Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
21.09.2023

Kræftramt René Henriksen har fået sit gamle liv tilbage med immunterapi

Den tidligere fodboldspiller René Henriksen føler, at han er født på ny, selv om han er ramt af kræft. Han er gået fra kemoterapi til immunterapi. - Jeg er virkelig glad for og positivt overrasket over den nye behandlingsform. Jeg har ingen bivirkninger, og jeg kan gå direkte hjem og arbejde efter besøget på hospitalet, siger han i et interview med Spillerforeningen.


(tv2.dk 14-09-2023)


Læs mere her

20.09.2023

Ny rapport om kræftskandale afdækker dyb tillidskløft mellem sundhedspersonale og politikere: 'Patienterne taber'

En længe ventet analyse om kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital afslører en dyb tillidskløft mellem sundhedspersonale på den ene side og politikere og topembedsfolk på den anden side. Sundhedsøkonom Jes Søgaard fra Syddansk Universitet har fulgt kræftsagen tæt og er ikke i tvivl om, hvem den manglende tillid går ud over: - Taberne, når de ikke taler bedre sammen, bliver patienterne, siger han.


(DR 19-09-2023)


https://www.dr.dk/nyheder/seneste/ny-rapport-om-kraeftskandale-afdaekker-dyb-tillidskloeft-mellem-sundhedspersonale-og

19.09.2023

Forebyggelse af røg og druk vil gøre sundhedsvæsenet mere robust

2030 vil vi mangle 40.000 sundhedspersoner, hvis ikke der gribes markant ind. På langt sigt kan eksempelvis tiltag mod tobak som højere priser og tværfaglige indsatser mod rygning på grundskoler og på ungdomsuddannelser forhindre mere end 50.000 indlæggelser om året, viser en forebyggelsesanalyse, skriver Camilla Rathcke i et debatindlæg.


(Avisen Danmark 19-09-2023)


https://avisendanmark.dk/debat/forebyggelse-af-roeg-og-druk-vil-goere-sundhedsvaesenet-mere-robust

18.09.2023

Opdagede sin fars kræft

Det er skuespiller Anna Stokholms absolutte hjertebarn at passe på helbredet. Særligt efter at hun gjorde sin far opmærksom på det, der viste sig at være kræft


(Ekstra Bladet 14-09-2023)


https://ekstrabladet.dk/underholdning/dkkendte/opdagede-sin-fars-kraeft/9951704

13.09.2023

"Min kræftsygdom har fået mig til at tænke over, hvilket liv jeg ønsker at leve

Majbrit Louring Engell har altid haft fokus på at dyrke masser af motion og spise sundt. Men da hun for nogle år siden blev ramt af brystkræft, blev hvile og mental sundhed pludselig et vigtigt element i hendes ellers sunde og aktive liv.


(Alt for Damerne 13-09-2023)


https://www.alt.dk/sundhed/majbrit-louring-engell-om-kraeftsygdom

12.09.2023

Johannes skal tisse hvert 20. minut, men fik tid til undersøgelse om 5 måneder

Region Midtjylland får igen kritik for håndteringen af patienter, der skal undersøges. Johannes Dissing fra Viborg fik en tid til udredning fem måneder efter symptomer, der kunne skyldes prostatakræft.


(DR.dk 11-09-2023)


Læs mere

12.09.2023

I årevis troede hun, at skavanker skyldtes andet – nu har hun fået trist besked

- Selvfølgelig skal jeg fejle noget, som nærmest ingen andre har, fortæller Winnie Topp, der forsøger at bevare optimismen. Winnie er en af de kvinder, der forsøger at finde kærligheden i TV 2-programmet Landmand søger kærlighed.


(TV2.dk 11-09-2023)


Læs Winnies historie

12.09.2023

Borgmester i åbenhjertig tale om kræft

Der var flere åbenhjertige betragtninger i en tale om hans eget kræftforløb, borgmester Michael Ziegler (K) holdt i weekenden ved Stafet for Livet. Her gav han et indblik i de op- og nedture, der vil følge ham resten af livet.


(SN.dk 11-09-2023)


Læs mere

08.09.2023

På hospice får døden et sprog - vi skal have tabuer nedbrudt, siger hospicechef

Torsdag var der for første gang National Hospicedag, hvor Danmarks 19 hospicer lavede forskellige arrangementer. Hos Hospice Sønderjylland i Haderslev var der åbent hus. Det var første gang, siden huset blev bygget for 17 år siden.


(Jydske Vestkysten 07-09-2023)


Læs mere her

06.09.2023

Deltagerrekord - Koner, kollegaer og kærester kvitter røg, damp og snus

Mere end 50 borgere i Skive Kommune har taget beslutningen om et nikotinstop og starter i dag på forløbet Skive Kvitter røg, damp og snus i Sundhedscenter Skive. Det er flere end nogensinde før på et nikotinstopforløb, og fordi interessen har været så stor, har det været nødvendigt at oprette venteliste til dette forløb.


(Skive Kommune 05-09-2023)


https://skive.dk/nyheder/sas-sundhed/skive-kvitter-opstart/

05.09.2023

Hvor mange 79-årige får et brystløft på firmaets regning?

Ina Klockmann har gennem sit forløb med brystkræft følt sig i gode hænder hos lægerne og andre medarbejdere i både Esbjerg og Vejle.


(Vejle Amts Folkeblad 22-08-2023)


Læs Inas historie

04.09.2023

Svigermor døde af lungekræft, barnebarn fik leukæmi mens mand og far også var ramt: Betty har alt for mange erfaringer med frygtet sygdom

En stor del af Betty Madsens familie har været ramt af kræft, så det er en kvinde rig på erfaring om den frygtelige sygdom, der gør klar til sit første år som formand for Stafet for Livet.


(Jydske Vestkysten 04-09-2023)


https://jv.dk/esbjerg/svigermor-doede-af-lungekraeft-barnebarn-fik-leukaemi-mens-mand-og-far-ogsaa-var-ramt-betty-har-alt-for-mange-erfaringer-med-frygtet-sygdom

31.08.2023

Fire kendte i spidsen for anderledes Knæk Cancer-show

Knæk Cancer er tilbage i uge 43, hvor TV 2 og Kræftens Bekæmpelse igen sætter fokus på kræftsagen. Ugen handler, som den plejer, om oplysning og indsamling, men selve indsamlingsshowet er i år et underholdningsshow i tre afsnit, hvor alle medvirkende har en helt særlig grund til at stille op.


(B.T 01-09-2023)


https://www.bt.dk/film-tv-og-streaming/store-aendringer-i-knaek-cancer-show-og-fire-nye-kendte-vaerter

30.08.2023

Omstridt afdeling for kræftpatienter har ikke fundet erstatning for fratrådte kirurger: 'En ulykkelig situation'

Det er usikkert, om kræftpatienter, der lige nu venter på behandling på mave- og tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital, AUH, kan blive opereret til tiden. Det er nemlig ikke lykkedes ledelsen på hospitalet at erstatte de to erfarne kirurger, der før sommerferien sagde deres job på afdelingen op i protest. De har sidste arbejdsdag på torsdag.


(DR 29-08-2023)


https://www.dr.dk/nyheder/indland/omstridt-afdeling-kraeftpatienter-har-ikke-fundet-erstatning-fratraadte-kirurger-en

29.08.2023

Læge mente, det var blindtarmsbetændelse: Bente havde kræftknude på størrelse med en knytnæve

Det var fredag den 13. maj sidste år, at Bente Vindelbo Jørgensen fra det ene øjeblik til det andet fik kraftige mavesmerter. I første omgang tog hun et par smertestillende piller, men smerterne blev ved og efter et besøg i lægevagten næste morgen gik tingene pludselig stærkt.


(Fyens Stiftstidende 29-08-2023)


https://fyens.dk/nordfyn/laege-mente-det-var-blindtarmsbetaendelse-bente-havde-kraeftknude-paa-stoerrelse-med-en-knytnaeve

25.08.2023

Storstrøm fængsel: Endelig måtte de indsatte løbe for livet

I flere år har indsatte i Storstrøms Fængsel efterspurgt muligheden for at afholde Stafet For Livet. Mandag kunne de snøre løbeskoene i den gode sags tjeneste.


(folketidende.dk 25-08-2023)


https://folketidende.dk/lokal-nyt/endelig-maatte-de-indsatte-loebe-for-livet

25.08.2023

Arbejdstilsynet giver påbud til omstridt afdeling på Aarhus Universitetshospital

Sygeplejersker på mave- og tarmkirurgisk afdeling på AUH fortæller om travlhed, der resulterer i, at medicin bliver givet forkert, eller at patienter bliver udskrevet for tidligt.


(dr.dk 24-08-2023)


Læs mere her

23.08.2023

Rapport fra kontroversiel læge er en fuser

Invaliderende træthed, smerter og svimmelhed er nogle af de symptomer, lægen Jesper Mehlsen har mistænkt HPV-vaccinen for at forårsage. Folketinget ham 3,55 millioner kroner til at efterprøve sin påstand i fire delforsøg. Nu har Lægemiddelstyrelsen gennemgået Jesper Mehlsens forskningsrapporter om forsøgene, og finder ingen tegn i rapporterne på, at der skulle være yderligere bivirkninger ved HPV-vaccinen, end dem der allerede står beskrevet i vaccinens indlægsseddel.


(Videnskab.dk 21-08-2023)


Læs mere

18.08.2023

Skoleelever drikker mere og er oftere fulde: 'Det er en dybt bekymrende udvikling'

Der er behov for at hæve aldersgrænsen for salg af alkohol samt andre lovændringer, mener Alkohol & Samfund. - Regeringen har ikke et totalforbud i baghånden. Og jeg tror i virkeligheden, at det er lidt naivt at tro, at vi kan forbyde os ud af alle problemer, siger Sophie Løhde. Sundhedsministeren ser hellere, at man i stedet overvejer at skrue ned for den tilladte alkoholprocentsats på 16,5, som man som 16-årig lovligt kan købe. Og så er hun er enig med Alkohol & Samfund i, at der skal føres bedre kontrol med at de allerede gældende aldersgrænser for salg af alkohol overholdes. - Der er alt for mange steder, hvor der sælges alkohol til mindreårige, selvom det er ulovligt. Det er forargeligt og skal have større konsevenser, siger Sophie Løhde.


(DR 18-08-2023)


https://www.dr.dk/nyheder/indland/skoleelever-drikker-mere-og-er-oftere-fulde-det-er-en-dybt-bekymrende-udvikling

18.08.2023

Mangelfuld behandling til lymfekræftpatienter: Advarselslamperne er tændt

Tilliden til Medicinrådet er på spil, når rådets afgørelser fører til markant ringere behandlingsmuligheder for danske patienter end i vores nabolande. Kræftens Bekæmpelse er bekymret og opfordrer til handling.


(Medicinske Tidsskrifter 18-08-2023)


Læs mere her

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 69

1 2 3 4