Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Tines strikkeklub strikker strømper til unge med kræft

16-01-2020
Hver onsdag mødes 69-årige Tine Lorentsen med sin strikkeklub i Horsens. De snakker og hygger, mens der bliver strikket til både familie og bekendte. Nu strikker de også til unge med kræft. Farverige og hjemmegjorte strømper, som skal varme både fødder og hjerter.

Strikkeklubben i Horsens hjælper unge med kræft ved at sørge for varme hjerter og fødder.

Tine Lorentzen strikker hele tiden. Ofte til familie og bekendte, men flere gange om året kaster Tine sig også over velgørende projekter. Sammen med sin strikkeklub har hun blandt andet sørget for varme tæpper og huer til hjemløse. Nu hjælper den horsensianske strikkeklub også unge med kræft.

I marts 2019 så Tine Lorentsen et opslag på Kræftens Bekæmpelses Facebookside. Der blev efterlyst strikkelystne danskerne til at strikke strømper til unge med kræft. Hun tænkte med det samme, at det projekt ville hun bakke op om. Tine gik derfor til sin strikkeklub for at høre, om de ville være med. 

- Jeg behøvede faktisk ikke at sige så meget om projektet. De sagde bare ja med det samme, og så gik vi i gang, fortæller Tine.

38 par strømper blev det til, og de er allerede afleveret til Ung kræft. Og det er ikke en stak tilfældige strømper. Strømperne er blevet til med kærlighed og omtanke. Selv mønsteret er der tænkt meget over.

- Jeg ville gerne strikke strømper med mønster eller striber. Det, synes jeg, ser flottest ud. Jeg tænkte meget over farvevalget, da de jo skal gives til unge, som måske vil bruge dem, når de er på hospitalet, hvor det hele er meget hvidt og sterilt, siger Tine.

Læs de hyppigste spørgsmål om strømperne:

Spørgsmål og svar 


Kræft inde på livet
Ligesom mange andre danskere har Tine kræft tæt inde på livet. For tre år siden mistede hun sin mand til modermærkekræft. Hun har også flere veninder, som har kræft. Tine var derfor ikke i tvivl, da hun så opslaget på Kræftens Bekæmpelses Facebookside.

- Når man hører om unge, som får kræft, tænker man, at dem skal man da hjælpe alt dét, man kan. Hvis mine strømper kan gøre en lillebitte forskel for de syge unge, så bliver jeg glad, fortæller Tine.

Hun fortsætter:

 - Hjemmelavet strik er noget ganske særligt. Hver ting er unik. Jeg kan godt lide tanken om, at de unge modtager en personlig gave fra frivillige over hele landet. 

Alle strømperne er helt unikke. De bliver pakket, så man kan se, at de er strikket af frivillige fra hele landet.

Alle strømperne er helt unikke. De bliver pakket, så man kan se, at de er strikket af frivillige fra hele landet.

Hele landet bakker op
Ung kræft modtager næsten dagligt strømper og er nu oppe på knap 800 par. Nogle sender et enkelt par afsted, mens andre sender en større stak. Strømperne er blevet indleveret af strikkeentusiaster fra hele landet lige fra Brovst og Blåvand til Næstved og Odense. Målet er at nå op på 1400, da det er antallet af unge i alderen 15-39 år, som hvert år får konstateret kræft.

Til maj bliver strømperne pakket og puttet i Ung kræfts velkomstpakker, som de giver til unge med kræft.

Velkomstpakken, som også bliver kaldt for ’et kram i en pose’, indeholder små gaver og brugbar information målrettet de unge.

Alle strømper bliver pakket med en hilsen, hvor man kan læse, at de er strikket af frivillige fra hele landet.

Ung kræft tager imod alle hjemmestrikkede strømper uanset farve og garntype. Det vigtigste er, at både unge mænd og kvinder kan passe dem.

Meld dig ind i Ung kræfts Facebookevent, hvor der løbende bliver delt billeder af de indsendte strømper:

1400 par strømper inden 1. april

 - Hjemmelavet strik er noget ganske særligt. Hver ting er unik. Jeg kan godt lide tanken om, at de unge modtager en personlig gave fra frivillige over hele landet.

Tine

Flere strømper på vej
Ung kræft har fået doneret garn, man kan få tilsendt, hvis man gerne vil strikke strømper til de unge. Man skal dog være hurtig til at skrive til Ung kræft, da halvdelen af garnnøglerne allerede er givet ud. Tine har også modtaget en stor kasse.

- Ung kræft får en sending strømper mere fra Horsens. Strikkeklubben bakker mere end gerne op om den gode sag. Tænk, at et par strømper kan gøre en forskel for de unge. Det er da fantastisk, slutter Tine.

Praktisk

For mere information kontakt: Ung Kræft på telefon: 3525 7472 eller mail: ungkraeft@cancer.dk.

Strømper kan sendes eller afleveres til: Kræftens Bekæmpelse, Strandboulevarden 49, 2100 København Ø. Att. Ung kræft. De kan også afleveres i en af Kræftens Bekæmpelses kræftrådgivninger, så sørger de for, at de bliver sendt til Ung kræft.

Om Ung kræft

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft. Ung kræft har 11 grupper over hele landet, hvor unge bowler, spiser sammen, klatrer i træer og går til stand up. De deler erfaringer, hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære. Læs mere om Ung kræft her:

Ung kræfts hjemmeside