Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Ung kræft: Tid til det årlige landsmøde

19-09-2018
5.-7. oktober holder Ung kræft fra Kræftens Bekæmpelse sit landsmøde. Det er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor unge mellem 15-39 år, som har eller har haft kræft, mødes til en weekend fyldt med workshops, sport og erfaringsudveksling.
Portrætfoto af Amalie, der er frivillig i Ung kræft og skal med på landsmødet

Amalie glæder sig til landsmødet: - Det giver mig en hulens masse drive i mit frivillige arbejde som gruppeleder, siger hun. Foto: Privat

Humøret får en vitaminindsprøjtning, og deltagerne får masser af inspiration og værktøjer med hjem, når Ung kræft holder sit årlige landsmøde 5.-7.- oktober på Hotel Fredriksdal i Lyngby.

Landsmødet er også en weekend, hvor unge med kræft får en oplevelse af, at de ikke er alene. Tvært imod - der er andre, som tumler med de præcis de samme tanker og udfordringer som dem selv.

Klatring, kemohjerne og dans

De 70 deltagere har mulighed for at vælge forskellige workshops. De kan bl.a. blive klogere på begrebet kemohjerne, og hvordan man kan håndtere vanskelighederne, som kan opstå efter stråle- og kemobehandling. Der er også en workshop om fertilitet, hvor der bl.a. skal tages en snak om, hvordan kræftbehandlingen kan have påvirket mulighederne for at få et barn.

Weekenden byder også på introduktion til yoga, gospel, dans og klatring.

Landsmødet er en begivenhed, jeg ser frem til. Det er så super meningsfyldt at mødes på tværs af landets grupper for at hygge, danse, grine og græde

Amalie Pi Westerby

Masser af plads til snak og erfaringsudveksling

Sidste års deltagere efterlyste mere tid til at hænge ud og tale med hinanden. Derfor har Ung kræft i år indlagt flere workshops med fokus på erfaringsudveksling, f.eks. 'Bålhygge', 'Bordfodbold' og 'Gåtur'. Aktiviteter som Ung kræfts egne frivillige står for. En af dem er 28-årige Amalie Pi Westerby, som er gruppeleder i Ung kræfts gruppe i Næstved:

- Alle kan være med til bordfodbold, og vi plejer at have det helt vildt sjovt. Vi kan lægge de tunge tanker væk og griner højlydt, når vi lever os ind i turneringen. Men der er også plads til at snakke om det, der fylder hos den enkelte, når man ikke er på banen, siger Amalie, som fik konstateret æggestokkræft med spredning til lymferne i 2012.

For Amalie handler det især om at få deltagerne til at føle sig trygge og velkomne:

- Jeg deltog i mit allerførste landsmøde for fire år siden. Jeg oplevede et sted, hvor jeg trygt kunne sige ting højt, som jeg ikke før havde turdet eller haft mulighed for. Det betyder rigtig meget for mig, at jeg for alle de nye kan være med til at skabe den samme tryghed, som jeg selv oplevede.

Amalie tager altid hjem fra landsmødet med ekstra gåpåmod til at give den en skalle som frivillig i Næstvedgruppen:

- Landsmødet er en begivenhed, jeg ser frem til. Det er så super meningsfyldt at mødes på tværs af landets grupper for at hygge, danse, grine og græde, og så giver det mig en hulens masse drive i mit frivillige arbejde som gruppeleder.

Tilmeld dig landsmødet eller se programmet her:

Velkommen til landsmødet 2018

Ung Kræft

Ung kræft støtter, oplyser og inspirerer unge med og efter kræft i alderen 15-39 år. Ung kræft har 11 grupper over hele landet, hvor unge bowler, spiser sammen, klatrer i træer og går til stand up. De deler erfaringer, hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære.

Læs mere om Ung kræft her:

Ung Kræft: Hvem er vi