Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Søndag går danskerne på gaden for at støtte kræftsagen

05-04-2019
Over hele landet går folk fra dør til dør med raslebøtterne for at samle ind til Kræftens Bekæmpelses arbejde.
foto af en smilende familie med indsamlingsbøtte

Søndag vil gadebilledet landet over være præget af de mange tusinde indsamlere. Arkivfoto: Tomas Bertelsen

Søndag 7. april holder Kræftens Bekæmpelse sin årlige landsindsamling. Mere end 25.000 indsamlere forventes at gå på gaden for at bakke op om Kræftens Bekæmpelses arbejde med at forebygge og forske i kræft samt støtte og hjælpe de mange danskere, der er berørt af kræft.

Har du ikke meldt dig som indsamler, kan du nå det endnu. Det tager to-tre timer at gå en indsamlingsrute, fortæller formand i Kræftens Bekæmpelse Helen Bernt Andersen, som naturligvis også selv skal ud og samle ind.

Helen Bernt Andersen er stolt og imponeret over at se det engagement, de mange tusind frivillige lægger i arbejdet med landsindsamlingen.

- Vi ville ikke være, hvor vi er i dag som forening, hvis vi ikke havde den store opbakning fra alle de frivillige landet over, siger Helen Bernt Andersen.

Hun glæder sig over den varme og velvilje, som danskerne møder indsamlerne med. 

- Vi mærker virkelig, at befolkningen bakker op om sagen, og det er vi meget taknemmelige over, understreger hun.

Vis flaget 

Når de ihærdige indsamlere banker på, er det dog ikke altid, døren bliver åbnet. Der er kun nogen hjemme hos omkring halvdelen af danskerne.

 Er man ikke være hjemme, når indsamlerne kommer forbi, er der mange andre måder, man kan støtte. Det kan ske via sms, en bankoverførsel, MobilePay nummer 3333 og på indsamling.dk.

Ligesom de foregående år kan indsamlerne skrive deres personlige grund til at samle ind på et hvidt flag, som de hæfter på overtøjet. Og på sociale medier deler mange deres motivation sammen med #visflaget.

For hver 100 kr. af overskuddet fra landsindsamlingen går de 62 kroner til kræftforskning, 19 kroner til patientstøttearbejde og 16 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste tre kroner går til administration.

Du kan stadig nå at melde dig som indsamler:

Bliv indsamler

Landsindsamlingen gav sidste år 33,5 mio. kr. til kræftsagen.