Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Trodser efterårsregnen for at støtte Knæk Cancer

23-10-2020
Der er en livlig aktivitet rundt omkring i landet i denne uge. Frivillige arrangerer motionsløb, sælger hjemmelavede smykker og fylder sække med pantflasker. Alt sammen til støtte for Knæk Cancer. I Lemvig samlede lokalforeningen byens borgere til et lanterneoptog onsdag aften.
Lanterneoptog i Lemvig

Regnen silede ned over Lemvig, men der var alligevel stor opbakning til gåturen med lanterner. Foto: Ivan Graversen.

Skyerne lå tungt, og regnen silede ned over Lemvig, men det holdt ikke en stor gruppe lokale fra at støtte Knæk Cancer onsdag aften. De troppede op med en lanterne i den ene hånd, og en paraply i den anden, og var klar til at gå med i et lanterneoptog rundt om Lemvig Sø med byens vægtere forrest.

- Det er nogle seje vestjyder, vi har herovre. Hold da op, hvor det regnede, smiler Anne Møller Lund, der er formand for Lemvig Lokalforening.

Det er efterhånden blevet en tradition, at frivillige i lokalforeningen står for at lave et Knæk Cancer-arrangement i Lemvig. Sidste år blev idéen om et lanterneoptog født.

Per Larsen holder foredrag.

Per Larsen holdt foredrag og gik også med i lanterneoptoget. Foto: Ivan Graversen.

- På samme måde som når vi tænder lys, tænder vi lanterner for at mindes dem, vi har mistet, og for at støtte dem, som har kræft. Sidste år havde vi fantastisk vejr, og folk gik stille og roligt rundt om søen. I år druknede vi i regn, og turen gik lidt hurtigere, men folk snakkede og hyggede sig, fordi de ville med, siger Anne Møller Lund.

Sang gav tårer i øjnene
Inden lanterneoptoget havde lokalforeningen arrangeret et foredrag med Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelsesmedlem og tidligere vicepræsident Per Larsen. Han tog også turen rundt om søen, som endte foran Lemvig Kirke.

- Der har vi en stor Knæk Cancer-blomst, hvor man kan stille sin lanterne, og så går man ind i kirken, hvor vi holder en form for mindehøjtidelighed med musik og sang, og den lokale præst er med, fortæller Anne Møller Lund.

Hun oplevede en helt særlig stemning af eftertænksomhed i kirken.

- Jeg kan se det på folks ansigter, når vi sidder i kirken, og der er ro. Og da vi sang ’Fuglene letter mod vinden’, hvor omkvædet lyder ’lev dit liv, mens du har det’, kunne jeg se, at nogle fik tårer i øjnene. Den sang gør også noget særligt ved mig, siger Anne Møller Lund.

Kor i Lemvig Kirke.

Koret skabte en rørende stemning i Lemvig Kirke. Foto: Ivan Graversen.

Stor opbakning i lokalområdet
I alt var der lige omkring 100, som på skift i løbet af aftenen var med til foredrag, fakkeloptog eller arrangementet i kirken, og det er Lemvig Lokalforening godt tilfredse med i en coronatid.

- Det er vigtigt, at vi holder fast i alt det, vi overhovedet kan. Kræft holder ikke pause. Vi prøver så vidt muligt at gennemføre de ting, som vi har planlagt, så længe vi føler tryghed i det - også selv om det er mere besværligt under corona. Det betyder noget for folk. Det kan godt være, at der er færre deltagere, men så giver vi dem en fin oplevelse, siger Anne Møller Lund.

Anne Møller Lund.

Anne Møller Lund er formand for Lemvig Lokalforening: Foto: Ivan Graversen.

Hun oplever generelt stor opbakning fra lokalsamfundet til kræftsagen og er glad for, at borgerne også viste deres støtte til Knæk Cancer-arrangementet i Lemvig.

- Det gik rigtig godt. Koret sang så smukt i kirken, og Per Larsen gjorde det godt. Og der var ingen sure miner, da folk ankom våde til kirken efter turen rundt om søen. Det betyder noget med fællesskabet. Jeg hører tit, at folk finder en tryghed i fællesskabet - at man er sammen med ligesindede, fortæller Anne Møller Lund.

Der er masser af aktiviteter og lokale indsamlinger til Knæk Cancer rundt omkring i landet. Se, hvad der sker i dit område:

Det sker

Der er også flere 'Tænd et lys'-ceremonier i weekenden. Se programmet for lysceremonien i Kolding lørdag den 24. oktober:

Vær med til at tænde lys i Kolding og støt Knæk Cancer

Se programmet for 'Tænd et lys' i Esbjerg lørdag den 24. oktober:

Vær med til at tænde lys i Esbjerg og støt Knæk Cancer