Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Vild med dans: Samler 21 mio. kr. ind til Knæk Cancer

23-10-2020
Fredagens særlige udgave af 'Vild med dans' resulterede i et imponerende beløb til kræftsagen. De tre nydansere Susanne, Janni og Mie var med til at skabe en uforglemmelig og rørende aften.

Det var festligt, rørende og flot, da Vild med dans fredag var med til at knække cancer. Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Fredag aften viste danskerne på smukkeste vis, at de bakker op om kræftsagen. Under det særlige 'Vild med Dans - Knæk Cancer'-show, kom der et væld af donationer fra seerne. Og da showet sluttede, stod det klart, at der var samlet en kæmpe beløb ind. Nemlig 21.278.714 kr.

Hvad pengene skal gå til, kan du læse mere om her:

Det går pengene til fra Knæk Cancer 2020

Gennem hele aftenen blev der sagt tak til alle dem, der gør en forskel for os hver især. Alle Vild med Dans par havde dedikeret deres dans til en helt særlig person. 

Et ultimativt højdepunkt var, da aftenens tre særlige Knæk Cancer-par kom på dansegulvet. Susanne, Janni og Mie havde brugt et par uger på at indøve den koreografi, som deres professionelle danser havde sat sammen. Hver især leverede de nogle rørende øjeblikke på scenen.

Også her blev der sagt tak. For de har hver især ydet en indsats for andre kræftpatienter. Susanne har været frivillig i Kræftens Bekæmpelse, siden hun for 16 år siden selv fik konstateret kræft. Hun har blandt andet været med til at etablere en kræftcafe i sin kommune, et tilbud der i den grad har gjort en forskel for mange.

Mie fik konstateret æggestokkræft for to år siden, og har sammen med en veninde oprettet kemoklummen på Instagram, et fællesskab for unge kræftramte. Og til sidst Janni, hvis mor har haft kræft ad flere omgange. Sidste gang skete præcis samtidig med at statsministeren lukkede landet ned. Jannis mor skulle i strålebehandling i København langt fra sit hjem i Esbjerg, så Ulla flyttede ind til Janni, og sammen isolerede de sig i 43 dage, da Ulla for alt i verden ikke måtte bliver smittet med coronavirus.

De tre nydanseres personlige historier - og deres enorme mod og stærke udstråling - rørte dommerne, publikum og seerne dybt. Læs mere om de tre modige danskere her:

Susanne, Janni og Mie danser for at Knæk Cancer

De tre Knæk Cancer-par samlede tilsammen over 1 million kroner ind til Knæk Cancer gennem seerstemmer.

Janni Møller Thomsen havde desuden oprettet en personlig indsamling, der på aftenen var nået op på 103.050 kr. Beløbet tæller ikke med i resultatet fra Vild med Dans.

Lørdag aften kulminerer årets Knæk Cancer-uge med det store indsamlingsprogram 'Knæk Cancer Live.' Se det på TV 2 lørdag aften fra kl. 19:45-23:55.