Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

30-03-2020
Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

Kvinde får leveret indkøb af frivillige fra Røde Kors

Mange isolerede har i disse dag brug for hjælp til praktiske opgaver.

Corona påvirker i disse uger os alle. Men dem, der er særligt udsatte for smitte og derfor i isolation eller karantæne, står med en ekstra udfordring. For hvordan kan man handle, lufte hund eller hente medicin på apoteket, når man skal blive hjemme? Det har både Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse gode bud på.

Ved at gå sammen med Kræftens Bekæmpelse når vi ud til flere, end vi gør hver for sig. Der ligger en stor styrke i at stå sammen lige nu.

Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors

Sammen om hjælp til udsatte
Røde Kors har oprettet et hjælpenetværk med flere end 16.000 frivillige, der står klar til at hjælpe mennesker, der ikke har nogen tæt på, der kan træde til med en hjælpende hånd. Kræftens Bekæmpelse har udviklet appen ’Sammenholdet’, der organiserer de hjælpende kræfter hos dem, der har brug for hjælp og som har et netværk at trække på. De to organisationer går nu sammen for at få informationen om de to tilbud bredere ud, så flere kan få hjælp.

- Der er stort behov for støtte til dem, der lige nu er isolerede. Røde Kors er klar med hjælpen, derfor er det afgørende, at vi når ud til dem, der kan have gavn af vores tilbud. Ved at gå sammen med Kræftens Bekæmpelse når vi ud til flere, end vi gør hver for sig. Der ligger en stor styrke i at stå sammen lige nu, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

Især ældre og personer, der i forvejen er alvorligt syge, kan have brug for en ekstra hånd, når de ikke selv kan komme uden for deres bolig. Også mennesker, der er smittet med Covid19 og derfor ikke kan komme ud, kan have brug for hjælp.

Alle skal have tilbud om hjælp
De to organisationer håber med den fælles indsats at nå ud til nye målgrupper.

Det er afgørende, at vi som hjælpeorganisationer rækker hånden ud til alle, der kan have glæde af vores tilbud, så ingen står alene i denne svære tid.

Jesper Fisker, dirketør i Kræftens Bekæmpelse

- Vi står i en ekstraordinær situation, hvor der er brug for særlig hjælp til sårbare. Det er afgørende, at vi som hjælpeorganisationer rækker hånden ud til alle, der kan have glæde af vores tilbud, så ingen står alene i denne svære tid, siger Jesper Fisker, direktør i Kræftens Bekæmpelse.

I den kommende tid vil Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse fortælle om begge hjælpetilbud på sociale medier, i nyhedsbreve og på websider. Målet er at gøre det nemmere for dem, der har brug for støtte, at finde frem til de hjælpemuligheder, der findes.

Her kan du få hjælp til praktiske opgaver

Hjælpenetværket

Hjælpenetværket matcher isolerede med frivillige, der kan hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål. Netværket er målrettet ældre og særligt udsatte i isolation og mennesker smittet med coronavirus eller i karantæne.

Læs mere om Hjælpenetværket hos Røde Kors

Sammenholdet

I appen Sammenholdet kan man nemt kommunikere og koordinere hjælp, hvis man selv eller en, man kender, er i isolation eller karantæne. Man opretter sit eget netværk og inviter familie og venner via appen.  Her kan man oprette opgaver, som medlemmerne i netværket melder sig til.

Læs mere om Sammenholdet hos Kræftens Bekæmpelse