Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Repræsentantskabsmøde trods corona: Sådan foregår det

01-04-2020
Det bliver et noget anderledes repræsentantskabsmøde, Kræftens Bekæmpelse holder i år. Grundet den aktuelle situation med coronavirus er den traditionsrige weekend i Kolding aflyst. I stedet for benyttes digitale virkemidler.
Foto af kvinde, som sidder hjemme med sin bærbare computer

I år bliver repræsentantskabskabsmødet afholdt på en anden måde - nemlig hjemme i stuerne hos de mange deltagere. Modelfoto: Colourbox

Normalt plejer hundredvis af frivillige fra Kræftens Bekæmpelse at mødes i Kolding i maj til foreningens årlige og traditionsrige repræsentantskabsmøde. Det bliver noget anderledes i år, hvor de mange mennesker grundet risikoen for smittespredning af coronavirus ikke kan mødes fysisk 2.-3. maj, som det ellers var planlagt.

I stedet for bliver årets repræsentantskabsmøde afviklet ved brug af digitale drøftelser og afstemninger. Og mødet vil udelukkende bestå af indhold fra den vedtægtsbestemte dagsorden.

Læs også her om årets repræsentantskabsmøde:

Årets repræsentantskabsmøde i Kræftens Bekæmpelse holdes på ny måde

Hjemmeside på frivillig.dk

Repræsentantskabsmødet vil foregå på frivillig.dk på den side, hvor Kræftens Bekæmpelses frivillige normalt finder al information vedrørende repræsentantskabsmødet. Læs mere:

Repræsentantskabsmøde 2020

Fra tirsdag 21. april til lørdag 25. april klokken 15 vil alle dagsordenspunkter være tilgængelige på repræsentantskabsmødets side på frivillig.dk. Det er også her, Kræftens Bekæmpelses formand Helen Bernt Andersen byder alle velkommen via en videohilsen. I dette tidsrum fra 21. april – 25. april vil det være muligt at kommentere og stille spørgsmål til hvert dagsordenspunkt.

Herefter lukkes der for nye spørgsmål og kommentarer, og afstemningen sættes i gang. Dette gøres for at sikre, at alle stemmer på samme grundlag.

Ud for hvert punkt på dagsordenen vil man også kunne finde den information, der er nødvendig, for at man kan blive klædt bedst muligt på inden afstemningen.

Afstemning

Afstemningen foregår ved, at alle repræsentanter inden d. 25. april får tilsendt et afstemningsskema på mail, hvor der stemmes om hvert punkt på dagsordenen. Afstemningen behandles naturligvis anonymt. Skemaet skal være udfyldt ved udgangen af repræsentantskabsmødet søndag 3. maj.

For at sikre, at alle har mulighed for at deltage, vil det også blive muligt at deltage skriftligt og uden brug af computer, hvor Kræftens Bekæmpelse vil betale fragten. 

Sekretariatet vil naturligvis sidde klar til at hjælpe de, der måtte have brug for hjælp til at udfylde afstemningsskema.

Tilmelding

Alle, som allerede har tilmeldt sig repræsentantskabsmødet, er automatisk tilmeldt det nye møde. Øvrige repræsentanter kan tilmelde sig frem til tirsdag 14. april.

Kræftens Bekæmpelse ønsker alle et interessant og udbytterigt møde.

Har du lyst til at læse om et særligt samarbejde mellem Dansk Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse? Læs her:

Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte