Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Vores genbrugsbutikker genåbner fra i dag

01-03-2021
Efter mere end to måneders tvungen nedlukning kan Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker endelig begynde at genåbne. Allerede i dag slår de fleste af butikkerne dørene op, mens resten åbner i morgen. Og takket være stor opbakning fra både de frivillige og ansatte, vender butikkerne tilbage med mere eller mindre ’normale’ åbningstider.
Genbrugsbutikkerne åbner fra i dag

Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker åbner fra i dag. Foto: Kim Steen Carlsen

At årets første forårsdag byder på en genåbning af store dele af detailhandlen, og dermed også Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker, vækker stor jubel blandt de ansatte og butiksfrivillige. I over to måneder har de nemlig trippet for at vende tilbage til butikkerne.  

- Vi har alle, frivillige medarbejdere som ansatte, glædet os virkelig meget til endelig at kunne åbne genbrugsbutikkerne igen, efter nedlukningen lige inden juleferien. Det er næsten som en forsinket juleaften, når vi i dag får lov til at slå dørene op, og igen kan møde alle vores søde kunder, som støtter butikkerne, udtaler Tune Friis, projektleder for Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker.

-Vi har tryghed i højsædet, og derfor sørger vi selvfølgelig for, at det er trygt at være i butikkerne for alle, både kunder og frivillige.

Tune Friis, projektleder for Kræftens Bekæmpelses 15 genbrugsbutikker

Tryghed i højsædet
Når Kræftens Bekæmpelse i dag slår dørene op for genbrugsbutikkerne sker det på en helt igennem kontrolleret og sundhedsmæssig forsvarlig måde. Ligesom ved den første genåbning sidste år følger butikkerne sundhedsmyndighedernes anvisninger og er udstyret med alle de nødvendige værnemidler, så det er trygt for både de frivillige og for kunderne.

-Vi har tryghed i højsædet, og derfor sørger vi selvfølgelig for, at det er trygt at være i butikkerne for alle, både kunder og frivillige, så vi håber og tror, at der meget hurtigt kommer gang i salget igen, fortæller Tune.

At der er behov for at der hurtigt kommer gang i salget igen, er ikke nogen hemmelighed. Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker er nemlig ikke omfattet af regeringens økonomiske hjælpepakker, og de månedlange corona-nedlukninger kommer derfor også til at gøre et massivt indhug i butikkernes årsomsætning og dermed i støtten til kræftsagen. Derfor har genbrugsbutikkerne mere end nogensinde før brug for, at folk støtter dem ved at købe deres genbrug der.

Jeg synes bare det er så positivt at vi kan åbne igen, og jeg glæder mig til at få min dagligdag tilbage. Det bliver så rart at blive genforenet med kollegaerne og kunderne. Men det bliver især godt, at kunne gøre en positiv forskel for kræftsagen igen.

Tove Outzen, butiksfrivillig i Kræftens Bekæmpelse Genbrug i Horsens.

Tove Outzen, som har været med som butiksfrivillig lige siden de første butikker slog dørene op i 1991, håber også at der hurtigt kommer gang i salget igen. For hende betyder det nemlig meget, at kunne være med til at bidrage til Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg synes bare det er så positivt at vi kan åbne igen, og jeg glæder mig til at få min dagligdag tilbage. Det bliver så rart at blive genforenet med kollegaerne og kunderne. Men det bliver især godt, at kunne gøre en positiv forskel for kræftsagen igen.

Da mange af de frivillige er i risikogruppen for at få corona, har nogle valgt først at komme tilbage til butikken, når de er blevet vaccineret. Alligevel er det lykkedes at få vagtplanen til at gå op, så de fleste af Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker i dag kan slå dørene op – og endda mere eller mindre med ’normale’ åbningstider.

Læs mere om genbrugsbutikkerne og deres åbningstider 

Butikkerne genåbner fra i dag

Butikkerne er klar til at slå dørene op igen. Foto: Kim Steen Carlsen

FAKTA om Kræftens Bekæmpelses genbrugsbutikker

Kræftens Bekæmpelse Genbrug består af i alt 15 genbrugsbutikker i Danmark og drives af mere end 900 dedikerede frivillige. Genbrugsbutikkerne sælger bæredygtigt kvalitetsgenbrug så som bl.a. tøj, møbler, isenkram, elektronik, bøger og porcelæn.

Overskuddet fra butikkerne går ubeskåret til kræftsagen.