Gå til sygdomsliste

Støt kræftsagen

Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.

Nyt fra lokalforeningen

GENERALFORSAMLING I KRÆFTENS BEKÆMPELSE SVENDBORG
Udgivet den 06-03-2018

Bestyrelsen i Svendborg Lokalforening er Kræftens Bekæmpelses lokale talerør, som står for ledelsen og koordineringen af en række opgaver indenfor indsamling, oplysning, forebyggelse, patientstøtte og lokalt kræftpolitisk arbejde.

Svendborg konstateres årligt over 430 nye kræfttilfælde og mere end 3.100 borgere i kommunen lever med kræft.

Ønsker du at høre mere om arbejdet i lokalbestyrelsen, så kig ind i til generalforsamlingen i Frivillig Rådgivningen, Brogade 35, 5700 Svendborg onsdag den 21. marts 2018, kl. 19.00 (lige overfor Citronens terrasse).

Hvis du har gode ideer, hjælper vi gerne med at sætte noget i gang, så kom og mød de frivillige og få en god snak og et glas vin med os alle.
Der er mange små sjove frivillig jobs og også større opgaver som ledige pladser til bestyrelsen. Måske får du lyst?

Alle er velkomne. Dagsorden iflg. vedtægter. Medlemmer af Kræftens Bekæmpelse har stemmeret.

Du er også velkommen i vores åbne rådgivning: tirsdage 10-12, torsdage 17-19.
Tilmelding ikke nødvendig - evt. spørgsmål 25 38 46 92

Vi glæder os til at se dig.

Grupper for patienter, pårørende og efterladte
Udgivet den 07-09-2016

Når du har kræft tæt inde på livet, kan det være rart at mødes med andre, der er i en lignende situation. Her kan du møde en forståelse, som din familie og netværk måske ikke kan give dig. Der er grupper for både patienter, pårørende og efterladte.

Uanset hvor stor en familie, vennekreds eller netværk du har, så er det meget nemt at føle sig fortabt og alene, når man selv eller ens nære har kræft. Kræft og forvirring følges ad. I vores kræftrådgivninger kan du være med i en gruppe, hvor du kan tale med andre, som er i samme situation som dig.

Nogle grupper henvender sig til patienter med en specifik kræftdiagnose eller specifik problemstilling, mens andre grupper er inddelt efter alder eller køn. Der er også grupper for pårørende eller efterladte. Her tales om de problemstillinger, tanker og følelser, deltagerne har.

Kontakt os i Svendborg Lokalforening
Hvis du har lyst til at være med i en gruppe, kan du kontakte frivilligrådgivningen i Svendborg for at høre, hvad vi kan tilbyde. Har vi ikke en aktuel gruppe nu, opretter vi den, når vi har fået nok henvendelser.
Du kan se, hvilke grupper der er i gang lige nu på www.cancersvendborg.dk

Gatis annonym rådgivning i Brogade 35, Svendborg
Udgivet den 07-09-2016

Kig ind i vores hyggelige lokaler, ingen tidsbestilling eller henvisning, rådgivningen er gratis og du er anonym. Kom ind og få en kop kaffe og se, hvem vi er.

Vi tilbyder først og fremmest en god snak over en kop kaffe. Det er her vi lytter og ikke siger så meget, men lader personen fortælle sin historie på sin egen måde. Det er dejligt at have tid nok til at snakke ordentligt med den besøgende, tid til at lytte og være nærværende.

Alt efter hvad problemet viser sig at være, kan vi vælge mellem en vifte af tilbud. Nogen gange er det nok bare at lægge et kærligt øre til, vi kan gi' brochurer med, der uddyber emnet og eventuelt aftale at vedkommende kommer igen. Måske har den besøgende behov for at komme i én af vores grupper (vi har næsten altid en gruppe for pårørende, en for efterladte i gang), eller vi kan skabe kontakt til en frivillig der er i samme situation som klienten. Der kan måske være brug for mere, og vi kan så skabe kontakt til Kræftens Bekæmpelse i Odense, til en visiterende samtale, som kan føre videre til et forløb hos en socialrådgiver eller psykolog derinde. Hvis muligt, ringer vi til Odense mens den besøgende venter og kan således give besked med det samme. Ingen usikkerhed og ventetid.

Du kan kontakte os telefonisk eller personligt i tirsdage kl. 10 til 12 eller torsdage kl. 17 til 19 i vores lokaler i Brogade 35 (i gården) eller telefonisk på 2398 0695

Besøgstjenesten kan kontaktes hos Linda Hørmann 41 94 05 56