Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Spis på landets bedste restauranter og støt børn ramt af kræft

25-04-2019
Normalt går gourmetmad og børn ikke hånd i hånd, men i år forener Kræftens Bekæmpelse og DinnerBooking netop det i restaurantfestivalen Spis & Støt. Her kan danskerne fra 30. maj-8. juni spise på nogle af landets bedste restauranter og støtte indsatsen 'Kræft er ikke for børn'. Billetsalget starter 25. april kl. 10, hvor der bliver rift om de bedste billetter

Børn og unge, som rammes af kræft, er noget af det mest hjerteskærende, der kan ske. Med indsatsen 'Kræft er ikke for børn' er det vores ambition at sikre bedre behandlinger, at færre børn får kræft, og at flere overlever med færre senfølger.

Malene Jacobsen, projektleder for Spis & Støt i Kræftens Bekæmpelse.

Restaurantfestivalen Spis & Støt har siden 2015 samarbejdet med nogle af landets bedste restauranter om at samle penge ind i den gode sags tjeneste og samtidig give danskerne en gastronomisk oplevelse udover det sædvanlige. I år går pengene specifikt til indsatsen 'Kræft er ikke for børn', en målrettet indsats, som blev lanceret i efteråret, med fokus på at samle penge ind til børn og unge, som er ramt af kræft.

- Børn og unge, som rammes af kræft, er noget af det mest hjerteskærende, der kan ske. Med indsatsen 'Kræft er ikke for børn' er det vores ambition at sikre bedre behandlinger, at færre børn får kræft, og at flere overlever med færre senfølger. Vi har gjort det nemt for danskerne at støtte indsatsen ved at deltage i Spis & Støt, hvor man får mulighed for at få en fantastisk madoplevelse og samtidig støtte vores arbejde med børn, unge og kræft, fortæller Malene Jacobsen, projektleder for Spis & Støt i Kræftens Bekæmpelse.

De penge, der samles ind under kampagnen, bliver øremærket til tre afgørende indsatsområder: Forskning, forebyggelse og patientstøtte. På forskningsområdet går pengene blandt andet til Kræftens Bekæmpelses egne forskere, som arbejder med problemstillinger omkring børn med kræft. På forebyggelsesområdet går pengene til at forebygge, at børnene senere hen i livet får kræft. Det tredje område er patientstøtteområdet, hvor der ydes støtte til kræftramte børn og deres familier.

Køb billet til Spis & Støt:

Spis & Støt

Spis dyrere og støt mere
De deltagende restauranter udbyder billetter i tre forskellige prisklasser, så man som besøgende selv kan vælge, hvilken gastronomisk oplevelse man ønsker. Der er gourmet-billetter til 250 kr. og 500 kr., hvor henholdsvis 40 kr. og 80 kr. går direkte til 'Kræft er ikke for børn'. Vil man forkæle sig selv med en oplevelse på en michelin-restaurant, koster billetterne 750 kr., hvor man støtter med hele 120 kr.

De deltagende restauranter er spredt ud over hele landet, og man kan blandt andet spise på Lêlê, Koefoed, Madklubben Bistro De Luxe i København, ARO og Balcony i Odense og Restaurant Huset Blom i Sønderborg og støtte den gode sag. Pia Bartholin, som driver Restaurant Huset Blom, fremhæver, at de gerne vil være med til at sætte fokus på sygdommen og bidrage til, at der støttes med et beløb, som kan gøre en forskel for børn, unge og deres familier, der er er ramt af kræft.

- Vi deltager i Spis & Støt, fordi vi har mistet flere familiemedlemmer til kræft gennem årene, og henover det sidste år har vores søn været igennem en udredning for kræft. Det gør ondt, når nogen, man står nær, rammes af kræft, og vi vil gerne gøre, hvad vi kan for at få samlet penge ind til den gode sag, fortæller Pia Bartholin, der driver restauranten med sin mand Klaus Bartholin.

Om Spis & Støt
Spis & Støt er en årlig tilbagevendende restaurantfestival i uge 23, der tilbyder udsøgte gastronomiske oplevelser landet over med et godt formål. En del af billetprisen går til 'Kræft er ikke for børn'. Spis & Støt afholdes for femte år i træk og er et samarbejde mellem nogle af de bedste restauranter landet over, DinnerBooking og Kræftens Bekæmpelse.

Læs om Spis & Støt:

Spis & Støt

Om 'Kræft er ikke for børn'
'Kræft er ikke for børn' er Kræftens Bekæmpelses nye kampagne, som sætter fokus på – og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte – i relation til børn, unge og kræft.

Læs mere om kampagnen på  Kræftens Bekæmpelses hjemmeside:

Kræft er ikke for børn

Praktisk information om Spis og Støt

HVORNÅR: 30. maj – 8. juni. Billetter sættes til salg d. 25. april kl. 10.00.
HVOR: Hos 58 restauranter landet over
PRIS OG STØTTEBELØB: 250 kr. + billetgebyr (Støttebeløb 40 kr.)| 500 kr. + billetgebyr (Støttebeløb 80 kr.)| 750 kr. + billetgebyr (Støttebeløb 120 kr.)
KØB BILLET PÅ:

Spis & Støt

Kræft hos børn
  • 200 danske børn rammes hvert år af kræft - og fire ud af fem overlever deres kræftsygdom.
  • De mest almindelige former for kræft blandt børn er kræft i blodet, lymfesystemerne og hjernen
  • Børn rammes i vid udstrækning af andre kræftformer end voksne. For langt de fleste tilfælde af børnekræft kender man ikke årsagen til, at kræftsygdommen opstår
  • Behandlingen er typisk meget intensiv og består af kemoterapi i høje doser og hos nogle børn også af operationer eller stråleterapi, der giver mere end halvdelen af børnene senfølger