Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Uheldig fejludsending af SMS’er om rygestop

17-01-2019
Det gik galt i forbindelse med udsendelsen af nogle SMS’er.

Kræftens Bekæmpelse havde de bedste intentioner, men vi snublede noget i dem, da der skulle sendes SMS’er om rygestopkurser ud til et antal danskere.

Her er forklaringen:

Vi er i færd med at rydde op på en rygestop-hjemmeside, vi driver som en hjælp til kommunernes borgere, der ønsker hjælp til at stoppe med at ryge. Faktisk var vi i gang med en større omgang hovedrengøring på siden. Bl.a. ville vi sikre, at der ikke lå informationer om borgere, som via hjemmesiden meldte sig til et rygestop ude i en kommune for over et år siden. Og vi ville sende en SMS med forskellige informationer til dem, der har tilmeldt sig et rygestop inden for det seneste år.

Men på grund af tekniske fejl blev der også udsendt et antal tilmeldings-SMS’er om helt nye rygestop-forløb. Den SMS havnede hos de forkerte – bl.a. hos nogle af dem, som vi var ved at slette, og hos mennesker, som havde overtaget telefonnummeret fra en tidligere rygestop-deltager. 

Det var med andre ord ikke vores bedste dag. Øv.

Nogle af dem, som har fået en SMS, har efterfølgende kontaktet os, fordi de har undret sig. Det kan vi godt forstå.

Status er nu, at alle, som skulle slettes, er blevet slettet. Og der bliver ikke sendt flere SMS’er ud i denne omgang.

Bruges kun ude i kommunerne

Ikke overraskende har vi i Kræftens Bekæmpelse et meget stærkt ønske om at støtte mennesker, der ønsker at holde op med at ryge.

Og netop den omtalte hjemmeside har Kræftens Bekæmpelse lavet som et tilbud til kommunerne og kommunernes borgere, der vil have hjælp til at kvitte tobakken.

Vi står for teknikken, men det er ude i de enkelte kommuner, man bruger hjemmesiden. Både borgere og rygestopvejledere bruger siden.

 De borgere, der har tilmeldt sig et rygestop, har oplyst deres navn, adresse, telefonnummer og e-mail. Oplysningerne er blevet opbevaret forsvarligt og har kun været tilgængelige for rygestopvejledere fra kommunerne og så i sagens natur Kræftens Bekæmpelse, som leverer teknikken. De er på intet tidspunkt blevet brugt til noget i Kræftens Bekæmpelse – bortset fra da vi sendte SMS’erne.

Er du blandt de ca. 3.000 borgere, der har fået tilmeldings-SMS’en, skal du blot slette den og glemme alt om den. Vi ønsker pøj pøj til de mange, der er i gang med et rygestop. Og til alle skal lyde et: Undskyld.

 

Har du spørgsmål, kan du maile til os på info@cancer.dk. Du kan også ringe til projektleder i Kræftens Bekæmpelse Aske Panduro på tlf. 35 25 76 91.

Med venlig hilsen

Kræftens Bekæmpelse