Gå til sygdomsliste

Historien bag Ruskjærholm

Ruskjærholm blev i 2008 doneret til Kræftens Bekæmpelsen af ægteparret Anne og Hans Bach Jensen. Siden har frivillige - med støtte fra lokale sponsorer - forvandlet stedet til et driftigt aktivitetscenter med en lang række tilbud til mennesker, berørt af kræft.

Anna og Hans Bach Jensen

På billedet ses Anna og Hans Bach Jensen, der i 2008 donerede deres livsværk til Kræftens Bekæmpelse.

En generøs gave

I 2008 fik Kræftens Bekæmpelse tilbudt en stor gave: En gård uden for Ikast med 67 hektar jord, stuehus, avlsbygninger og landbrugsmaskiner.

Gårdens ejere - Anna og Hans Bach Jensen - havde ikke børn og donerede i stedet deres livsværk til Kræftens Bekæmpelse for at støtte kræftpatienter og pårørende. 

Der blev gjort mange overvejelser ved køkkenbordet hos Anna og Hans, og der blev udarbejdet mange projektforslag, før daværende direktør Arne Rolighed og lokalforeningens daværende formand Henning Busk ydmygt takkede ja til gaven på den jyske hede.

Vil du støtte Ruskjærholm?

Ruskjærholm drives af frivillige, og de flotte rammer er blevet til med hjælp fra lokale donorer. 

Hvis du også har lyst til at støtte op om Ruskjærholm, kan du sende en donation via MobilePay på: 507914.

Lokale ildsjæle forvandlede Ruskjærholm

Der gik 2 år, inden alle formaliteter og tilladelser var på plads, så gården formelt kunne overdrages til Kræftens Bekæmpelse. I slutningen af 2010 blev skødet endelig udarbejdet.

Efter en gennemgribende renovering af stuehuset blev Ruskjærholm officielt indviet som aktivitetscenter i 2011. 

Ruskjærholm er siden da blevet udvidet flere gange. Det lille aktivitetshus blev bygget i 2012. Det store aktivitetshus blev bygget i 2015, efter de gamle avlsbygninger blev fjernet, og blev efterfølgende indviet i februar 2016. I 2019 stod den udbyggede grillhytte med shelters færdig.

Forvandlingen af Ruskjærholm er blevet en realitet på baggrund af lokale ildsjæles handlekraft og engagement - med økonomisk støtte fra lokale donorer og opbakning fra Ikast-Brande Kommune og Kræftens Bekæmpelse.

Frivillige står for den daglige drift

Det er frivillige, der står for den daglige drift og vedligeholdelse af Ruskjærholm, og opgaverne spænder vidt; lige fra træfældning til fundraising. Det overordnede ansvar for stedets økonomi og drift varetages af en styregruppe.

Ruskjærholms styregruppe

Styregruppen består af fem faste medlemmer med mulighed for at udpege yderligere to medlemmer.

Styregruppens formand og et medlem udpeges af Kræftens Bekæmpelse. To medlemmer udpeges af Ikast-Brande Lokalforening, og et medlem udpeges af Ikast-Brande Kommune. Medlemmer udpeges for en 5-årig periode og kan genudpeges for yderligere en periode. 

  • Formand: Malene Herbsleb (Kræftens Bekæmpelses områdechef i Region Midtjylland)
  • Kasserer: Poul Erik Jakobsen
  • Driftsansvarlig: Poul Ladefoged
  • Kontaktperson: Inger-Lise Katballe (53 80 23 59, ilkatballe@hotmail.com)
  • Margit Andersen (Udpeget af Ikast-Brande Kommune)
  • Ditte Jacobsen (Leder af kræftrådgivningen i Herning)
Vil du støtte Ruskjærholm?

Ruskjærholm drives af frivillige, og de flotte rammer er blevet til med hjælp fra lokale donorer. 

Hvis du også har lyst til at støtte op om Ruskjærholm, kan du sende en donation via MobilePay på: 507914. 

Nyheder

20-09-2023
Debat: Her er otte forslag til et nyt sygedagpengesystem
Alt for ofte kommer almindelige mennesker i klemme i sygedagpengesystemet. Det skal ændres. Et styrket samarbejde med læger er blandt i alt otte forslag til en forbedring af sygedagpengesystemet, skri…
Læs flere nyheder