner skal forbedre kræftundersøgelser

En ny skanner, som kan affotografere hele kroppen på én gang, har taget sine første billeder. Det er en 3D-skanner, som kaldes EXPLORER, og den kan på mellem 20 og 30 sekunder skanne hele kroppen med alt hvad dertil hører af væv og organer. Det giver nye muligheder for at diagnosticere og spore sygdomme i kroppen. Forskere håber, at skanneren vil forbedre undersøgelser af ​​kræft og en lang række andre sygdomme. Skanneren ventes at være klar til at blive taget i brug på hospitaler i juni 2019, meddeler University of California, Davis.


(Videnskab.dk 26-11-2018)


Link til originalartiklen

03.12.2018

Brystimplantater kædes sammen med lymfekræft

Sundhedsmyndighederne i Frankrig vil undersøge en populær type brystimplantater, efter at de er blevet kædet sammen med kræft af typen anaplastisk storcellet lymfom (ALCL). Lymfekræften dannes i arret rundt om implantatet og fører til smerter og opsvulmede bryster. Siden 2011 har Det Nationale Agentur for Medicin og Sundhedsprodukter (ANSM) i Frankrig overvåget lymfekræft hos kvinder, der har fået indopereret brystimplantater. Forskningen har påvist 53 tilfælde af sygdommen med en "overrepræsentation" blandt kvinder med teksturerede implantater.


(Børsen 27-11-2018)


Link til originalartiklen

30.11.2018

Bonus for at stoppe med at ryge

I Silkeborg forsøger de nu at få de unge til at holde op med at ryge ved at belønne dem med kage og biografbilletter. Hvis en elev på byens gymnasium er røgfri i en uge, så udløser det kage til hele klassen. Hvis man kan holde sig røgfri en uge mere, så er der biografbilletter. En elev fortæller, at belønningerne har motiveret ham, og han har nu været røgfri i to måneder.


(TV2 Østjylland 28-11-2018)


Link til originalindslaget

30.11.2018

Kræftens Bekæmpelse vinder kampagnepriser

Der var hæder til HPV-kampagnen og ”Help a dane”-kampagnen, da de bedste og mest effektive kampagner torsdag aften blev kåret ved en prisuddeling til årets Advertising Effectiveness Awards. PR-bureauet Primetime fik en pris for bureauets ”Stop HPV – Stop livmoderhalskræft”-kampagne udført for Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og Lægeforeningen. Også Kræftens Bekæmpelses solkampagne ”Help a dane”, som er lavet af bureauerne & Co., Oath og PHD, fik en Advertising Effectiveness Award.


(Dansk Markedsføring 29-11-2018)


Link til originalartiklen

30.11.2018

Hospitaler tester effektiv kræftbehandling

Danske hospitaler afprøver en ny metode til at teste effektiv kræftbehandling. Rigshospitalet er i gang med et forsøg, hvor man tester metoden Inditreat til at finde den mest effektive behandling af æggestokkræft, og på Vejle Hospital sætter man gang i et forsøg, hvor metoden testes mod kræft i bugspytkirtlen. Målet med metoden er hurtigt at finde frem til, hvilken behandlingsform der er mest effektiv mod den enkelte patients tumor.


(Dagens Medicin 30-11-2018)


Link til originalartiklen

28.11.2018

Hver fjerde dropper vigtig kræftscreening

I Danmark bliver alle kvinder mellem 23 og 64 år inviteret til screening for livmoderhalskræft regelmæssigt. For jo tidligere man opdager sygdommen, desto større er chancen for at overleve. Men hver fjerde kvinde tager ikke imod invitationen til screening, fordi flere synes, at det er ubehageligt og bøvlet. Men hvis det kan klares hjemmefra, vil flere kvinder gerne være med. - På den måde kan mange kvinder helt undgå turen til lægen, siger Mette Tranberg, der forleden udgav en videnskabelig status om emnet sammen med ledende overlæge Berit Andersen fra Regionshospitalet Randers.


(DR Nyheder 28-11-2018)


Link til originalartiklen

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 172

1 2 3 4 5 6 7 8 9