Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Presseklip

Her kan du se uddrag af de seneste 6 måneders presseklip fra danske medier om kræft, kræftbehandling og forebyggelse.

Dato Overskrift
01.10.2019

Eksperter uenige om kød

Anbefalinger om kødspisning er klare fra både Kræftens Bekæmpelse, WHO og Fødevarestyrelsen. Den konklusion er en række internationale forskere, der i aftes udkom med fem videnskabelige artikler i det akademiske tidsskrift Annals of Internal Medicine, ikke enige i. De mener, at usikkerheden er stor, og en eventuelt øget risiko er så lille, at den ikke kan forsvare de nuværende anbefalinger. 

Hvordan et stort indtag af kød påvirker vores sundhed, er ikke sådan lige at svare på. For i kød er der en masse gode proteiner, mineraler og vitaminer. Men samtidig har store undersøgelser vist, at mennesker, der spiser meget kød - særligt forarbejdet kød, har større risiko for at blive syge.


(DR Viden 01-10-2019)


Link til originalartikel